Jump to content


Photo

Easiest Way To Rip Games? Boxexplorer Or Computer


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 FFactoryxx

FFactoryxx

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 241 posts

Posted 15 November 2002 - 01:33 AM

Basically i have evox running and was ripping Halo to my 80gb hd and it seems to take long? Is it better to rip anbother way or is this way fine, better to use ect?????

I dont have a hub but i have a switch. Could i hook up directly from pc to box without switch?

Get back to me on both questions.

#2 kkattfish

kkattfish

    X-S Messiah

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,371 posts
  • Location:PHX, AZ
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 15 November 2002 - 01:49 AM

use xbcopy it is the best way to rip games to your hd.

#3 FFactoryxx

FFactoryxx

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 241 posts

Posted 15 November 2002 - 02:20 AM

why is that the easiest? I mean is one way better than the other? Can errors occur in eother one???

Actually Halo took about 5min to rip so i guess im happy

#4 ZWinFlame

ZWinFlame

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 527 posts

Posted 15 November 2002 - 05:24 AM

I won't go into it as this has been discussed many times.
period.

BOXPLORER has the best control and is direct transfer.

#5 FixTr

FixTr

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 219 posts

Posted 15 November 2002 - 05:52 AM

I'm using boxPlorer too and just love it !

#6 cyrusuncc

cyrusuncc

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 691 posts

Posted 15 November 2002 - 06:51 PM

i like boxplorer better then xbcopy.. but xbcopy IS easier.. very simple and very few options. It auto puts games into its own dir though.



#7 Linoxx

Linoxx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 27 posts

Posted 04 December 2002 - 04:17 AM

Well, what about when it says 'error couldnt rip this file'? That was the problem I had with mech assault.

Linoxx

#8 snart

snart

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 129 posts

Posted 04 December 2002 - 02:30 PM

QUOTE (ZWinFlame @ Nov 15 2002, 04:24 AM)
I won't go into it as this has been discussed many times.
period.

BOXPLORER has the best control and is direct transfer.

BOXPLORER is ok....but it doesn't have the same level of error checking as XBCOPY.

#9 phantazma1

phantazma1

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,312 posts

Posted 04 December 2002 - 07:52 PM

by using boxplorer, i copied halo in under 15 minutes

#10 SirLuck

SirLuck

    X-S Member

  • XS-BANNED
  • Pip
  • 120 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 04 December 2002 - 10:27 PM

To use boxplorer, you must connect your pc to the xbox and ftp in. This is NOT easier for most of us.

#11 phantazma1

phantazma1

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,312 posts

Posted 04 December 2002 - 10:37 PM

what do you mean ftp is hard to do? blink.gif everyone should AT LEAST be
able to do that. if you can't ftp into your xbox, then don't even
attempt to open it cuz you might break something.


#12 scoobster

scoobster

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 159 posts

Posted 05 December 2002 - 12:49 AM

Some people have reported problems with boXplorer, especially troubling is the free space problem where you delete something and it does not free up the space

I do not know what checks Xboxcopy does, it is simple and you can easily rename the folders after, but it automaticly copies everything, I like to have more control than this, some games have demo folders, and BIG buffer files, that I do not want, and would rather not copy in the first place instead of deleting them after (less fragmentation)

I have been using Xcommander, so far it has worked flawlessly for me


#13 ZPaul2Fresh8

ZPaul2Fresh8

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 168 posts
  • Location:Millbury, Ohio
  • Interests:CamaroZ28.com, my Camaro SS(Gone now ZX6-R :-), programming, Xbox, my Son and Daughter.
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 08 December 2002 - 12:32 AM

Ok, I was wondering if XBoxCopy copied EVERYTHING... if so then I'll continue using Boxplorer. No problems at all. And I get to pick and choose what I want to copy. Another question, what's this HDD lock thing? I installed a 120G fine, again what's this lock thing about? Should I lock it? No? I'm confused...

#14 Scimmia

Scimmia

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 242 posts

Posted 08 December 2002 - 12:37 AM

QUOTE (SirLuck @ Dec 4 2002, 03:27 PM)
To use boxplorer, you must connect your pc to the xbox and ftp in. This is NOT easier for most of us.

WTF are you talking about???? boXplorer is a stand alone program, you do NOT have to ftp in!

#15 scoobster

scoobster

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 159 posts

Posted 08 December 2002 - 01:13 AM

QUOTE (ZPaul2Fresh8 @ Dec 7 2002, 11:32 PM)
what's this HDD lock thing? I installed a 120G fine, again what's this lock thing about? Should I lock it? No? I'm confused...

there is no need to lock it, unless you want to run original bios(necessary for live), original bios will not recognize the drive unless it is locked, it will say your xbox needs servicing

Edited by scoobster, 08 December 2002 - 01:14 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users