Jump to content


Photo

Important: Nexgen 16-02-04 Fixed Build Released


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 SpOoK

SpOoK

    X-S Member

  • Moderator
  • Pip
  • 88 posts
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 February 2004 - 10:46 AM

Hi,

There was a problem with the skin pack and cfg files that were released with neXgen 16-02-04. This only came to our attention yesterday and there has since been a fixed release put up in "The Usual Places" the filename is "neXgen_16-02-04 Fixed.rar" this included the latest skin pack, cfg and XML files there have been no changes made to the XBE in this package. We are sorry for any problems this has caused users. Once you get the latest fixed release could you please leave us as much feedback as possible so we know where they user want improvements.

Thanks

#2 Dunny

Dunny

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 posts

Posted 20 February 2004 - 03:35 PM

That worked wink.gif

I think the main screen scrolling speed could do with being slowed down, the graphics aren't as solid as the 0.95 release either. It still looks like its progressing nicely and I look forward to the next release.

#3 SpOoK

SpOoK

    X-S Member

  • Moderator
  • Pip
  • 88 posts
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 February 2004 - 03:47 PM

Hi Dunny,

Glad you got it up and running.

We are going to be adding an option to reduce the speed of the menu(s) so that should be in the next preview that comes out.

Thanks for letting me know that build worked for you.

#4 LESTAT

LESTAT

    X-S Freak

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPipPip
  • 1,552 posts
  • Location:Definately not where you are
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 21 February 2004 - 11:40 PM

and it still dont work.

#5 HoRnEyDvL

HoRnEyDvL

    Nexgen Developer

  • Head Moderator
  • PipPipPipPip
  • 903 posts
  • Location:Australia
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 21 February 2004 - 11:43 PM

It works for everyone else.

what are your symptons

#6 Master-Chief

Master-Chief

    X-S Freak

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPipPip
  • 1,710 posts
  • Location:Head Moderator
  • Xbox Version:v1.1

Posted 21 March 2004 - 02:44 PM

Don't work for me either.. I set it as an app and it just hangs.. I am using X24981.06 Bios.. wink.gif

#7 UraniumXT

UraniumXT

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 57 posts

Posted 24 March 2004 - 01:53 PM

it just doesnt load. I set it up as an app and when i try to load it the loading skreen just stays there and does nothing. I have the "fixed" one and it still doesnt load.

#8 sp1200

sp1200

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 170 posts

Posted 24 March 2004 - 09:25 PM

same here, installed as an app, does not boot.

latest x2 bios.

#9 SpOoK

SpOoK

    X-S Member

  • Moderator
  • Pip
  • 88 posts
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 25 March 2004 - 11:38 AM

To get it to run you will need to put the cfg, XML files to the root of C: and also put the skins folder to the root of C: you can then place the xbe anywhere you want.

There will be a new version released very soon which we hope to have this issue sorted out.

Sorry for any errors in this text the keybaord at work is crap.

#10 Intensecure

Intensecure

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 706 posts
  • Location:A place called home.
  • Xbox Version:v1.1

Posted 25 March 2004 - 01:44 PM

Bit like the dash then wink.gif
Sorry, sooorry...

#11 UraniumXT

UraniumXT

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 57 posts

Posted 25 March 2004 - 05:38 PM

I put every file and folder fronm the fixed nexgen version on the root of c and doesnt load, Im trying to load it from the filemanager from unleashx, could this be the problem?


Heeres my nexgen.xml so that you can tell me whats wrong:

<menu>
<!-- Do NOT leave a blank entry or neXgen will not boot !-->

<AutoLaunchDVD>no</AutoLaunchDVD>
<DVDPlayer>Extended:\Apps\dvdx\default.xbe</DVDPlayer>
<Dashboard>C:\xboxdash.xbe</Dashboard>
<Skin>-</Skin>
<useCache>yes</useCache>
<minigames>yes</minigames>
<xenium>yes</xenium>
<fanspeed>10</fanspeed>
<!-- Set screensaver activate time in minutes !-->
<!-- Screensaver Mode 0=Off, 1=Fade to dim, 2=Fade to black !-->
<screensavermode>1</screensavermode>
<screensavertime>1</screensavertime>
<screensaverfade>20</screensaverfade>

<network>
<!-- DHCP: Yes or No to Enable or Disable DHCP !-->
<!-- Set DHCP to NO to use a fixed IP Address !-->

<dhcp>no</dhcp>
<ip>192.168.0.48</ip>
<subnetmask>255.255.255.0</subnetmask>
<gateway>192.168.1.1</gateway>
<dns1>192.168.0.1</dns1>
<dns2>0.0.0.0</dns2>

<ftpuser>xbox</ftpuser>
<ftppass>xbox</ftppass>

<httpuser>xbox</httpuser>
<httppass>xbox</httppass>
</network>

<music>
<UseMusic>yes</UseMusic>
<Global>on</Global>
<Random>on</Random>
</music>

<SearchPaths>
<!-- Set search paths here with no trailing slash !-->

<Games>EXTENDED:\games;STORAGE:\games</Games>
<Applications>EXTENDED:\apps;STORAGE:\apps</Applications>
<Emulators>EXTENDED:\emu;STORAGE:\emu</Emulators>
<Sounds>c:\skins\waves</Sounds>
</SearchPaths>

</menu>


#12 UraniumXT

UraniumXT

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 57 posts

Posted 25 March 2004 - 05:40 PM

And the nexgen config file:

-- paths for files 0:Apps 1:Emus 2:Games
findfiles(0)
findfiles(1)
findfiles(2)

-- no recursion for these
findfiles(3, "SKINS:", "*.mg", 1)
findfiles(4, "SKINS:", "*.skin", 1)
-- don't use 5 or 6 as they are reserved for ftp / commander
-- don't use 7 as it is for wma soundtrack lists

-- default skin
newscene("SKINS:\\xdash.skin")


Thanks for reading.

#13 Drew224

Drew224

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 437 posts
  • Xbox Version:v1.1

Posted 26 March 2004 - 05:44 PM

QUOTE
I put every file and folder fronm the fixed nexgen version on the root of c and doesnt load, Im trying to load it from the filemanager from unleashx, could this be the problem?


I put everything except default.xbe in C: and then put default.xbe in E:\apps and it worked fine for me. I use evox normally though, not unleashx.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users