Jump to content


Photo

Cant Get Moded Xbox To Keep Working!


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 btpimp

btpimp

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Xbox Version:v1.2

Posted 31 August 2004 - 01:58 PM

I have a xbox that has a xenium ice modchip and a 200gb hd with media center, avalaunch, unleash x, blackstorm, and tons of other stuff on it. I cannot get the system to work everytime i turn it on!! I have to go back in and take everything apart and take out the modchip and reinstall everything just to get it to work!! It will give me a code 16 or 13 when i start it up! The light on the chip comes on (red) but the xenium os does not show up and i get an error code!! What am i doing wrong Please help!!!!

#2 RickkinsNoob

RickkinsNoob

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 23 posts

Posted 31 August 2004 - 03:02 PM

I noticed a similar problem on the one I just got.

I used a piece of soft sponge, placed on top of the mod chip, and then the dvd drive put back on top created just enough light pressure to keep the modchip snuggly in place.

Before, the slightest bump could knock it out.
After, I walked the xbox all around the house, shaking it and twirling it upside down...
rock-solid....problem fixed...

#3 CSPope

CSPope

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 134 posts

Posted 31 August 2004 - 03:06 PM

or you could just do the paper trick, search for it

#4 Crucifiedego

Crucifiedego

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 461 posts

Posted 31 August 2004 - 03:07 PM

That's why I went for a solder chip.

#5 btpimp

btpimp

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Xbox Version:v1.2

Posted 31 August 2004 - 03:07 PM

did your light still come on the modchip???

#6 btpimp

btpimp

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Xbox Version:v1.2

Posted 31 August 2004 - 03:13 PM

searched for the paper trick and could not find it??? what is it???

#7 gamerguy999

gamerguy999

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,016 posts
  • Location:Layton, UT
  • Xbox Version:v1.4

Posted 31 August 2004 - 03:26 PM

QUOTE (Crucifiedego @ Aug 31 2004, 08:10 AM)
That's why I went for a solder chip.

Yeah I am glad that I did too. I was going to get a solderless, but the people here advised against it, so I didn't. Boy am I glad. biggrin.gif

#8 Dagoth

Dagoth

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 755 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 August 2004 - 03:29 PM

QUOTE (btpimp @ Aug 31 2004, 04:16 PM)
searched for the paper trick and could not find it??? what is it???

put a piece of paper under the corner of the solderless adaptor (by the screw - opposite side to the pogo pins).

this helps push the adapter down on the LPC connectors

#9 btpimp

btpimp

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Xbox Version:v1.2

Posted 31 August 2004 - 04:17 PM

My led light on my modchip still comes on when ipower up, so does that mean something else is wrong besides not having a good connection??? Does the light still come on and not have a good conect??? Could it be something with the bios on the xenium ice???




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users