Jump to content


Photo

Whats The Bestway To Softmod A Version 1.6 Box


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Afterburn

Afterburn

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 25 February 2005 - 04:52 AM

Please help me clear my mind, i want to know how to mod 1.6 boxes, but i am so scared of fucking mine over, please help me.

#2 66Nicks

66Nicks

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 245 posts
  • Location:T-Dot
  • Xbox Version:unk

Posted 25 February 2005 - 04:56 AM

Any UXE exploiut will work.. I used Blackwars 007 gamesave exploit and UXE installer package.. its very NOOB safe and easy. you can read about it about 6 or seven posts below this one.

#3 kingroach

kingroach

    X-S Hacker

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,741 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 25 February 2005 - 05:03 AM

Easiest= blackwars, wafflezones, triggermenu's installer

cheapest= xboxhdm+ (may be my softmod pack .. coming).. biggrin.gif

Edited by kingroach, 25 February 2005 - 05:04 AM.


#4 rockerphucker

rockerphucker

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Location:Canada
  • Xbox Version:v1.6

Posted 25 February 2005 - 06:00 AM

QUOTE(Afterburn @ Feb 24 2005, 06:58 PM)
Please help me clear my mind, i want to know how to mod 1.6 boxes, but i am so scared of fucking mine over, please help me.

View Post



i have the same problem... should i use ldots’ Memcard UDE Installer or The Blackwar Installer
have everything i need i just need to know what's better and safer.

what's the difference between the two anyways?
are they both risk of clock loop free?
myxbox is 1.6 by the way

Edited by rockerphucker, 25 February 2005 - 06:05 AM.


#5 cmiz

cmiz

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,149 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 25 February 2005 - 06:07 AM

QUOTE(rockerphucker @ Feb 25 2005, 05:06 AM)
i have the same problem... should i use ldots’ Memcard UDE Installer or The Blackwar Installer
have everything i need i just need to know what's better and safer.

what's the difference between the two anyways?
are they both risk of clock loop free?
myxbox is 1.6 by the way

View Post



main difference:
Ltools was made a long time ago (well...relatively anyways!), blackwar's was made very recently. i'd go with blackwar's if i were you.

#6 rockerphucker

rockerphucker

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
  • Location:Canada
  • Xbox Version:v1.6

Posted 25 February 2005 - 06:11 AM

is there anything i should do or know before installing this? i read the readme and i don't get one part of it. i don't understand what i have to do here... sorry i'm really new @ softmodding.

" 5:HD Restore VERY IMPORTANT! READ THIS!!!!!!
In order for this to work properly, it must be a COLD BOOT FROM THE
GAME DISK! If you boot the xbox up normally, then put the game in to launch
the exploit, you will end up looking at a nice error 21 screen! Failure to
follow this will cause you too loose your dash! YOU HAVE BEEN WARNED!!!!"

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
WHAT????


#7 Afterburn

Afterburn

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 25 February 2005 - 06:58 AM

So the only thing i need is blackwars installer and that is it, nothing else?

#8 cmiz

cmiz

    X-S Hacker

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,149 posts
  • Xbox Version:v1.0

Posted 25 February 2005 - 07:22 AM

QUOTE(rockerphucker @ Feb 25 2005, 05:17 AM)
is there anything i should do or know before installing this? i read the readme and i don't get one part of it. i don't understand what i have to do here... sorry i'm really new @ softmodding.

" 5:HD Restore VERY IMPORTANT! READ THIS!!!!!!
In order for this to work properly, it must be a COLD BOOT FROM THE
GAME DISK! If you boot the xbox up normally, then put the game in to launch
the exploit, you will end up looking at a nice error 21 screen! Failure to
follow this will cause you too loose your dash! YOU HAVE BEEN WARNED!!!!"

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
WHAT????

View Post




this means that if you ever want to uninstall it, you can't just turn on the xbox, let it boot up, put in the game disc and then launch the game to get to the installer menu

you'd need to put in the exploitable game (MA, SC, 007), turn off the xbox, turn it back on with the game already in the tray and then load up the menu and select uninstall.

this has to do with bypassing the virtual C drive...you don't need to understand what it is...just know that you'd need to do this in order to "cold boot" to uninstall

#9 66Nicks

66Nicks

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 245 posts
  • Location:T-Dot
  • Xbox Version:unk

Posted 25 February 2005 - 09:35 AM

QUOTE(Afterburn @ Feb 25 2005, 12:04 AM)
So the only thing i need is blackwars installer and that is it, nothing else?

View Post



Yes if you have a 1.6 box.. UDE prolly wont work so use Blackwars installer which is UXE.
Once you have the blackwar installer, you need to load it onto a mem card either by ftp-ing it to a modded box and then transfer to a mem card, or using action replay type of device.. you need to get the gamesave onto your unmodded xbox. Then you need an original copy of 007 agent under fire and yuo need to cold boot that disc and then start a new game, exit that game and then load the saved game and you will be in the installer.. everything else is self explanatory once you get that far.. just follow the instrucions carefully and its almost fool proof.
Read the Blackwar thread for more info.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users