Jump to content


Photo

Problem With Modified Samsung616t


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 CrakkedOut

CrakkedOut

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:LINY
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 22 September 2004 - 05:24 PM

ive followed the different tutorials, but i cant get the tray to open up. when i press the eject button on the xbox all i see is the laser move and thats it. the first thing i did after flashing was turned the motor 180*.

any advice?

#2 CrakkedOut

CrakkedOut

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:LINY
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 22 September 2004 - 09:50 PM

aight well, ive checked the continuity and its all good. i put the samsung into the xbox and the tray opened up half way, then i pressed the eject button again to close it, it closed, but now it doesnt open

#3 CrakkedOut

CrakkedOut

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:LINY
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 23 September 2004 - 01:52 AM

*bump*

#4 CrakkedOut

CrakkedOut

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:LINY
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 23 September 2004 - 05:10 PM

*bump*

#5 CrakkedOut

CrakkedOut

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:LINY
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 24 September 2004 - 01:11 AM

*bump*

#6 CrakkedOut

CrakkedOut

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:LINY
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 27 September 2004 - 02:26 AM

*bump*

#7 gamefreakgcb

gamefreakgcb

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 287 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 27 September 2004 - 06:48 AM

did you take off the msater/slave selector from the back? Check for solder splashes. Check if the drive is heating up somewhere on the mainboard. Other than that I dont have a clue.

#8 AlTheKiller

AlTheKiller

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Xbox Version:v1.3

Posted 27 September 2004 - 08:17 AM

QUOTE (gamefreakgcb @ Sep 27 2004, 03:21 AM)
did you take off the msater/slave selector from the back? Check for solder splashes. Check if the drive is heating up somewhere on the mainboard. Other than that I dont have a clue.

???


which guide did you follow? if its not @@ron's go find it and use it instead. try swapping trin and trout too, fixed one for me.

#9 CrakkedOut

CrakkedOut

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:LINY
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 27 September 2004 - 05:00 PM

yea ive tried switching the TRIN/TROUT didnt work, unless thas what made it go out halfway.

didnt know that you had to take the pin off totally. thanks for the advice ill try it out today. thanks again beerchug.gif

im looking for @@ron's tutorial and i cant find it on the main page..anyone gotta link??

Edited by CrakkedOut, 27 September 2004 - 05:09 PM.


#10 sajain84

sajain84

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Xbox Version:v1.3

Posted 27 September 2004 - 06:46 PM

Okay ...

Try lifting the XBOX cover ... I mean take it off and then try opening / closing the drive ...

If it works, then when you put your cover back on, slip in a piece of cardboard or thermocol between the top cover and the bottom cover to give your drive some leeway ...

Usually, after modding the Samsungs, they need a little more space to open / close ..

I had the same problem ...

Lemme know how it turns out ...

- Saurabh

#11 CrakkedOut

CrakkedOut

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:LINY
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 27 September 2004 - 10:06 PM

well the thing is the Samsung isnt in my xbox, just chillen out in the open.....

do i really need the pin header from the xbox dvd drive??

#12 darkplayer

darkplayer

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 158 posts
  • Location:In the bushes, behind your house.
  • Xbox Version:v1.1

Posted 03 October 2004 - 10:39 AM

I modded my SD616T, it was working fine than all of sudden it stopped ejecting. There's a lot of people who are expierencing the same problem. The drive will read games and other disks but will not eject unless I stick a freaking paper clip in the (emergency eject) hole.

I'm trying to find a fix but for now were stuck with a drive that doesn't eject dry.gif

Edited by darkplayer, 03 October 2004 - 10:40 AM.


#13 CrakkedOut

CrakkedOut

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:LINY
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 06 October 2004 - 02:24 PM

well this sucks then mad.gif

#14 darkplayer

darkplayer

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 158 posts
  • Location:In the bushes, behind your house.
  • Xbox Version:v1.1

Posted 29 October 2004 - 08:47 AM

It's been awhile, did anyone find a fix???

Edited by darkplayer, 29 October 2004 - 08:47 AM.


#15 jags11

jags11

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 29 October 2004 - 01:20 PM

Here's what happened to me. The very first thing I did after unpacking mine, was hooking it up to one of my computers and testing it out. I found that my first 616T they sent me was DOA. The damn thing wouldn't eject! It acted like it wanted to open but didn't. So back it went and they sent me a new one, and this one works fine.

So, if you said your 616T opened half way and then closed, then it's wired right.
Your problem sounds mechanical. Like something is not aligned right or binding.


Just to clarify, the 616T is a pc dvdrom drive so you do need to set the jumper to SLAVE. Check here. I did it to mine and it works fine.

Edited by jags11, 29 October 2004 - 01:35 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users