Jump to content


Photo

2 False Starts Then Flashing Red/green?


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 xtianx

xtianx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts

Posted 06 November 2004 - 07:18 AM

well, I spent the morning soldering it into place and it looked like a good job. howeverthis smartxx pin header install is behaving strangely and I need some advice.
The symptoms are two false starts where the eject light flashes green and the machine starts and then dies. On the third try it flashed red and green, but stays running. The peculiar part to me was that this only happens in certain circumstancees:
It happens after the machine has been shut down moments before. The first time i turned the machine on xboxdash booted and no smartxx OS came up at all. The second time it gave me the two greens and the red/green. Now smartxx boots normally UNLESS i try to turn the machine on after turning it off. It usually takes a minute or two to get "normal"
any help would, uh, help.
christian

#2 SigTom

SigTom

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,215 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 06 November 2004 - 11:18 AM

Yeah this is covered already all over the place here in the forums. You need to search for Flashing Red and Green (FRAG)..basically, bad LPC point.....solder isnt making a complete connection..so check all the LPC points, get a magnifying glass if you can and check them, if you have a multimeter use it, theres a tut linked off the main XBox-scene.com site, at the tutorial link, on how to check the XBox + Chip.

#3 ferrari_rulz_02

ferrari_rulz_02

    X-S Transcendental

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,395 posts
  • Location:Lara, Victoria, Australia
  • Interests:my girfriend, then the xbox<br />and yes, it is in that order
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 06 November 2004 - 11:43 AM

yer the solderign can be a real prick. it can look fine, but not be makign a good connection. just check very thougrougly all of the soldering points

#4 xtianx

xtianx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts

Posted 06 November 2004 - 05:49 PM

k thanks! smile.gif

#5 ferrari_rulz_02

ferrari_rulz_02

    X-S Transcendental

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,395 posts
  • Location:Lara, Victoria, Australia
  • Interests:my girfriend, then the xbox<br />and yes, it is in that order
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 07 November 2004 - 04:13 AM

glad to be of some help

#6 xtianx

xtianx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts

Posted 10 November 2004 - 05:54 AM

ok, so i went back an really, really soldered my lpc points. I got them really good. If they aren't soldered now then I don't know what is.
But my problem is the same. If anything the fragging is more frequent. My question is, is this still the lpc points? do i need to de and re solder? or am i working with a fried mobo? I am optimistic and think i can fix it still.

#7 FallsInc

FallsInc

    X-S Hacker

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,280 posts
  • Location:Ohio
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 10 November 2004 - 08:11 AM

its the points... they arent connected... more than likely its only one point... check with a multimeter if possible

#8 mono11

mono11

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 117 posts

Posted 10 November 2004 - 08:45 AM

i have the same problem i just oredered a second version cause i was tring to install a version one on a 1.6 xbox version. so what it is or at least what i find out is that the chip has an old os that v1.6 won't load what it was recomended to do was install it on an older xbox and update the os then comeback and installin on the 1.6 it rather order a new one (chip).. so lets see if it works what i'm gonna do i'm gonna put that new lpc board and try the v.1 and see if it work then if not i'll try the v.2 and if it work i will comfirm it. hope this helps buddy

#9 xtianx

xtianx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts

Posted 10 November 2004 - 06:31 PM

ok, i'll buy a multimeter


#10 ced2334

ced2334

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 10 November 2004 - 08:46 PM

Your problem is probably due to having an incorrect bios loaded on your chip. Currently only the M8_16 bios works on 1.6's. The problem you are describing is consistent with an incomapatible bios

#11 xtianx

xtianx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts

Posted 12 November 2004 - 12:05 AM

let me reflect a bit. I have a 1.4 box, not a 1.6. Some well intentioned sole said something about a 1.6 but i don't have one of those. I appreciate all the help though. just thought I would keep it where it is.
assuming the bios won't matter on my 1.4 xbox
xtian

#12 ferrari_rulz_02

ferrari_rulz_02

    X-S Transcendental

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,395 posts
  • Location:Lara, Victoria, Australia
  • Interests:my girfriend, then the xbox<br />and yes, it is in that order
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 13 November 2004 - 12:18 AM

well id try de soldering all of the wires, and solder them back on again. then check them with a multimeter just to be sure

#13 ...ReLLiK

...ReLLiK

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 246 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 13 November 2004 - 06:10 AM

The most common causes of a FRAG are:

Bad Soldered LPC points.
-Recheck all solder points.
-Check to make sure there is no continuity between any of the pins.
-Make sure pin header is not off by one row of points.

Solder Splashes.
-Check the entire MOBO for solder that may have splashed or dripped.
-Check both sides.

Recommended Tools.
-Multimeter (for checking continuity)
-Magnifying Eye Loup (allows you to examine MOBO at a very detailed level)

Other Tests.
-Does XBOX boot normally with chip removed or D0 unhooked? or does it still frag randomly?
-What color are the lights on the SmartXX?

I have fixed many xboxes for people and usually a small speck of solder was splashed somewhere. It really causes sporadic problems. Sometimes it works, other times it FRAGS. I recommend you check for this.

#14 ferrari_rulz_02

ferrari_rulz_02

    X-S Transcendental

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,395 posts
  • Location:Lara, Victoria, Australia
  • Interests:my girfriend, then the xbox<br />and yes, it is in that order
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 13 November 2004 - 06:35 AM

/\/\/\/\/\ this guy knows what he's talking about

#15 xtianx

xtianx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts

Posted 13 November 2004 - 07:52 PM

thanks a lot for the detailed replies. you have been extremely helpful with this. i am impressed with the quality of the members of this online community. if you are ever in Baltimore, stop by.

xtian




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users