Jump to content


Photo

Error21, Games Wont Boot From Evox Dash? Help!


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 rustyself

rustyself

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 48 posts

Posted 27 December 2002 - 03:53 AM

ok, i have an x2 lite installed, with slayer's AWESOME auto install of evox. everythings been fine, until tonight, when i tried booting games from dvd, it went to evox dash, and when i pressed boot from dvd/reset, it just reset back to evox dash over and over. i searched and found i may need to reset my clock with the ms dash, and when i go to the ms dash from system utils, it gives error21?

i can reboot and it will go away, just wondering whats up? anyone know?

#2 XBOX420

XBOX420

    X-S X-perience

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 333 posts
  • Location:somewere in the southwest
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 27 December 2002 - 05:44 AM

Ya when I tried his installer I asways got that error 21 thing, then I said fuck it, reformated my HD
with original backup & then just copied the the newest Evo dash to my C root, & pressto nomore error 21.

#3 rustyself

rustyself

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 48 posts

Posted 27 December 2002 - 07:38 AM

cannot boot to my ms dash. i get error21 and flashing red/green led. i hear it has something to do with my evox.ini. is there anyway to edit the .ini, make another slayer iso with that .ini, and put it in my machine and let it redo my hdd? i do not have an ftp setup with my box, and (DOH!) i didnt back up my drive prior to installation.

if i unplug my box, or the power goes out, and the clock is reset, how will i adjust the time so my box will work, if i cant get into my ms dash? am i fuxored?

thanks for everyones help on this,

rusty

update:

ok, i think ive narrowed it down to the msxboxdash file on the slayer disc image being the wrong version for my box.

now, heres the question: i have 2 or three different ms dash versions. can i replace the msxdash file on the slayer disc to one of those, reinstall the slayer disc, and trial and error it till i get the correct version?

Edited by rustyself, 27 December 2002 - 08:23 AM.


#4 2000ache

2000ache

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 273 posts

Posted 27 December 2002 - 02:15 PM

If you backed up your original C: partition before you started modding, you should have the right version
for your xbox...

If you didn't.... not too bright wink.gif

Edited by 2000ache, 27 December 2002 - 02:15 PM.


#5 rustyself

rustyself

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 48 posts

Posted 27 December 2002 - 06:09 PM

i got it.

it may not have been too bright. you ever got excited about something and jumped in too quickly? yes? did you have someone telling you that youre not too bright? wanna tell us about it so you can finally let it go?

the answer was simple, actually. just took me a while to figure it out.

if anyone else is having trouble with no ms dashboard/error 21 after installing slayers disc, read my post on page 10 for the fix.

#6 erexx

erexx

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,098 posts
  • Location:here and there
  • Interests:eating electrons
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 27 December 2002 - 08:39 PM


Cool.
I want to know how you fixed it.
Page 10 of what?

Could you post a link?

#7 rustyself

rustyself

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 48 posts

Posted 27 December 2002 - 09:23 PM

oops sorry...

page 10 of slayers auto installer thread:)

#8 jlm5151

jlm5151

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 793 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 27 December 2002 - 09:29 PM

The error 21 with Slayers Evo-X autoinstaller is has become quite common lately. When you said that you had narrowed it down to the msxboxdash.xbe, you were correct. All you have to do is find the correct version which I am guessing on yours will be like 1.32mb, add that to the installer under system/retail and system/large and it should work fine after that.

Edited by jlm5151, 27 December 2002 - 09:30 PM.


#9 erexx

erexx

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,098 posts
  • Location:here and there
  • Interests:eating electrons
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 28 December 2002 - 01:07 AM

I *thought* that would be and is a problem.
The M$ dash.xbe must be the same kernal version of the Xbox with "some" exceptions.
Nice work 1wolf1.

This was a point of concern in these forums awhile back.

I tried to build a "universal" recovery disk using the EvoXHD installer
but quickly ran into this problem with between a 3944 and a 4034 xbox.

I thought that it had something to do with the xboxdash because there were so many folks
deleting their original dash's and requesting new ones.
Often the same user would come back and state that the new dashboard file
they tracked down did not work.

Edited by erexx, 28 December 2002 - 01:44 AM.


#10 matbou

matbou

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 28 December 2002 - 01:19 AM

How can i know the kernel version of my xbox ?

Thanks,
Matbou

#11 taint

taint

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Posted 28 December 2002 - 05:15 AM

Yes, I would like to know too because I have the same problem, have gotten 3 different dashes but they are all the same size and all do the same thing (error 21).

Taint

#12 erexx

erexx

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,098 posts
  • Location:here and there
  • Interests:eating electrons
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 28 December 2002 - 05:39 AM

QUOTE (matbou @ Dec 28 2002, 12:19 AM)
How can i know the kernel version of my xbox ?

Thanks,
Matbou


matbou

Simple.
Goto the MSDashboard,
dont do this if you have Xbox live without deactivating the modchip first,
Goto Settings
Goto System Info.
At the bottom of the legal speal there will be to values K: and D:
K:1.00.4973.01
D:1.00.4034.01

The D value given is always given as the original hardware kernal version.
I am not sure what the K: value represents... Anyone?

If there is nothing at the end then you have an older xbox kernal version 3944.



#13 taint

taint

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Posted 28 December 2002 - 05:42 AM

yikes... thats the problem.... I can't GET into dash smile.gif

Taint


#14 2000ache

2000ache

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 273 posts

Posted 28 December 2002 - 10:20 AM

QUOTE (rustyself @ Dec 27 2002, 05:09 PM)
i got it.

it may not have been too bright. you ever got excited about something and jumped in too quickly? yes? did you have someone telling you that youre not too bright? wanna tell us about it so you can finally let it go?

the answer was simple, actually. just took me a while to figure it out.

if anyone else is having trouble with no ms dashboard/error 21 after installing slayers disc, read my post on page 10 for the fix.

Sorry bout that. Didn't mean to insult you or anything like that.

It's just that about every tutorial out there tells you to backup your c: & e: before doing anything else and to put it in a safe place...

Glad you got it working now!

#15 chunlimeyers

chunlimeyers

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 28 December 2002 - 11:56 AM

First of all, thank you all for keeping me sane and solving this problem for me!.. I did back up my system, but, my buddy flashed the wrong bios, and, after a quicko chango of the xbox, I still have my 120 gig hd with the wrong version of msxboxdash.xbe, thus causing the error 21. Could anyone please email me with a couple different versions of the msxboxdash??.. My box was made in June and has the version 1.0 chip in it and is flashed with matrix and evox 2.5. I am sure through trial and error I would find the right one.. I can't imagine their being more than 1 to say 3 versions of this msdashboard(hopefully!!).. If anyone can help, my email address is: chunlimeyers@hotmail.com
Just knowing is half the battle! beerchug.gif
p.s. Oh, just one more question: if I play a game that has "xbox live" on it, but never actually use any of the networking functions or xboxlive, the liveupdate.xbe should never come to play, or is this a wrong assumption??... And, if I did, would this cause my dash to not work?.. I really think after reading this post carefully, that I simply need to match the proper msxboxdash to my system. Thanks again for your time and help.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users