Jump to content


Photo

Noob (14) In Search Of Help.


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 amstrad

amstrad

    X-S Enthusiast

  • XS-BANNED
  • 0 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 28 September 2003 - 06:03 PM

Thanks forl looking at this firsty.
Right, the problem is that wih xSnex9x working on my xbox, an roms put in place...I cant boot them.

Do I need a bios for my snes emu, if so where do I get it from and put it!?

Thankyou very much! smile.gif

#2 Keito-Kun

Keito-Kun

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 710 posts
  • Location:Norway
  • Interests:日本
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 28 September 2003 - 06:15 PM

Snes emus doesn't need any bios, I'm not sure why it isn't working.
You put your roms in the right folder?

#3 mr jones

mr jones

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 517 posts

Posted 28 September 2003 - 06:18 PM

What happens?

1. Does the emulator load?

2. Does the emulator start loading, then go to a black screen?

3. Does the emulator lock up when you first load the program?

4. Does the emulator see the games that you put in the roms directory?

5. Does the emulator lock up after you search for available roms?

6. Does the emulator lock up after you start a game?

I need a bit more information, before I can try to help...

#4 lightside

lightside

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 58 posts

Posted 28 September 2003 - 06:20 PM

amstrad are you using MXM for your dashboard. I found out the long way that if i used the force pal60 option that my snes roms wouldn't load for some reason. If you have anything enabled like that try it back to default.

#5 amstrad

amstrad

    X-S Enthusiast

  • XS-BANNED
  • 0 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 28 September 2003 - 06:28 PM

Thanks guys.
Okay, my emu see's the roms, but when I tr to load them it freezes.
Im using EvoX, not mxm but I have pal 60 turned on althouh I dont think its "forced"....I dont know how to turn "forced" on / off either!

Any ideas?

Edited by amstrad, 28 September 2003 - 06:31 PM.


#6 amstrad

amstrad

    X-S Enthusiast

  • XS-BANNED
  • 0 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 28 September 2003 - 07:01 PM

what else could be causing a crash other than pal 60?

#7 mr jones

mr jones

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 517 posts

Posted 28 September 2003 - 07:04 PM

edit: Alright, lets start from the basement.

Have you tried deleting everything in the SNES save folder (located in the TDATA and UDATA directories on e:\?)

Edited by mr jones, 28 September 2003 - 07:07 PM.


#8 Iriez

Iriez

    XBINS TOTALITARIAN

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,723 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 28 September 2003 - 11:16 PM

Just do this first.

If you are not using the latest evolution-x (3921) then turn off IGR.

If you are, then disable your pal60 settings and run others (ntsc ..whatever)

See if it boots.

If that doesnt work, THEN delete your saves via the memory browser in MS dash, restart, and play the emu and see if it works.

#9 SxualVnilla

SxualVnilla

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 233 posts
  • Location:Lakeville, MN
  • Interests:Your Mom
  • Xbox Version:v1.0

Posted 29 September 2003 - 01:46 AM

You might just have to kill yourself brother, I'm sorry.

#10 amstrad

amstrad

    X-S Enthusiast

  • XS-BANNED
  • 0 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 29 September 2003 - 03:17 PM

okay... I cant find any snes files on my ms dashboard!
It looks like everthing is saved into the file 90x26, but theres no saved info in there either....ahh!

#11 Keito-Kun

Keito-Kun

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 710 posts
  • Location:Norway
  • Interests:日本
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 29 September 2003 - 03:33 PM

You are talking about Hikaru-san's Snes9x-X.
It sucks compared to Lantus-san's xSnes9x,
delete Snes9x-X and download xSnes9x at once.

#12 amstrad

amstrad

    X-S Enthusiast

  • XS-BANNED
  • 0 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 29 September 2003 - 03:45 PM

no...Ive got xsnes9x...but it wont load roms!

#13 Keito-Kun

Keito-Kun

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 710 posts
  • Location:Norway
  • Interests:日本
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 29 September 2003 - 04:19 PM

90x26 is not Lantus-san's files.
What actually is your problem?

#14 amstrad

amstrad

    X-S Enthusiast

  • XS-BANNED
  • 0 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 29 September 2003 - 04:53 PM

oh...drat.
I didnt realise...for some reason.
Anyho'...I cant get roms to work, snes9 -X just freezes!
I'll getxsnes9x as soon as possible- but in the mean time...wtf?

#15 Keito-Kun

Keito-Kun

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 710 posts
  • Location:Norway
  • Interests:日本
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 29 September 2003 - 04:58 PM

It's weird, but since xSnes9x doesn't share any setup with
Snes9x-X, they won't interfere with eachother, and xSnes9x
will work. Just wait until you get xSnes9x before you try to
do anything more. happy.gif

Edited by Keito-Kun, 29 September 2003 - 04:59 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users