Jump to content


Photo

F.r.a.g.


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Phreaker101

Phreaker101

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Interests:if i knew how to install programs on my x box i would say this is my hobby
  • Xbox Version:v1.0

Posted 07 April 2004 - 11:19 PM

after installing the 2.3bpro using the wire method the eject button is flashing red and orange/yellow. if i plug in the a/v connector to the back it starts flashing red and green and nothing appears on the screen at all. if the light on my external switch is supposed to light up it doesn't. its a version 1.0 xbox. what could be wrong with it
thanks in advance
beerchug.gif

#2 futbol4kee

futbol4kee

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 856 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 07 April 2004 - 11:20 PM

ur not getting power to ur chip probably... are the leds on the chip lighting up?

#3 Phreaker101

Phreaker101

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Interests:if i knew how to install programs on my x box i would say this is my hobby
  • Xbox Version:v1.0

Posted 07 April 2004 - 11:27 PM

nope, led's are not lighting up either. the xbox also cuts on and off 2 times then it comes back on and works from then on

#4 Phreaker101

Phreaker101

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Interests:if i knew how to install programs on my x box i would say this is my hobby
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 12:39 AM

so im just screwed ?

#5 Oldmanjoe

Oldmanjoe

    X-S X-perience

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 492 posts
  • Location:Toronto, Ontario, Canada
  • Interests:Baseball<br />Modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 08 April 2004 - 01:05 AM

I think you might have lifted a trace. Look for any bad soldering spots or browing on the motherboard.

#6 No Mess

No Mess

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 310 posts
  • Location:C-town, Oregon
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 01:07 AM

Usually when your xbox flashes red and green it means it can't read the bios correctly. Try checking over your soldering and look for any loose wires.

#7 Phreaker101

Phreaker101

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Interests:if i knew how to install programs on my x box i would say this is my hobby
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 02:14 AM

QUOTE
I think you might have lifted a trace
i dont have a clue as to what this means @oldmanjoe. and i haven't put any special bios on the xbox or modchip and i've just tried resoldering all of my wires. do i need to put some bios on the chip for the mod to work ?

thanks for the suggestions and thanks in advance for those to come
beerchug.gif

#8 No Mess

No Mess

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 310 posts
  • Location:C-town, Oregon
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 02:32 AM

QUOTE
do i need to put some bios on the chip for the mod to work ?


Are you kidding me, without a bios on your chip, the xbox wont boot up. Thats probably your problem.

#9 Phreaker101

Phreaker101

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Interests:if i knew how to install programs on my x box i would say this is my hobby
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 02:40 AM

i thought this chip came pre-flashed with the cromwell bios. well if it didn't can i use the cromwell bios to stop the f.r.a.g. ?

thanks
beerchug.gif

#10 frankiegorams

frankiegorams

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts

Posted 08 April 2004 - 03:12 AM

Kinda simple, but did you make sure the chip is set to enabled?

#11 Phreaker101

Phreaker101

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Interests:if i knew how to install programs on my x box i would say this is my hobby
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 03:57 AM

it only f.r.a.g. s when it is set to enable. and i thought that i am supposed to get the cromwell screen and the disk eject trick before i but my cd-rw into the xbox. none of my lights come on on the chip. not even on the external switch box. all of my solder points look good. when i disable the switch it works perfect i can play my halo with no problem. btw. my screen does not f.r.a.g. my screen is actually blank only the eject button light will f.r.a.g. if my a/v connector is not pluged in it wont f.r.a.g. when i plug that in it immediately starts to f.r.a.g. all of this only happens when the switch is enabled sad.gif uhh.gif

#12 Phreaker101

Phreaker101

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Interests:if i knew how to install programs on my x box i would say this is my hobby
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 05:10 AM

so am i now officially screwed ?

#13 smokingreen

smokingreen

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 86 posts

Posted 08 April 2004 - 07:11 AM

When you install you should first see the cromwell flash bios, which then allows you to put another bios onto the chip. You have never seen that, none of the lights on the chip are coming on and you are fragging. This means when the chip is enabled the xbox cannot find a bios.

From what you have said it seems clear that there is either something wrong with the install - its already been said but you need to look at all the soldering with a magnifying glass to check all the connections.

Or, something worng with the chip itself - not that likely.

btw - if you do not have the av connector in the xbox will always flash r/o, so keep it in!


#14 Phreaker101

Phreaker101

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Interests:if i knew how to install programs on my x box i would say this is my hobby
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 02:25 PM

ok, will quadtriple check the connections but with a magnifying glass this time. i hope it's a bad connection so i can get this thing up an running. btw does the solder conduct the electric current or does the wire have to actually touch the metal that is on the board ? (just another noob question)
beerchug.gif thanks for all the help and suggestions everyone

#15 Phreaker101

Phreaker101

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Interests:if i knew how to install programs on my x box i would say this is my hobby
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 02:28 PM

also... if the chip was not properly connected and not getting any fire how would the xbox detect that the chip was enabled and then f.r.a.g. sad.gif
if this makes any sense to anyone

beerchug.gif




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users