Jump to content


Photo

Xbox Dash Next


  • Please log in to reply
128 replies to this topic

#1 JbOnE

JbOnE

    X-S Expert

  • Head Moderators
  • PipPipPip
  • 526 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:unknown

Posted 02 October 2004 - 01:32 AM

Xbox Dash Next
Public Beta Bug Bash One

keep this thread to reporting/tracking current known and new bugs found during the Bug Bash...

pEAcE
JbOnE

#2 FarM_

FarM_

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 34 posts

Posted 02 October 2004 - 12:46 PM

not working
Xbox 1.1
i try everything
have TSOP 4 bank switch so i use diff bioses, and nothin change

setup "SetupNeeded=false" to true
changing folder names putting on c/e/f
hdd unlocking / locking

Still frag on Xlogo, MS logo appears
didnt try region change wink.gif have 1
:..(
........................ EDIT ...........................

working donno how donno why biggrin.gif
on C/E/F everywhere! biggrin.gif

bugs:

- frag when enter submenu w/o fies -
(emu's 4 ex. i dont have it = frag when enter)

- settings only with "XboxDashNext.xbx", editing not workin in dash
(only audio menu works fine/ rest of funcs doesnt)

- noise when enter 1st time to memory/games/setting

- Dpad doesnt work here only analog thumb to navi

- games pics look like in mirror

Edited by FarM_, 02 October 2004 - 05:51 PM.


#3 elimin8

elimin8

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 24 posts

Posted 02 October 2004 - 01:47 PM

QUOTE
but after a boot going to settings menu 1st will cause a strange sound that goes away soon as you leave the menu.


i also get this sound after boot on entering the harddrive menu as well as setting after boot.

thumbs of applications on f drive are mirrored

notes:
nextdash is running as an app from f:dashboards/next/default.xbe
ms dash is 185ead00
using thc lite as main on c



please delete if this is unhelpful
just trying to help in any way possible

elimin8

#4 saku

saku

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 02 October 2004 - 02:13 PM

help needed
i can't get xdn running
i try to run it as an app
got xboxdashnext xbe and xbx on e:\
xbox dash next dir on e:\
did put that path in xbx
when it starts it goes back to my dashboard
what's wrong?

#5 EBear

EBear

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 366 posts

Posted 02 October 2004 - 02:17 PM

I can't get it to work either. I get it to load (says my hdd led) but then it stays on a black screen. Everything is in order and it should load.

Edited by EBear, 02 October 2004 - 02:19 PM.


#6 kingroach

kingroach

    X-S Hacker

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,741 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 02 October 2004 - 02:43 PM

the package is quite big than previous dash.. guess I have to work harder to get it work with my UDE2 fonts.

edit:

got it to work but it freezed after I clicked in Emulators button.

Edited by kingroach, 02 October 2004 - 04:05 PM.


#7 Zanime

Zanime

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 90 posts

Posted 02 October 2004 - 04:31 PM

I hvae everything on F and is working fine.

Bugs:

-In games/apps the pictures in the background are backwards.
-It freezes on Emulators
-Text in the the music soundtracks are black against a black canvis.
-If you press X in settings, it will hang for a second or two.
-Sometimes, you can't move in the subments after you press "X".
-You can't get in any of the submenus.
-Rarely, you are able to get into the submenu that lets you change text, color, etc - but the submenu freezes.
-Annoying sounds when you enter Settings/Harddrive sometimes.

#8 saku

saku

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 02 October 2004 - 04:54 PM

ok
i found that some people got it running well from f:
at the same time they are not able to run it from e: or c:
well i don't have f: partition so i'm stuck...
it's a stupid thing that it works only from f:
awaiting solution

#9 GLiTcH

GLiTcH

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,567 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 02 October 2004 - 04:58 PM

QUOTE (saku @ Oct 2 2004, 10:57 AM)
ok
i found that some people got it running well from f:
at the same time they are not able to run it from e: or c:
well i don't have f: partition so i'm stuck...
it's a stupid thing that it works only from f:
awaiting solution

yup.. tested it on C n E n didnt run ... well thats why its a Beta Bug Bash release... *goes back to ava n unleashx*

*wait for Final*

theres this glitch when u go to Hard Drive.. a white block in the panel

#10 baturkin17

baturkin17

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 posts
  • Location:Chicago
  • Interests:Music, Computers, Games, Sleep
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 02 October 2004 - 05:10 PM

got it running from e just fine, are you guys sure your editing the .xbx file fo it points to the right place.


but i pretty much have the same bugs as Zanime

#11 saku

saku

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 02 October 2004 - 05:25 PM

QUOTE (baturkin17 @ Oct 2 2004, 06:13 PM)
got it running from e just fine, are you guys sure your editing the .xbx file fo it points to the right place.


but i pretty much have the same bugs as Zanime

xboxdashnext.xbe and xbx on e:
xboxdashnext dir on e:
xbx path - Dashboard Data Path=E:\XboxDashNext
not working

#12 JbOnE

JbOnE

    X-S Expert

  • Head Moderators
  • PipPipPip
  • 526 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:unknown

Posted 02 October 2004 - 06:14 PM

all pretty much said the same so far - this one was bullet pointed and easily replied to wink.gif

QUOTE

1-In games/apps the pictures in the background are backwards.

...as per my post "First thing someone might wanna do is flip these icons over hehe."
QUOTE

2-It freezes on Emulators

make sure you have something to list - Dashboard.xbx contains the names of the folders and headings for your games/apps/emu/dashboards menus just like tHc did smile.gif
QUOTE

3-Text in the the music soundtracks are black against a black canvis.

controlpanel.xip/default.xap - script it to a color you like or just find the color name and change it in the skin color file wink.gif
QUOTE

4-If you press X in settings, it will hang for a second or two.

You're probably pressing L+R+X and that "hang" is you taking a screenshot
QUOTE

5-Sometimes, you can't move in the subments after you press "X".
6-You can't get in any of the submenus.
7-Rarely, you are able to get into the submenu that lets you change text, color, etc - but the submenu freezes.

...refer to answers to #2 and #4
QUOTE

-Annoying sounds when you enter Settings/Harddrive sometimes.

..one of 2 known bugs referred to in readme


Now the other issues I just don't get, quite simply the "XboxDashNext.xbx" (which CAN NOT be renamed btw) resides in the same path as the XboxDashNext.xbe (which CAN be renamed) and simply points it to the path of the app dir instead of the old school hex editing that used to be needed. I've tested it personally on 3 different boxes in at least 2 dozen paths up to about 5 levels deep (ie: E:\dashboards\MS\Custom\Xbox Dash Next\XDN Data ) and never had an issue. There were beta testers who had started with older bioses and had a booting issue with it. UPDATE. there's no excuse for having an ancient evox bios on your box anyways tongue.gif X2 4981 and up and IND bios were all tested as working in private beta tests. Keep em coming ... smile.gif
JbOnE

#13 kingroach

kingroach

    X-S Hacker

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,741 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 02 October 2004 - 06:33 PM

QUOTE
[User Accounts]..User3=Guest..User2=User Account..User1=JbOnE..User0=Administrator..NumberOfUsers=4..


is this a new feature??

#14 yutaro

yutaro

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 90 posts

Posted 02 October 2004 - 06:39 PM

QUOTE (FarM_ @ Oct 2 2004, 01:49 PM)
not working
Xbox 1.1
i try everything
have TSOP 4 bank switch so i use diff bioses, and nothin change

setup "SetupNeeded=false" to true
changing folder names putting on c/e/f
hdd unlocking / locking

Still frag on Xlogo, MS logo appears
didnt try region change wink.gif have 1
:..(
........................ EDIT ...........................

working donno how donno why biggrin.gif
on C/E/F everywhere! biggrin.gif

bugs:

- frag when enter submenu w/o fies -
(emu's 4 ex. i dont have it = frag when enter)

- settings only with "XboxDashNext.xbx", editing not workin in dash
(only audio menu works fine/ rest of funcs doesnt)

- noise when enter 1st time to memory/games/setting

- Dpad doesnt work here only analog thumb to navi

- games pics look like in mirror

C'mon you got to remember what you did to get it work!
Please just tell us every little detail you did until it actually worked

#15 dreary79

dreary79

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 02 October 2004 - 06:52 PM

Same, not working.
Have 4981 Bios on 1.0 version xbox
I know that I have the settings right for XboxDashNext.xbx
- right directory, tried of c, e, and f. in apps directory 1 deep
Get black screen.
I missed up on the XboxDashNext.xbx once and it look me back to the dash.
can't figure this one out.

current settings:
XboxDashNext.xbx and XboxDashNext.xbe on C
app folder in F:/XboxDashNext
XboxDashNext.xbx says:
#
#
#
#
#
#
#
# Xbox Dash Next Config File
#
#

[Dashboard Settings]
Current Skin=MS Dash - Orange
Dashboard Data Path=F:\XboxDashNext

Have any ideas?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users