Jump to content


Photo

Help With Xbox Connection To Internet


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 ripey

ripey

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 18 December 2004 - 03:00 PM

I am looking for some help with my xbox connection to the internet. I have read the tutorials and will try to give as much information as needed. I am using 2 NIC's to connect. The first one goes to my DSL modem and the second one goes to the xbox through a crossover cable. I can FTP and ping to the xbox with no problems, but can not connect to the internet through anything (XBMC, browser..). My pc internet works fine. My xbox has a Xecuter 2.3 lite chip in it.


Here are the settings for Evox:

[Network]
SetupNetwork = Yes
StaticIP = Yes
Ip = 192.168.0.3
Subnetmask = 255.255.255.0
Defaultgateway =
DNS1 = 0.0.0.0
DNS2 = 0.0.0.0

Here are the setting for my xbox nic:

IP Address: 192.168.0.2
Subnet Mask: 255.255.255.0
Gateway:
DNS:

Here is the ipconfig/all :

MS Windows XP [Version 5.1.2600]
© Copyright 1985-2001 MS Corp.

C:\Documents and Settings>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . :
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter DSL NIC:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NETGEAR FA311 Fast Ethernet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-02-E3-16-37-24
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.94.31
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter Xbox:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NETGEAR FA311 Fast Ethernet Adapter
#2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-02-E3-16-8E-49
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

PPP adapter DSL:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 65.43.150.129
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Default Gateway . . . . . . . . . : 65.43.150.129
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 66.73.20.40
206.141.193.55
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled



Here is the ping:

MS Windows XP [Version 5.1.2600]
© Copyright 1985-2001 MS Corp.

C:\Documents and Settings>ping 192.168.0.2

Pinging 192.168.0.2 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.0.2: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 192.168.0.2: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 192.168.0.2: bytes=32 time<1ms TTL=128
Reply from 192.168.0.2: bytes=32 time<1ms TTL=128

Ping statistics for 192.168.0.2:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms


Thanks to anyone who helps. Please let me know if you need any other information.




#2 Kryxan

Kryxan

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 188 posts
  • Location:Police States of America
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 19 December 2004 - 02:00 AM

ok i think you may need to set the gateway and the dns too. good luck

Defaultgateway = 192.168.0.2
DNS1 = 66.73.20.40
DNS2 = 206.141.193.55


#3 ripey

ripey

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 19 December 2004 - 04:20 AM

Hey, Thanks. Which ones do I have to set (evox, xbox nic, dsl nic??) with those settings.

ok i think you may need to set the gateway and the dns too. good luck

Defaultgateway = 192.168.0.2
DNS1 = 66.73.20.40
DNS2 = 206.141.193.55


#4 ripey

ripey

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 20 December 2004 - 02:35 PM

Someone please help??

#5 sheliak

sheliak

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,520 posts
  • Location:Earth
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 20 December 2004 - 02:39 PM

Try setting the default gateway on the xbox to the IP of your NIC.

EDIT: Also, make sure you have ICS turned on on your PC.

Edited by sheliak, 20 December 2004 - 02:40 PM.


#6 mrRobinson

mrRobinson

    X-S Caffeinated Member

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,222 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Quantum Loop Theory
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 December 2004 - 02:48 PM

Based on your first post above, all you need to do is setup ICS (google how) then set staticip = no in your evox.ini and your xbox will get out to the internet. You can read the tutorial in my sig for more details.

#7 sheliak

sheliak

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,520 posts
  • Location:Earth
  • Xbox Version:none
  • 360 version:none

Posted 20 December 2004 - 02:50 PM

I use static IP = yes with mine and I use ICS.

#8 ripey

ripey

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 21 December 2004 - 10:49 PM

Hey,
Thanks for all the suggestions. Luckily I have everything working now. I had ICS enabled before but still no luck. I could play through kai, ping, and ftp but still could not get XBMC or internet browser to work. The answer was to match the dns servers from my DSL to my dashboard. After that it all worked. I am using static ip still. Thanks for all the help. Hopefully this post will help other people who are having the same problem.

#9 Brummie

Brummie

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 20 posts

Posted 22 December 2004 - 11:49 AM

biggrin.gif rolleyes.gif Many Thanks, Thats me sorted !!!!! tongue.gif




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users