Jump to content


Photo

Can You Solder A Solderless Chip?


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Presto-X

Presto-X

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 70 posts
  • Location:Portland, Oregon
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 08 November 2003 - 04:09 AM

Can you solder a X-Ecuter 2.2 LITE[+] if it is not lining up correctly? I just got one but when you turn on the xbox it will turn on then off then back on then off then it will boot but the LED4 never comes on so this tells me that it is not lining up right, so can you solder it to the board if so I have soldered a X-Ecuter 2.2 LITE with the 10 wires but it looks like there are 11 solder points on the X-Ecuter 2.2 LITE[+] what is the one that is next to the D0 point for and do you need to solder that point on the X-Ecuter 2.2 LITE[+]?

#2 heinrich

heinrich

    ..assuming the role of God

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,576 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ohio
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 08 November 2003 - 07:07 AM

yes, you can solder it, the 2nd pin by d0 is for other xbox versions, since d0 moved between version 1.1 and 1.2.

#3 Presto-X

Presto-X

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 70 posts
  • Location:Portland, Oregon
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 12 November 2003 - 08:41 PM

Nice! So can I do the PinHeader install with a pogopin chip is that what this plug is for?
user posted image
Or is this plug for flashing the chip?

#4 SupeRdUPErBlakE

SupeRdUPErBlakE

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,976 posts
  • Location:Knoxville, TN
  • Interests:Gaming, computing. Anything Geeky and I'm in. :)
  • Xbox Version:v1.0

Posted 12 November 2003 - 09:10 PM

QUOTE (Presto-X @ Nov 12 2003, 04:41 PM)
Nice! So can I do the PinHeader install with a pogopin chip is that what this plug is for?
user posted image
Or is this plug for flashing the chip?

Thats for your pin header.

#5 Presto-X

Presto-X

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 70 posts
  • Location:Portland, Oregon
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 12 November 2003 - 09:26 PM

Sweet, I will install it to the new xbox with that then we killed the last box by installing with the pogo ohmy.gif so we are getting a new box today and going to try yet again I have installed 3 plus mine makes 4 that I have solder with out a prob. then we try the install the pogo and pufffff go's the box muhaha.gif

#6 Presto-X

Presto-X

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 70 posts
  • Location:Portland, Oregon
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 12 November 2003 - 10:37 PM

Is there any way that you can tell if you fried the chip also I'm sure we killed the Xbox motherboard, because when you power it on it turns back off and then powers back on then back off then back on then the led flashes from red to orange. I would think if you fry the board that you would also fry the chip what do you guys think?

#7 SupeRdUPErBlakE

SupeRdUPErBlakE

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,976 posts
  • Location:Knoxville, TN
  • Interests:Gaming, computing. Anything Geeky and I'm in. :)
  • Xbox Version:v1.0

Posted 13 November 2003 - 04:52 AM

QUOTE (Presto-X @ Nov 12 2003, 06:37 PM)
Is there any way that you can tell if you fried the chip also I'm sure we killed the Xbox motherboard, because when you power it on it turns back off and then powers back on then back off then back on then the led flashes from red to orange. I would think if you fry the board that you would also fry the chip what do you guys think?

Your modchip is fine..Why would you think just because the mobo broke your chip broke? Just install it, it will be fine. smile.gif

#8 Presto-X

Presto-X

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 70 posts
  • Location:Portland, Oregon
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 13 November 2003 - 10:53 AM

Sweet thanks SupeRdUPErBlakE but now that we have a new Xbox we have a new prob. check it out MS has a new mother board and the D0 point is covered over now. Check out my post about this here: http://forums.xbox-s...T&f=50&t=124704

Edited by Presto-X, 13 November 2003 - 10:55 AM.


#9 SupeRdUPErBlakE

SupeRdUPErBlakE

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,976 posts
  • Location:Knoxville, TN
  • Interests:Gaming, computing. Anything Geeky and I'm in. :)
  • Xbox Version:v1.0

Posted 13 November 2003 - 11:10 AM

Have you looked to see if the underside d0 is still there?

#10 Presto-X

Presto-X

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 70 posts
  • Location:Portland, Oregon
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 13 November 2003 - 11:17 AM

not yet I'm installing it for a firend and he has he's box at he's house now I will look latter to day. I hope so if not I'm going to try and scrap that green crap off the board and mount it... its just so small and I do not want to mess up the board sad.gif




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users