Jump to content


Photo

Trouble Launching Games


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 smokin1

smokin1

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 8 posts

Posted 02 October 2004 - 06:48 PM

Hello

I loaded a bunch of not so new games on my xbox and noticed that a few wouldnt launch from XBMC. I had XBMC set up as my default dashboard so I thought that might be causing the problem. I switched my default dash back to EvoX. That's when I noticed that the games/apps I was having trouble launching in XBMC launched fine using EvoX and Avalaunch. Some games work, but there are about 20% of the games on my HDD that will not launch properly. When launched I get a jumbled screen, completely impossible to make out anything on the screen. On the top of the screen there are 5 overlapping distorted images of the game screen, none are able to be made out. Then a line of static. The the 5 gamescreen images again, then another somewhat thick line of static. I switched my default dashboard back to XBMC and confirmed that everything launches fine from EvoX and Avalaunch so I belive the problem lies with XBMC itself.

Here is the log file when trying to launch Battle Engine Aguila, one of the games that has this loading trouble:

01-10-2004 22:26:55 NOTICE Q is mapped to:Harddisk0\Partition1\Applications\XBMC
01-10-2004 22:26:55 INFO load language file:Q:\language\english\strings.xml
01-10-2004 22:26:55 INFO load keymapping
01-10-2004 22:26:55 INFO Loading Q:\keymap.xml
01-10-2004 22:26:55 INFO setup DirectX
01-10-2004 22:26:55 INFO GUI format 720x480 480p 4:3
01-10-2004 22:26:55 INFO GUI screen offset (0,0)
01-10-2004 22:26:55 INFO creating subdirectories
01-10-2004 22:26:55 INFO thumbnails folder:Q:\thumbs
01-10-2004 22:26:55 INFO shortcuts folder:Q:\shortcuts
01-10-2004 22:26:55 INFO albums folder:Q:\albums
01-10-2004 22:26:55 INFO recording folder:Q:\recordings
01-10-2004 22:26:55 INFO screenshots folder:Q:\screenshots
01-10-2004 22:26:55 INFO subtitle folder:Q:\subtitles
01-10-2004 22:26:55 NOTICE initialize assignment:[dash] network ip:[192.168.0.1] netmask:[255.255.255.0] gateway:[192.168.0.254] nameserver:[192.168.0.1]
01-10-2004 22:26:55 WARNING Not initializing network, using settings as they are setup by dashboard
01-10-2004 22:26:55 INFO init network
01-10-2004 22:26:55 INFO get local ip address:
01-10-2004 22:26:58 INFO ip adres:192.168.1.101
01-10-2004 22:26:58 NOTICE start webserver
01-10-2004 22:26:58 INFO WebServer: Server starting using Q:\web on 192.168.1.101:80
01-10-2004 22:26:58 DEBUG DB: Registering database table <users>
01-10-2004 22:26:58 DEBUG DB: Registering database table <groups>
01-10-2004 22:26:58 DEBUG DB: Registering database table <access>
01-10-2004 22:26:58 DEBUG UM: Loading User Configuration from file <umconfig.txt>
01-10-2004 22:26:58 DEBUG DB: About to read data file <Q:\web\umconfig.txt>
01-10-2004 22:26:58 DEBUG DB: Failed to stat persistent data file.
01-10-2004 22:26:58 DEBUG webs: Listening for HTTP requests at address 192.168.1.101
01-10-2004 22:26:58 NOTICE start ftpserver
01-10-2004 22:26:58 NOTICE start dvd mediatype detection
01-10-2004 22:26:58 NOTICE initializing playlistplayer
01-10-2004 22:26:58 INFO lcd not used
01-10-2004 22:26:58 NOTICE start fancontroller
01-10-2004 22:26:58 NOTICE load default skin:[Project Mayhem]
01-10-2004 22:26:58 INFO load skin from:Q:\skin\Project Mayhem
01-10-2004 22:26:58 INFO delete old skin...
01-10-2004 22:26:58 INFO Default 4:3 resolution directory is Q:\skin\Project Mayhem\pal
01-10-2004 22:26:58 INFO Default 16:9 resolution directory is Q:\skin\Project Mayhem\pal16x9
01-10-2004 22:26:58 INFO load fonts for skin...
01-10-2004 22:26:58 INFO Loading fonts from Q:\skin\Project Mayhem\ntsc\font.xml
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:font18 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font18.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:font13 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font13.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:font14 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font14.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:font64 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font64.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:matrix8 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\matrix8.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:font04 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font14.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:font12 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font12.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:font10 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font10.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:font15 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font15.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:fontKB path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font13.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO Load font:font101 path:Q:\skin\Project Mayhem\fonts\common-font10.xpr
01-10-2004 22:26:58 INFO load new skin...
01-10-2004 22:26:58 INFO Loading references file: Q:\skin\Project Mayhem\ntsc\references.xml
01-10-2004 22:26:59 INFO initialize new skin...
01-10-2004 22:26:59 ERROR Texture manager unable to load file: Q:\skin\Project Mayhem\media\sslider_nibFO.png
01-10-2004 22:26:59 INFO skin loaded...
01-10-2004 22:26:59 INFO initializing skin
01-10-2004 22:26:59 NOTICE KAICLIENT: Instantiating...
01-10-2004 22:26:59 INFO initializing virtual keyboard
01-10-2004 22:26:59 NOTICE UDPCLIENT: Listening.
01-10-2004 22:26:59 INFO removing tempfiles
01-10-2004 22:26:59 NOTICE initialize done
01-10-2004 22:26:59 NOTICE Running the application...
01-10-2004 22:26:59 INFO Get URL: http://www.xbox-scen.../xbox-scene.xml
01-10-2004 22:27:19 DEBUG CProgramDatabase::IncTimesPlayed(F:\Games\Battle Engine Aquila\default.xbe), idFile=20, iTimesPlayed=1
01-10-2004 22:27:19 NOTICE stop all
01-10-2004 22:27:19 NOTICE stop webserver
01-10-2004 22:27:19 DEBUG WebServer:Exiting thread sockReady=0, sockSelect=0.
01-10-2004 22:27:19 DEBUG WebServer:OnExit - Exit web server.
01-10-2004 22:27:19 NOTICE stop time server
01-10-2004 22:27:19 NOTICE stop dvd detect media
01-10-2004 22:27:19 NOTICE stop LCD
01-10-2004 22:27:19 NOTICE stop fancontroller
01-10-2004 22:27:19 NOTICE stop python
01-10-2004 22:27:19 NOTICE unload skin
01-10-2004 22:27:19 NOTICE unload sections
01-10-2004 22:27:19 NOTICE destroy
01-10-2004 22:27:19 NOTICE stopped
01-10-2004 22:27:19 INFO launch xbe:Harddisk0\Partition6\Games\Battle Engine Aquila d:\default.xbe
01-10-2004 22:27:19 INFO mount Harddisk0\Partition6\Games\Battle Engine Aquila as D:
01-10-2004 22:27:19 INFO launch xbe:d:\default.xbe

I am using the 9-25-04 build and normally would switch to an older one but since we are in a feature freeze I thought I had bring it up. I wouldnt want to run into these problems with the 1.1.0 release.

I am running a 1.6 version XBox, SmartXX v2 chip with M8 1.6 bios hacked to enable IGR.

Any ideas on what I should try to resolve this issue, I miss my XBMC default dash

Thanks

#2 tslayer

tslayer

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 965 posts

Posted 03 October 2004 - 09:01 AM

For arguments sake, can you try running XBMC not in 420p?

Try just regular NTSC mode.

TS


#3 smokin1

smokin1

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 8 posts

Posted 03 October 2004 - 05:41 PM

I switched to NTSC 4x3 and still not luck sad.gif

Aside from the games that do not work, 2 of my 3 installed emulators also do not. Neogenesis v16 and FCE v16 also do not work. Just thought I would mention that as that might offer a clue as to what is going on.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users