Jump to content


Photo

Winbond Flash Error


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 taimaster2

taimaster2

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 25 July 2004 - 03:42 AM

Hi, I have a v1.4 xbox with a Winbond 256k TSOP. I am trying to fix the bad flash with my 29-wire xray chip. I have installed my chip correctly and everything boots up but when I go to flash the TSOP via telnet with raincoat 0.7, the flash always errors out. I have tried to flash 4 times with different bios's, but it errors out when it verifies the flash and the xbox doesnít boot off the TSOP. I have cut the right wires on my 29-wire chip. Here is a copy and paste from the dos prompt:



xbox-linux login: root

Password:


BusyBox v0.60.5-xbox (2003.02.17-17:02+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

sh: can't access tty; job control turned off

Get more Linux at http://xbox-linux.sf.net/.

# cd ../../media/E/UDATA/4541000d/000000000000/raincoat
#
# ./raincoat -p bios.bin
raincoat Flasher 0.7 Feb 20 2004 by andy@warmcat.com & eXOBeX @ P/Systems
Reading raincoat.conf... 151 flash types read

DETECTED: Winbond W49F020 (256K)
Programming with bios.bin...Read 262144 bytes from file
Starting at address 0x000000...
Erasing...
Trying to erase whole chip
Done
Programming...
Done
Verifying...
VERIFY ERROR AT +0xE9B...wrote 0xFE read 0xFE
Done
Programming Error:
Completed
#
#





2ND Attempt






xbox-linux login: root

Password:


BusyBox v0.60.5-xbox (2003.02.17-17:02+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

sh: can't access tty; job control turned off

Get more Linux at http://xbox-linux.sf.net/.

# cd ../../media/E/UDATA/4541000d/000000000000/raincoat
#
# ./raincoat -p bios.bin
raincoat Flasher 0.7 Feb 20 2004 by andy@warmcat.com & eXOBeX @ P/System
Reading raincoat.conf... 151 flash types read

DETECTED: Winbond W49F020 (256K)
Programming with bios.bin...Read 262144 bytes from file
Starting at address 0x000000...
Erasing...
Trying to erase whole chip
Done
Programming...
Done
Verifying...
VERIFY ERROR AT +0x5430...wrote 0xDF read 0xDF
Done
Programming Error:
Completed
#
#




Why does it have a programming/verify error? I know my TSOP write points are connected correctly because I have flashed this TSOP before with no problem. Iím puzzled. Any suggestions?


Tai





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users