Jump to content


Photo

Flashing Matrix From Evox


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 jman5480

jman5480

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts
  • Location:Somewhere

Posted 02 January 2004 - 06:24 AM

Yes i did search the forums but to no avail dry.gif

I have the Evox D6 bios on my Matrix (that's installed in my xbox) right now. I have the latest version of Evolution X (3935) and I have the Evox D7 bios in the bios folder on the C drive. My matrix is set in position 4 (writable). When I go to flash it from Evox it says erasing and nothing else happens, its like it just freezes. Has anyone else had this issue? I really would like to flash it with D7 without having to take out my matrix (they're a pain to get back in place on version 1.1 xboxs). Does anyone have any suggestions that might help?

Thanks in advance biggrin.gif

#2 jpbastrd

jpbastrd

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts

Posted 02 January 2004 - 03:50 PM

try switching booting to the cromwell 1.8 (if you only flashed bank zero, flip dip 4 to on and it will boot to bank 1) then reflash with the bin on a cdr. IT WILL ONLY FLASH BANK 0!!!! SWITCH DIP BACK!! to reboot into bank zero again. which should now contain your new bios...

Edited by jpbastrd, 02 January 2004 - 03:58 PM.


#3 aegisalpha

aegisalpha

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 02 January 2004 - 04:16 PM

My Chameleon is doing the same thing when I try to flash it through evox.. strange

#4 ltoolio

ltoolio

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • Location:Lisle, IL

Posted 02 January 2004 - 04:47 PM

The Matrix is only 1 256KB bank. So, there is no flipping to different banks.

As for the flash...are you sure that the D7 is a 256kb BIOS? Was it possibly modded to something larger?

Edited by ltoolio, 02 January 2004 - 04:51 PM.


#5 jman5480

jman5480

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts
  • Location:Somewhere

Posted 03 January 2004 - 02:18 AM

Nope, both m7 and m7ejectfix are 256kb. When i try flashing the matrix with something larger, Evox tells me it's too big. That's can't be the problem sad.gif

#6 ltoolio

ltoolio

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • Location:Lisle, IL

Posted 03 January 2004 - 02:32 PM

Out of curiousity, have you modified your Evox.ini file for use with a Chameleon?

#7 jman5480

jman5480

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts
  • Location:Somewhere

Posted 03 January 2004 - 07:56 PM

Not sure if you were adressing the "have you modified evox.ini for use with chameleon", but if you were i'm using a matrix, not a chameleon. Wasn't sure so i posted anyways.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users