Jump to content


Photo

Fifa 2004


  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1 senn

senn

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 22 October 2003 - 01:02 PM

I've extracted the iso to my xbox hdd, the game is PAL and my xbox is also PAL.
I run the game and it just hangs on the FIFA 2004 splash screen.

Any ideas why? All my other games work fine, this is the first time I've encountered an error like this :x




#2 calle81

calle81

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

Posted 22 October 2003 - 01:29 PM

I have the exact same problem. Very strange ph34r.gif . I've tested it in both pal and ntsc and i use xecuter2 4977 bios. I have aso tried to patch the media flag but it still didnt work.

#3 shootn3zzintulsa

shootn3zzintulsa

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 117 posts
  • Xbox Version:v1.1

Posted 22 October 2003 - 01:30 PM

Same thing happened to me. Except I have NTSC version and it hangs at splash screen. Hopefully someome might have some answes.

#4 survivorejam

survivorejam

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 842 posts

Posted 22 October 2003 - 02:45 PM

yeah ... how about actualy buying the legeal version ? wink.gif

problem solved





talk about or of piracy is strictly forbidden

#5 jtsurfs

jtsurfs

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 209 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 October 2003 - 03:06 PM

QUOTE (survivorejam @ Oct 22 2003, 07:45 AM)
yeah ... how about actualy buying the legeal version ? wink.gif

problem solved






Last time I checked you are allowed to talk about backing games up to your hdd.

Now if you are 'assuming' they are talking about something they downloaded, that would not be a polite thing to do. wink.gif

How did you copy the games over. Might need to copy them again with a different program.

#6 survivorejam

survivorejam

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 842 posts

Posted 22 October 2003 - 03:16 PM

Aghh spare-me from this dreadfull ankle-biter attack ! blink.gif

Here's what you forgot to read "
QUOTE
I've extracted the iso to my xbox hdd

If you are directly backing up games to your hdd then you don't need to go through the iso routine : just wake the game in the slot and titlize the controls and watch HDDLoader do it's job ...

Could be that Fifa 2004 has a seriouse problem or not ... we shall see when it's actualy released in my town . beerchug.gif

Edited by survivorejam, 22 October 2003 - 03:16 PM.


#7 trygg

trygg

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 22 October 2003 - 03:22 PM

QUOTE
I've extracted the iso to my xbox hdd, the game is PAL and my xbox is also PAL.
I run the game and it just hangs on the FIFA 2004 splash screen.

Any ideas why? All my other games work fine, this is the first time I've encountered an error like this :x


Check if the xbox clock is showing the right time, might sound strange but I read on another board that someone fixed the same problem by setting the clock right.


#8 Cameo

Cameo

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 2 posts

Posted 22 October 2003 - 05:13 PM

Tried setting the correct date and time but still get the same problem.

#9 senn

senn

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 22 October 2003 - 06:29 PM

QUOTE (survivorejam @ Oct 22 2003, 04:45 PM)
yeah ... how about actualy buying the legeal version ? wink.gif

problem solved





talk about or of piracy is strictly forbidden

Who said I was doing anything illegal? My XBOX DVDROM is broken, maybe I should of made myself a bit more clear.

Glad to know I'm not the only one with the problem then, I spent a good 40 mins trying different ways to run the game - shout if anyone figures it out, ta smile.gif

#10 thrashev

thrashev

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 218 posts

Posted 22 October 2003 - 08:53 PM

QUOTE
FIFA Soccer 2004
Pre-Order: Ships on 11/4/2003


for USA that is

#11 calle81

calle81

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

Posted 22 October 2003 - 09:26 PM

I solved it laugh.gif . In order to get it work i turned on pal 60 in xboxdash and set the time. Hope it works for you.

#12 Cameo

Cameo

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 2 posts

Posted 22 October 2003 - 09:53 PM

I've had mine set @ 60hz and still doesnt work. Also how long does it normally take to load after the fifa screen, i can hear the drive working.

#13 senn

senn

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 23 October 2003 - 08:14 AM

QUOTE (calle81 @ Oct 22 2003, 11:26 PM)
I solved it  laugh.gif . In order to get it work i turned on pal 60 in xboxdash and set the time. Hope it works for you.

Thanks, it worked.
My clock was already set, but what I did after you suggested this, was left me xbox off all night (unplugged) turned me X2 Pro off, so my initial boot was to MS Dash, set my clock and made sure it was still PAL60.

Switched off, re-enabled my chip, booted up and ran FIFA 2004 no problems.

Cheers for your help

BTW its a class game, far better than '03 :}

Edited by senn, 23 October 2003 - 08:16 AM.


#14 gcskate27

gcskate27

    X-S Messiah

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,585 posts
  • Location:san antonio
  • Interests:video games, prgramming, comps, skateboarding, cooking, taking care of my lizards and dachshund
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 23 October 2003 - 03:20 PM

i actually like 2003 better so far... weird setup for the throw-ins, glowing players... i probably just need to give it more time...

its fun beating the crap out of chesterfield though (eng 2nd div, where my girlfriend is from)...

#15 Rish

Rish

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 24 October 2003 - 04:43 PM

I've got the same problem. When I get home I'll try your suggestions. I had a similar problem with Club Football PAL - but it worked when I did the media fix with a hex editor.

I'm a bit worried as I can't turn off my chip - it's an Enigmah. I'll give it a shot though.

Come to think of it, recently, none of my originals and backups work unless I click "Startup DVD" in the EvoX menu (which is basically calling the default.xbe on the CD) - they used to boot normally.

Perhaps I need unplug my xbox - I'll look into it.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users