Jump to content


Photo

In Need Of Ftp Help...


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 TREVLAN

TREVLAN

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 22 posts

Posted 07 January 2005 - 09:03 PM

ok 1st off i want to say.. i have looked and searched at about 100oooo sites to try to get the info i need or the help i need. ok now on to my problems..
i got the disk to load up .. killed every thing on my HDD on the xbox. i'm a noob and didn't know it was going to wipe it all out. but i got the disk on the hdd no problem, it works plays games can turn the chip on or off.. but now the big thing. i don't want to do any thing special with the BOX, but i would like to put my original games onto my comp as back up blah blah. but i 'cant FTP to the xbox. no IP shows up on my xbox it says IP 0.0.0.0
when i try to connect it says failed failed failed.. i am using FLASH FXP to connect. i have tried with a crosspatch cable i tried going right ot the hub with a reg cable.. i have tried it all.. if any one can point me in the right dirrection or hints of any thing i'm doing wrong please please PLEASE...

#2 TREVLAN

TREVLAN

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 22 posts

Posted 07 January 2005 - 09:04 PM

dashboard.. i'm using what the disk came with.. i'm so noobish i don't know what it is to be honest? when i load my xbox in chip mode [which is EVO-x CHIP when it loads up] it goes to something called , MEDIACENTER HOME... i can't change IP settings at all any where.
another thing i got a evolution dashboard on a disk. so i tried loading that and when i goto settings i get this.
SETTINGS/INFO
in yellow. NETWORK
in blue. TYPE - nothing here
in blue IP- 0.0.0.0
in blue- LINE STATUS 100/full duplex
in blue - Ethernet mac addy
then in white a whole bunch of stuff.
setup network- YES
use static ip- NO [is default i try to change ot yes but won't let me save. only exit]
IP 192.168.0.2
subnetmask. 255.255.255.0
default gateway- 192.168.0.1

and alot more but i won't post unless you guys need more info.
i keep looking and looking every where. for some reason i just can't get into the BOX from the PC to upload the evo-x dash and get into the HDD to get games off the BOX.
$#!^^%$&#$ LOL


#3 StickyB

StickyB

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 9 posts

Posted 07 January 2005 - 09:50 PM

Hi guys, i've got the same problem using slayers v2.6 and 2.5 off the Cd.but mine said IP 192.168.200 Default Gway 192.168.1.1 .the lights on the back of xbox nic light up theres traffic. I've updated bios to 4981.67 (with programmer). tried 2 comps xp & 98se, 2 Xover cables, 3 nic cards. 0.0.0.0 thats all it shows every time. uhh.gif

#4 project722

project722

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,106 posts

Posted 07 January 2005 - 11:18 PM

QUOTE
use static ip- NO [is default i try to change ot yes but won't let me save. only exit]


So you went down to the bottom of the page and hit
"save and exit", or does this chioce not appear at all?

#5 Misfit111

Misfit111

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 195 posts

Posted 07 January 2005 - 11:25 PM

QUOTE(StickyB @ Jan 7 2005, 10:21 PM)
Hi guys, i've got the same problem using slayers v2.6 and 2.5 off the Cd.but mine said IP 192.168.200  Default Gway  192.168.1.1 .the lights on the back of xbox nic light up theres traffic. I've updated bios to 4981.67 (with programmer). tried 2 comps xp & 98se, 2 Xover cables, 3 nic cards. 0.0.0.0 thats all it shows every time.  uhh.gif

View Post



The default gateway should be something like "255.255.255.0"
and the ip (if ur using a router) should be sumtin like 192.168.1.1 or 192.168.2.1 or sumtin like that


#6 project722

project722

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,106 posts

Posted 07 January 2005 - 11:35 PM

QUOTE
Misfit111  Posted Yesterday, 11:56 PM
 
QUOTE(StickyB @ Jan 7 2005, 10:21 PM)
Hi guys, i've got the same problem using slayers v2.6 and 2.5 off the Cd.but mine said IP 192.168.200  Default Gway  192.168.1.1 .the lights on the back of xbox nic light up theres traffic. I've updated bios to 4981.67 (with programmer). tried 2 comps xp & 98se, 2 Xover cables, 3 nic cards. 0.0.0.0 thats all it shows every time.



The default gateway should be something like "255.255.255.0"
and the ip (if ur using a router) should be sumtin like 192.168.1.1 or 192.168.2.1 or sumtin like that


255.255.255.0 would be the subnet mask address, not gateway
192.168.1.1/2.1/0.1/ are usually used for the gateway IP
and are called default gateway addresses, not IP address.

#7 ItchyB

ItchyB

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,341 posts
  • Location:South Australia
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:none

Posted 08 January 2005 - 12:44 AM

http://www.chefelf.c.../networking.php

Use this link it is the best Netwoking tut that I have seen and will answer all your questions if read carefully.

#8 TREVLAN

TREVLAN

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 22 posts

Posted 08 January 2005 - 02:18 AM

QUOTE(project722 @ Jan 7 2005, 11:49 PM)
So you went down to the bottom of the page and hit
"save and exit", or does this chioce not appear at all?

View Post




right i go to the bottom and in yellow it says EXIT and then in white EXIT.. no option to save. as i can't save the EVO-x to my HDD, it's only on disk boot. the mediacenter from X-DISK IS on my HDD..


#9 ItchyB

ItchyB

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,341 posts
  • Location:South Australia
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:none

Posted 08 January 2005 - 02:24 AM

You cant change the settings on the CD/DVD as the settings are on the disk which is a ROM (read only memory) either load the Dash on to the HDD or open the original disk ISO edit it to the Network settings you want make it an ISO and burn it back on to the disk (assuming you are using a CD-RW.

#10 TREVLAN

TREVLAN

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 22 posts

Posted 08 January 2005 - 02:28 AM

QUOTE(ItchyB @ Jan 8 2005, 01:15 AM)
http://www.chefelf.c.../networking.php

Use this link it is the best Netwoking tut that I have seen and will answer all your questions if read carefully.

View Post



actually i read something EXACTLY like that somewhere else.. pretty much word for word. thing is i can't set the XBOX and save then reboot. the ip won't show up in the BLUE parts. but i am connected. 100/duplex thins is good when i connect the cables.just can't FTP using FLASH FXP say's connecting to myxbox then.. connection failed /timed out.


#11 ItchyB

ItchyB

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,341 posts
  • Location:South Australia
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:none

Posted 08 January 2005 - 02:33 AM

Can I get this straight are you booting from a CD or the HDD ?

#12 TREVLAN

TREVLAN

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 22 posts

Posted 08 January 2005 - 02:59 AM

QUOTE(ItchyB @ Jan 8 2005, 02:55 AM)
You cant change the settings on the CD/DVD as the settings are on the disk which is a ROM (read only memory) either load the Dash on to the HDD or open the original disk ISO edit it to the Network settings you want make it an ISO and burn it back on to the disk (assuming you are using a CD-RW.

View Post


ok thats a great start.. so your telling me i can go back on the evo-x disk and set the ip and what not? i did it on a dvd-r but .. idk i'll do what it takes ot get going. remember though i am getting a IP showing up but the blue part says 0.0.0.0 the IP i get that i can change but not keep set is in white, and it's 198.168.0.2 as i posted b4.

#13 TREVLAN

TREVLAN

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 22 posts

Posted 08 January 2005 - 03:00 AM

QUOTE(ItchyB @ Jan 8 2005, 03:04 AM)
Can I get this straight are you  booting from a CD or the HDD ?

View Post


x-disk mediacenter is on HDD the EVO-X dash is on DVD-r. i can get it to load up no problem at all.. just can't FTP to my box can't connect to use my comp to get into box HDD.

#14 ItchyB

ItchyB

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,341 posts
  • Location:South Australia
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:none

Posted 08 January 2005 - 03:07 AM

QUOTE(TREVLAN @ Jan 7 2005, 09:35 PM)

SETTINGS/INFO
in yellow. NETWORK
in blue. TYPE - nothing here
in blue IP- 0.0.0.0
in blue- LINE STATUS 100/full duplex
in blue - Ethernet mac addy
then in white a whole bunch of stuff.
setup network- YES
use static ip- NO [is default i try to change ot yes but won't let me save. only exit]
IP 192.168.0.2
subnetmask. 255.255.255.0
default gateway- 192.168.0.1


View Post



Ok you need to edit this then reburn the DVD, use static ip to YES. this will then asign the IP to that listed.

You could also enable Intenet Connection Sharing on you PC which will make it a DHCP server that will issue an ip address that you can FTP to on the original disk

#15 TREVLAN

TREVLAN

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 22 posts

Posted 08 January 2005 - 03:31 AM

QUOTE(ItchyB @ Jan 8 2005, 03:38 AM)
Ok you need to edit this then reburn the DVD, use static ip to YES. this will then asign the IP to that listed.

You could also enable Intenet Connection Sharing on you PC which will make it a DHCP server that will issue an ip address that you can FTP to on the original disk

View Post


can yuo give me some idea how to change it on the disk? I.E. where to find it to change it b4 reburing?
again i thank you and the others for your help in this.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users