Jump to content


Photo

Autocfg Menu


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Kthulu

Kthulu

    X-S Freak

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPipPip
  • 1,287 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 18 May 2004 - 04:02 AM

will there be an option to completely disable this 'feature' in the next public release? to clarify, i don't want anything in my menu unless i explicitly include it in my Menu.xml.


#2 flattspott

flattspott

    X-S Freak

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1,787 posts
  • Location:Southern California
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 18 May 2004 - 03:06 PM

Can't you already do that?

Y>Configure>AutoMenus>Use CacheMenu

or something like that.

#3 Kthulu

Kthulu

    X-S Freak

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPipPip
  • 1,287 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 18 May 2004 - 03:28 PM

no, at least not in the WIP i was using last night (1205 or 1207)

Y->Configure->AutoMenu->AutoCfg Style

there are only 2 choices: App & Game style OR By Drive style
(i assume) this is what gives you a menu even when you don't have a Menu.xml or one specified in your mxm.xml. it is a great thing for noobs or people that don't want to bother with making a menu.xml, but i really wish AutoMenu was optional. i like the way menu.xml and entry_mxm.xml files function, but AutoMenu is like a mustache on a beautiful woman to me...but again, i understand why it's their...just wish it could be turned off if one so desired.

Edited by Kthulu, 18 May 2004 - 03:38 PM.


#4 flattspott

flattspott

    X-S Freak

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1,787 posts
  • Location:Southern California
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 18 May 2004 - 04:33 PM

How about this.
CODE
Y>Reset Menu Cache
Y>Configure>Skin & Misc Setting>Enable Menu Caching = No
Y>Configure>AutoCfg Add Dashboards = No
Y>Configure>AutoCfg Sort By Title = No
Y>Configure>AutoCfg Default.xbe Only = No
Y>Configure>AutoCfg Reject 'Demos' = No
Y>Configure>Remove Invalid Entries = No
Y>Configure>Remove Duplicate Entries = No
Y>Configure>Add Action Menu = No
Y>Reboot

I couldn't test it though cause I use AutoDir in all my menus.

#5 Kthulu

Kthulu

    X-S Freak

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPipPip
  • 1,287 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 18 May 2004 - 04:43 PM

no. if you set your settings like that and delete your menu.xml, you will still get an Applications and a Games menu... and in my case, i also get a Dashboards menu, even though we told it not to do that.

let me restate what i'd like to happen. if i delete my menu.xml and my cache_menu.xml, and reboot mxm, i want to have an absolutely empty menu. of course, BenJ prolly wouldn't want this to be the default behavior, but it would very nice as an option.

Edited by Kthulu, 18 May 2004 - 04:45 PM.


#6 flattspott

flattspott

    X-S Freak

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1,787 posts
  • Location:Southern California
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 18 May 2004 - 05:04 PM

Interesting. I didn't know MXM did that.

#7 pelago

pelago

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 641 posts

Posted 18 May 2004 - 05:38 PM

I don't really understand why this bothers you so much, if it only takes effect if you don't have a menu.xml. Personally, if I accidently deleted my menu.xml, I'd be very glad if it did an automenu, so at least it could continue to work (my Xbox is not near my PC makeing ftp a hassle).

#8 Kthulu

Kthulu

    X-S Freak

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPipPip
  • 1,287 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 18 May 2004 - 08:40 PM

QUOTE
Personally, if I accidently deleted my menu.xml, I'd be very glad if it did an automenu, so at least it could continue to work (my Xbox is not near my PC makeing ftp a hassle).

this would be why i suggested making it OPTIONAL...on by default, but with the ability to turn it off.

Edited by Kthulu, 18 May 2004 - 08:41 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users