Jump to content


Photo

Xbox Will Not Stay On More Than 15 Mins


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 yomerin

yomerin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 18 September 2003 - 03:47 PM

My box will not stay on more than 10mins at a time, I checked the gpu fan as it is a 1.0 and it fine, I also ran it with the case off with the thermostat set to 60F but it still freezes after 15 minutes or so, the screen turns white after it freezes and will work for anothet 15 minutes after reset I actually watched 2 movies with xbmp and it works perfectly fine with the exception of having to reset it every 15 mins. sad.gif It's ver. 1.0 modded with a chameleon.




#2 mikejf

mikejf

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 posts

Posted 18 September 2003 - 05:00 PM

What does the evox temps say?

Autoshut off??? 15mins is kind of short.


#3 BCfosheezy

BCfosheezy

    X-S Freak

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPipPip
  • 1,668 posts
  • Location:Southern Illinois
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 18 September 2003 - 05:15 PM

Damn I say this all the time....
You are WRONG. It IS an "overheat". That's the only reason your box will shut off after 15 min. THere's no other explanation. Try putting a heatsink on the mcpx chip and doing the 12v fan mod. This should clear you right up.

#4 yomerin

yomerin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 18 September 2003 - 05:47 PM

QUOTE
What does the evox temps say?

Autoshut off??? 15mins is kind of short.



I thought it was autoshutoff myself . But as I stated earlier the temperature in the room is set at 60f. The cpu temp never goes over 52C fot he cpu and 39 for the mB which seems about average from what I've seen.

QUOTE
Damn I say this all the time....
You are WRONG. It IS an "overheat". That's the only reason your box will shut off after 15 min. THere's no other explanation. Try putting a heatsink on the mcpx chip and doing the 12v fan mod. This should clear you right up.


The reasons I doubt it Is overhaeating have been stated above but if it were I would't be able to run the box for 4hrs after resetting every 15mins. Furthermore it will also freeze when the cpu is not being taxed i.e. whan idle at the evox screen

EDit: hmm, I can't seem to get teh quote feature to work

Edited by yomerin, 19 September 2003 - 11:00 AM.


#5 scooby_dooby

scooby_dooby

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 posts

Posted 18 September 2003 - 06:56 PM

my box with a 120gb 7200rpm HDD runs at 67degrees celsius and never freezes.

Edited by scooby_dooby, 18 September 2003 - 06:56 PM.


#6 SKoT

SKoT

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 345 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 18 September 2003 - 07:01 PM

Scooby your wearing down your internals just to let you know ph34r.gif

#7 mikejf

mikejf

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 posts

Posted 18 September 2003 - 07:05 PM

It could be the mcpx.
The evox temps don't tell the temp of that chip.
The evox dash does use the cpu quite a bit just sitting there too.
Running the xbox with the case off makes some chips run even hotter too; no airflow.

How does it work with the mod chip turned off?


#8 scooby_dooby

scooby_dooby

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 590 posts

Posted 18 September 2003 - 07:10 PM

QUOTE (SKoT @ Sep 18 2003, 09:01 PM)
Scooby your wearing down your internals just to let you know    ph34r.gif

like what? power supply? i leave it on for days...

before i even upgraded my HD i ran at 60-62degrees

my pc at home always runs hot as hell, 60-70degrees, been that way for a couple years now. not lately though, cause i took down my hotline server, it runs alot cooler now

Edited by scooby_dooby, 18 September 2003 - 07:12 PM.


#9 yomerin

yomerin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 19 September 2003 - 10:58 AM

QUOTE
How does it work with the mod chip turned off?


Looks like we found the culprit with thechameleon disabled i was able to run the box fine for about six hrs.

#10 havocaose

havocaose

    X-S Genius

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPip
  • 983 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 28 September 2003 - 11:48 PM

characho ownz hotline imo

#11 Sottilde

Sottilde

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 115 posts

Posted 29 September 2003 - 12:30 AM

Chameleon overheat??? I dont' know, reflash it or something.

#12 BCfosheezy

BCfosheezy

    X-S Freak

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPipPip
  • 1,668 posts
  • Location:Southern Illinois
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 03 October 2003 - 04:04 AM

sometimes bad solder joints lose continuity after they get warm. Check that out too. Also when you replied to my post, what you said had nothing to do with what I said. CPU does not equal mcpx. You WOULD be able to run evox for 4 hours after resetting every 15 minutes because it cools down a little when you have to restart it. I know you already found the problem but this HAS to be heat related. Check your points out and that should clear you right up.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users