Jump to content


Photo

Vpn


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Soulja221

Soulja221

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 157 posts

Posted 09 March 2004 - 02:12 PM

I want to setup a virtual private network between my friend's house and mine to play system link games...is this possible, anyone have any ideas on how to do it or anything???

#2 mrRobinson

mrRobinson

    X-S Caffeinated Member

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,222 posts
  • Interests:Quantum Loop Theory
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 09 March 2004 - 06:39 PM

you can use something like the linksys wrv54G and set up a tunnel between each other. If you already have a router and just want a tunnel device then the linksys BEFVP41 should work just fine.

#3 Maffers

Maffers

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Posted 09 March 2004 - 09:20 PM

Isn't that what I said not two posts down????????

#4 mrRobinson

mrRobinson

    X-S Caffeinated Member

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,222 posts
  • Interests:Quantum Loop Theory
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 09 March 2004 - 10:52 PM

I don't know, I didn't read what you said... biggrin.gif

#5 Soulja221

Soulja221

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 157 posts

Posted 10 March 2004 - 02:32 AM

sooo, basically, the router i have now, the linksys WRT54G, wont work????

#6 Maffers

Maffers

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Posted 10 March 2004 - 10:03 AM

No not you lol, sugesting using M$ VPN.....

#7 mrRobinson

mrRobinson

    X-S Caffeinated Member

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,222 posts
  • Interests:Quantum Loop Theory
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 10 March 2004 - 12:14 PM

QUOTE (Soulja221 @ Mar 9 2004, 11:32 PM)
sooo, basically, the router i have now, the linksys WRT54G, wont work????

No...

and to maffers: oh.

#8 Soulja221

Soulja221

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 157 posts

Posted 10 March 2004 - 01:43 PM

thanks mr robinson, i somewhat got it to work with the help of a cisco vpn router from work, buttttttt the lag was soooooo great that it wasnt even worth the project

#9 Maffers

Maffers

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Posted 11 March 2004 - 09:38 PM

Been doing some work into this at work. It cant be done with M$ VPN you need to pass netbios over the VPN and the only way to do this with software is to bridge the end of the tunnle to a real (spare) NIC and this M$ does not allow.
And yes you are correct the only way to do this is with some expensive Cisco kit, I to got it working but it was a mine field, Just for the record!
All I would like is a .xbe that will let you connect you your mates IP with out all the other chat room bollox..

#10 mrRobinson

mrRobinson

    X-S Caffeinated Member

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,222 posts
  • Interests:Quantum Loop Theory
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 12 March 2004 - 07:15 PM

Just for the record, the sonicwall soho tzw works beautifully as well so you don't NEED cisco.

#11 Maffers

Maffers

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Posted 12 March 2004 - 07:21 PM

So does running a dirty great cross cable to your mate’s house, are but then you can only run CAT5 in 100M lengths cant you!

Oh and the sonicwall soho tzw aint Cisco but it aint cheep either @ $400 to $500 Just for the record.

Edited by Maffers, 12 March 2004 - 07:28 PM.


#12 mrRobinson

mrRobinson

    X-S Caffeinated Member

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,222 posts
  • Interests:Quantum Loop Theory
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 13 March 2004 - 12:08 AM

Yea I know... but you can still use what I first suggested. the Linksys BEFVP41, it'll put netbios over the tunnel. On the advanced page for the vpn in that device is a check box that says NetBIOS Broadcast, just check it and it'll work. That's the one I have. I forget how much it is, but it isn't cisco/sonicwall prices...

Sorry I'm not familiar with msft vpn but any of their networking hardware I never recommend compared to linksys or dlink.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users