Jump to content


Photo

Amped2, Crimson Skies, Tony Hawk


  • Please log in to reply
155 replies to this topic

#1 feflicker

feflicker

    X-S Messiah

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,626 posts
  • Location:Scottsdale, AZ
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 October 2003 - 03:12 AM

Hey guys, I have been reading about these games and wanted to share my experiences.

I have (2) V1.0 Xboxes, both exhibit the same results:

Both Xboxes:
-V1.0 Xboxes
-X2 4977 Bios - IGR Enabled
-EvoX 1.8.3921 - IGR Disabled

Xbox 1:
-X2 Lite (X-Ecuter)
-Samsung

Xbox 2:
-Matrix (Xodus)
-Thomson

ISO's:
-Craxtion using GDFImage.
-Used Craxtion to Patch the media flags as well.
-Ritek G03 DVD-R burned with Nero6

=========================================
Crimson Skies: So far this game has worked fine from DVD-R. I have played about 6 or 7 of the missions on the opening stage. I hear it doesn' t bomb until level "2", but I don't know where that is, as there doesn't seem to be level numbers...

Amped 2: This game will not start "Career Mode". It freezes at the loading screen... The other menu options, including the Free Roam work fine. Currently testing a possible solution posed by LepPper... UPDATE: To fix find 89 74 24 0C 75 3A A1 F4 in default.xbe and replace with 89 74 24 0C 90 90 A1 F4 in a hex editor! Thanks LepPper!

Tony Hawk Underground: I just picked this game up, so I am going to back it up tonight and see if I get the "disc dirty" error that everyone is mentioning. UPDATE: This seems to be working fine. Just played free skate and story mode in NJ, all I did was backup with Craxtion and burn to dvd-r.
=========================================

My Questions Are:

Has anyone identifed and/or repaired the actual problem(s) with these games? biggrin.gif
EDIT: YES! Read below thread...

Are any of the problems only for softmod users? Or HDD users? People are arguing all different sides, so it is hard to tell who is being effected. There seems to be a lot of confusion around these games, and none of the posts I have read really explain exactly what is going on... blink.gif

I know for a fact that this is not a media issue on my xbox, or a problem with my ISO. wink.gif

Figured we needed one common place to talk about all three of these games, and try to clarify it once and for all! beerchug.gif

Edited by feflicker, 31 October 2003 - 06:49 AM.


#2 schindyguy

schindyguy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 31 October 2003 - 03:22 AM

well i backed mine up directly from an iso on my comp and trasfered to my xbox hd and i get the video intro and then the dde



#3 feflicker

feflicker

    X-S Messiah

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,626 posts
  • Location:Scottsdale, AZ
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 October 2003 - 03:23 AM

schindyguy, which game, and what are your specs?

#4 dafinux

dafinux

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 31 October 2003 - 04:09 AM

Here is my experience -

I have XBOX Version 1.0
Xodus Matrix
Evox (latest release) with IGR set to Yes

Tony Hawk and Crimson Skies can be "patched" using a HexEditor on the default.xbe - this has been known for a long time...and it works on these games.

Replace: E8 CA FD FF FF 85 C0 7D
With: E8 CA FD FF FF 85 C0 EB
or
Replace: 74 4B E8 CA FD FF FF 85 C0 7D 06 33 C0 50 50 EB 44 F6 05
With:
74 4B E8 CA FD FF FF 85 C0 EB 06 33 C0 50 50 EB 44 F6 05

I don't remember which one was the one, but try both and one of them will work.
I can play both games perfectly fine on my XBOX.

Now...as far as Amped 2 is concerned, I have tried the ISO patches...and every other patch that I have seen in the last day or two...to no avail. I can play FreeRide fine...and I can enter the "AllLevels" cheat and play all the levels, but career mode freezes when it tries to load.

I think there is a totally different issue with Amped 2 that we need to figure out.

Just some of my thoughts and experience over the last week or so...

#5 feflicker

feflicker

    X-S Messiah

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,626 posts
  • Location:Scottsdale, AZ
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 October 2003 - 04:19 AM

QUOTE
Replace: E8 CA FD FF FF 85 C0 7D
With: E8 CA FD FF FF 85 C0 EB
or
Replace: 74 4B E8 CA FD FF FF 85 C0 7D 06 33 C0 50 50 EB 44 F6 05
With:
74 4B E8 CA FD FF FF 85 C0 EB 06 33 C0 50 50 EB 44 F6 05


Going off of memory, isn't that just the standard media flag fix? [If so, then that makes sense why these (2) games are working for me so far, as Craxtion does this media flag patching...] EDIT: Craxtion does do this, it is the standard media flag fix. wink.gif

As far as Amped2, you are correct. I just tried the px patch and it didn't fix the problem either sad.gif

Very informative dafinux beerchug.gif

Edited by feflicker, 31 October 2003 - 04:25 AM.


#6 LepPpeR

LepPpeR

    Author of Craxtion

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,388 posts
  • Gender:Male
  • Location:Westchester, New York
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 October 2003 - 04:36 AM

my experiences.

Craxtion will not patch Amp2 as it has some other parts of the file that needs patching also.

I have successfully patched however the default.xbe on AMP2 and have it working on career mode. I am looking into incorporating this into craxtion but have a lot more on the table right now.

Did I mention that the new version of craxtion (extremely soon) can patch every single .xbe within a ISO or Directory in under a second. Yeah, I love it. Finally got the speed increase I wanted.

I have a bunch more things that I have worked on as well.

#7 nezff

nezff

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,529 posts
  • Location:Louisiana
  • Interests:gaming, gaming o and gaming
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 31 October 2003 - 04:38 AM

QUOTE (LepPpeR @ Oct 31 2003, 12:36 AM)
my experiences.

Craxtion will not patch Amp2 as it has some other parts of the file that needs patching also.

I have successfully patched however the default.xbe on AMP2 and have it working on career mode. I am looking into incorporating this into craxtion but have a lot more on the table right now.

Did I mention that the new version of craxtion (extremely soon) can patch every single .xbe within a ISO or Directory in under a second. Yeah, I love it. Finally got the speed increase I wanted.

I have a bunch more things that I have worked on as well.

so u have amped 2 backed up on hdd and working in career mode? sweet!!
u gotta incorporate this into craxtion.

#8 LepPpeR

LepPpeR

    Author of Craxtion

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,388 posts
  • Gender:Male
  • Location:Westchester, New York
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 October 2003 - 04:40 AM

I have only seen this in NFL Fever 2004 and now AMP2, It would be tedious for me to add new patchers into Craxtion each time a game comes out but I might think about doing it or adding a way that you can enter in a patching file, like a PPF for instance.

#9 nezff

nezff

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,529 posts
  • Location:Louisiana
  • Interests:gaming, gaming o and gaming
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 31 October 2003 - 04:48 AM

well sounds good on the ppf. the other ppf that i found, people said it didn't work. still locked up at the career mode.

#10 feflicker

feflicker

    X-S Messiah

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,626 posts
  • Location:Scottsdale, AZ
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 October 2003 - 04:51 AM

Thanks for the info LepPper! When should we expect a full breakdown of the problem? A day or so? I am sure other people are right on the trail too, so it should be soon beerchug.gif

#11 nezff

nezff

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,529 posts
  • Location:Louisiana
  • Interests:gaming, gaming o and gaming
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 31 October 2003 - 04:55 AM

adr found six spots on crimson skies when i made my iso.

#12 dafinux

dafinux

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 31 October 2003 - 05:43 AM

Hey LepPpeR,
Thanks for all the good info...do you have any steps or instructions on patching the default.xbe for Amped 2? You had mentioned you had patched it correctly...just wondering if it will be manual...or if it will go into Craxtion. Thanks again, many hours of gaming is thanks to folks like you.

#13 peds

peds

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 27 posts

Posted 31 October 2003 - 06:07 AM

im with dafinux wink.gif if you could post something for us on how to edit the xbe that would be great! instead of just teasing us unless you enjoy that lol thx

#14 schindyguy

schindyguy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 31 October 2003 - 06:08 AM

hey feflicker,

i am using xbox v2 with 2.2 lite and evox all igrs are off. i am trying to play thug. it gets to the intro video and then i get the dde. i also just tried patching it with craxtion but it didnt work. i dont know if that is the hex patch they are talking about

i hope to hear your results...

#15 LepPpeR

LepPpeR

    Author of Craxtion

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,388 posts
  • Gender:Male
  • Location:Westchester, New York
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 October 2003 - 06:20 AM

You guys can try this for AMP2 if you like and let me know.

with your favorite HexEditor. Search in Default.xbe for:

89 74 24 0C 75 3A A1 F4

and replace with

89 74 24 0C 90 90 A1 F4

Note: Should be located at 0023BB60
Note: Make sure you back up your original Default.xbe

Let me know how it works out

LepPpeR - Team Craxtion





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users