Jump to content


Photo

Replacing My Phillips Dvd Drive


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 hawkins6423

hawkins6423

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 15 posts
  • Location:Toldeo, Ohio
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 10:57 PM

I have been trying to flash my Executer 2.3b Lite + and have had no luck. I have a phillips dvd drive on my xbox. I have tryed 6 ddifferent trypes of media but nothing has worked.

Do you think i should buy a programmer or can I take my dvd rom drive out of my computer and put it in the xbox, I dont care how it looks

thanks.
matt

#2 Rylinkus

Rylinkus

    X-S Hacker

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,606 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 08 April 2004 - 11:01 PM

Just toss a pc DVD rom in temporarily. Read a tutorial on it. Bascially you need to leave the other DVD drive's power alone. Just swap the IDE connection to the PC one, and provide power to the pc one somehow.

Make sure you are burning a bios cd properly.

#3 hawkins6423

hawkins6423

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 15 posts
  • Location:Toldeo, Ohio
  • Xbox Version:v1.0

Posted 08 April 2004 - 11:04 PM

so you are saying to just take a dvd rom drive, plug its ide port into the ide cable for the xbox, and connect a extra power cable from the pc, while the pc is running to the new dvd drive on the xbox?
thanks

#4 Rylinkus

Rylinkus

    X-S Hacker

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,606 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 08 April 2004 - 11:10 PM

Yes on the IDE part. Use a molex splitter for the power. Then just split the power to the xbox hd. And computer shop or Best buy type store should have them for like 5 bucks.

Though powering from your PC prob would work in a bind.

Make sure it's set to slave

Edited by Rylinkus, 08 April 2004 - 11:26 PM.


#5 hawkins6423

hawkins6423

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 15 posts
  • Location:Toldeo, Ohio
  • Xbox Version:v1.0

Posted 09 April 2004 - 12:00 AM

thank you soo much ive been workin like 14 hours on this and 1 simple thing fixed ALL the media issues.

thanks,

TIP TO ANYONE WHO HAS MEDIA ISSUES ON READING THEM:
CHANGE UR CD DRIVE

#6 Rylinkus

Rylinkus

    X-S Hacker

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,606 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 09 April 2004 - 12:23 AM

Yeah, I've found that it's will load crap from Slayers/Xdisk/whatever much faster then using the reg Thomson I used to have.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users