Jump to content


Photo

Share Scripts For Others


  • Please log in to reply
150 replies to this topic

#46 Habs69M

Habs69M

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 259 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 29 September 2003 - 11:34 PM

camora i have a Thomson, but with my version of the script i tried with backup games dvd and it works fine hell i even backed up slayer install disk to my games folder biggrin.gif (just to try)

Didnt try the final version of vexx22 script

#47 camora

camora

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 53 posts

Posted 29 September 2003 - 11:40 PM

@Habs69M
Can you see your game disc contents over FTP?
Because i cant and i dont know why. Maybe because of my bios. What BIOS are you using?
Maybe my BIOS is the problem...

#48 Habs69M

Habs69M

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 259 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 29 September 2003 - 11:44 PM

QUOTE
Can you see your game disc contents over FTP?


Once its finished coping? yeah sure i can or do you mean just put the game dvd in the xbox and look on D if i see the game folders? that too i can see

My bios is Evox 2.6 V1 blue and my kernel is 1.0.4034

#49 camora

camora

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 53 posts

Posted 29 September 2003 - 11:49 PM

Yes, i mean when you just put a game dvd in the box.
Maybe i should try another BIOS...

#50 BenJeremy

BenJeremy

    X-S Elysian

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,690 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 September 2003 - 12:01 AM

QUOTE (camora @ Sep 29 2003, 08:49 PM)
Yes, i mean when you just put a game dvd in the box.
Maybe i should try another BIOS...

Yeah, there's something odd with 4978.03, but I was referring to the MXM FTP Server (I think you were using the BIOS FTP Server?)

#51 camora

camora

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 53 posts

Posted 30 September 2003 - 12:10 AM

QUOTE (BenJeremy @ Sep 30 2003, 02:01 AM)
Yeah, there's something odd with 4978.03, but I was referring to the MXM FTP Server (I think you were using the BIOS FTP Server?)

I tried it with the MXM FTP Server and with EvoX, not with the BIOS FTP.
I will try to change my BIOS tomorrow. Its getting late here.

Edited by camora, 30 September 2003 - 12:10 AM.


#52 camora

camora

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 53 posts

Posted 30 September 2003 - 12:37 AM

Yes! I changed my BIOS and now the script works like a charm.
Thanks @all

#53 DBZRacer

DBZRacer

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 620 posts
  • Xbox Version:v1.1

Posted 30 September 2003 - 06:31 AM

NewsfeedSwitch Action Script

Purpose: This action script is a temp fix for people who encounter problems with newsfeeds when the website providing the newsfeed slows down MXM as noted by several users here. I know BJ is working on a permanent fix but I think this does the job nicely for the interim. It basically lets you switch between 2 MXM.xml file versions. This same script can be used/modified to swap between 2 menu.xml files if you want to switch between 2 versions of menus as in a kids/limited only menu version that doesnt list apps or inappropriate games.

Usage:Place NewsfeedSwitch.xas anywhere on your xbox and use the callfile function to execute the script or simly imbed the script in your <action> taglines in your menu.xml. Also needed are 2 copies of your mxm.xml file with newsfeeds enabled in mxmnewsfeedon.xml and disabled in mxmnewsfeedoff.xml

NewsfeedSwitch.xas
CODE

SETFUNC MXMXMLFileSize FILESIZE c:\mxm.xml
SETFUNC NewsfeedONFileSize FILESIZE c:\mxmnewsfeedon.xml
SETFUNC NewsfeedOFFFileSize FILESIZE c:\mxmnewsfeedoff.xml
IF %MXMXMLFileSize% == %NewsfeedONFileSize% GOTO NewsfeedStatusON
IF %MXMXMLFileSize% == %NewsfeedOFFFileSize% GOTO NewsfeedStatusOFF


:NewsfeedStatusON
SET MXMFileStatus "ON"
GOTO Start

:NewsfeedStatusOFF
SET MXMFileStatus "OFF"
GOTO Start

:Start  
BeginDraw UseCurrent
  MessageBox "     - Newsfeed Status: %MXMFileStatus% -$eol$Press Y to Turn Newsfeed ON$eol$Press X to Turn Newsfeed OFF$eol$Press B to Cancel"
EndDraw

Input
 If %_GP_Y% == "1" GOTO NewsfeedON
 If %_GP_X% == "1" GOTO NewsfeedOFF
 If %_GP_B% == "1" GOTO Cancel
Quit

:NewsfeedON
IF %MXMFileStatus% == "ON" GOTO StatusSame
COPY c:\mxmnewsfeedon.xml c:\mxm.xml
SET MXMFileStatus "ON"
GOTO ExitMessage

:NewsfeedOFF
IF %MXMFileStatus% == "OFF" GOTO StatusSame
COPY c:\mxmnewsfeedoff.xml c:\mxm.xml
SET MXMFileStatus "OFF"
GOTO ExitMessage

:StatusSame
BeginDraw UseCurrent
  MessageBox "Newsfeed Status is already %MXMFileStatus%"
EndDraw
Delay 1
Goto Start

:ExitMessage
BeginDraw UseCurrent
  MessageBox "- Newsfeed Status: %MXMFileStatus% -$eol$     Press A to Accept$eol$         B to Change"
EndDraw
Input
 If %_GP_A% == "1" GOTO Reboot
 If %_GP_B% == "1" GOTO Start

:Reboot
Reboot
Quit

:Cancel
BeginDraw UseCurrent
  MessageBox "- Newsfeed Status: %MXMFileStatus% -$eol$    CHANGE ABORTED"
EndDraw
Delay 2


Sample mxmnewsfeedon.xml
QUOTE

<Config>

<Main>
  <SkinsPath>C:\MXMSkins</SkinsPath>
  <DiscTitle>Media X Menu</DiscTitle>
  <DiscSubtitle>MXM.xml File</DiscSubtitle>
  <RemoveDuplicates>True</RemoveDuplicates>
  <RemoveInvalid>True<RemoveInvalid>
</Main>

<Preferences>
  <FTPPriority>highest</FTPPriority>
  <SynchronizeClock>false</SynchronizeClock>
  <TimeServerIP>192.168.0.100</TimeServerIP>
  <Nickname>MXM</Nickname>
  <AutoLaunchGame>False</AutoLaunchGame>
  <AutoLaunchMovie>False</AutoLaunchMovie>
  <AutoLoadMulti>False</AutoLoadMulti>
  </Preferences>

<Network>
  <UseDHCP>false</UseDHCP>
  <IP>192.168.0.321</IP>
  <DefaultGateway>192.168.0.1</DefaultGateway>
  <SubnetMask>255.255.255.0</SubnetMask>
  <DNS1>192.168.0.1</DNS1>
</Network>



<Overrides>
</Overrides>

<FTPServer>
  <User>
  <Name>xbox</Name>
  <Password>xbox</Password>
  </User>
  <AllowAnon>False</AllowAnon>
  <AnonRoot></AnonRoot>
  <ServerPort>21</ServerPort>
</FTPServer>

<Newsfeed name="newsfeed">
  <Global>True</Global>
  <RotateChannels>True</RotateChannels>
  <URL>http://www.xbox-scen...scene.xml</URL>
  <UpdateIntervalMin>20</UpdateIntervalMin>
  <RotateItemInterval>5</RotateItemInterval>
</Newsfeed>

</Config>



Sample mxmnewsfeedoff.xml
QUOTE

<Config>

<Main>
  <SkinsPath>C:\MXMSkins</SkinsPath>
  <DiscTitle>Media X Menu</DiscTitle>
  <DiscSubtitle>MXM.xml File</DiscSubtitle>
  <RemoveDuplicates>True</RemoveDuplicates>
  <RemoveInvalid>True<RemoveInvalid>
</Main>

<Preferences>
  <FTPPriority>highest</FTPPriority>
  <SynchronizeClock>false</SynchronizeClock>
  <TimeServerIP>192.168.0.100</TimeServerIP>
  <Nickname>MXM</Nickname>
  <AutoLaunchGame>False</AutoLaunchGame>
  <AutoLaunchMovie>False</AutoLaunchMovie>
  <AutoLoadMulti>False</AutoLoadMulti>
  </Preferences>

<Network>
  <UseDHCP>false</UseDHCP>
  <IP>192.168.0.321</IP>
  <DefaultGateway>192.168.0.1</DefaultGateway>
  <SubnetMask>255.255.255.0</SubnetMask>
  <DNS1>192.168.0.1</DNS1>
</Network>



<Overrides>
</Overrides>

<FTPServer>
  <User>
  <Name>xbox</Name>
  <Password>xbox</Password>
  </User>
  <AllowAnon>False</AllowAnon>
  <AnonRoot></AnonRoot>
  <ServerPort>21</ServerPort>
</FTPServer>

</Config>


Please post feedback and/or bugs in the script... I have tested it on my personal xbox and have not run into any problems yet. beerchug.gif

PS: I even tried to get the character spacing right by adding whitespaces in the display screens. Hopefully there's a CENTER TEXT command in a future release of MXM

#54 irajames1176

irajames1176

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 337 posts
  • Location:Alaska
  • Interests:Computer Hardware, Networking, Linux, and of course Videogames
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 September 2003 - 08:32 AM

Would it be possible to customize the DVD Copy script so it can add the copied game to the Menu.XML? I think it would be really great to try something like that for people that don't use menu caching or already have there menu all manually setup the way they like it? or am i missing something can you already have the menu cache set to autoadd games to your game list in the menu?

#55 vexx22

vexx22

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 96 posts
  • Location:Germany
  • Xbox Version:v1.1

Posted 30 September 2003 - 12:13 PM

i donīt think that it can added know, but nobody knows what BJ will add in next version.

BJ added now a fully functional Mediapatch string for ActionScript, but isnīt useable yet. But in next version.

#56 Madgame

Madgame

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 72 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 September 2003 - 01:12 PM

I am in the same boat with the copy script not working. Same setup as vexx. Can see the disc through MXM FTP. Do I need to change my bios in order for the script to work? All I get now is a reboot and the empty game folder in my games directory.

#57 BenJeremy

BenJeremy

    X-S Elysian

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,690 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 September 2003 - 01:28 PM

QUOTE (Madgame @ Sep 30 2003, 10:12 AM)
I am in the same boat with the copy script not working. Same setup as vexx. Can see the disc through MXM FTP. Do I need to change my bios in order for the script to work? All I get now is a reboot and the empty game folder in my games directory.

What BIOS are you using?

#58 vexx22

vexx22

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 96 posts
  • Location:Germany
  • Xbox Version:v1.1

Posted 30 September 2003 - 01:42 PM

I tried it now with several games originaal and backups and all copied perfect. Without one game but that was ok because it has an error in XBE title that make sthe Problem because in DExbe it was shown as 007|:|Nightfire and exactly this sign "|" made the problem i think bcause other games with space like "Dead or Alive 3" don t make a problem.

#59 Madgame

Madgame

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 72 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 September 2003 - 01:47 PM

My bios is X2 4976.02.

I was trying it with TWPGA2004.

Edited by Madgame, 30 September 2003 - 01:52 PM.


#60 vexx22

vexx22

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 96 posts
  • Location:Germany
  • Xbox Version:v1.1

Posted 30 September 2003 - 02:02 PM

I mean i have EvolutionX D6 bios it to long that i put in on the chip, sorry.

I think its because the xecuter Bios becasue HABS69M has Xecuter too i mean. And has problems too.

Edited by vexx22, 30 September 2003 - 02:03 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users