Jump to content


Photo

Neogenesis Won't Run


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 apocracy

apocracy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 10 March 2005 - 03:07 AM

i placed neo genesis on to my E drive under apps and then try to load it with my evox dash but all it does is put up the exov logo like it does when loading any other emulator but then instead of opening it, it just goes back to evox. whats the problem?

#2 VampX

VampX

    X-S Legend

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,149 posts
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:none

Posted 10 March 2005 - 03:39 AM

Remove both the neogenesis save file and the emu itself, then reinstall the emulator and hope for the best.

#3 apocracy

apocracy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 10 March 2005 - 06:09 AM

still won't work.

i'm running exenium ice with evoxbios running evox dash, neogenesis v16.

#4 VampX

VampX

    X-S Legend

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,149 posts
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:none

Posted 10 March 2005 - 06:18 AM

Try redownloading the emu from xbins, you might have a corrupted zip or something.

other then that i have no idea why it wont load.

#5 apocracy

apocracy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 10 March 2005 - 06:53 AM

can you give me a step by step process of how to put it on my xbox because just simply uploading it to my E:\apps\ does not work


#6 VampX

VampX

    X-S Legend

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,149 posts
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:none

Posted 10 March 2005 - 07:11 AM

0a - remove the entire old non working neogenesis dir from your xbox
0b - go into the msdashboard and remove the neogenesis savegame from there
0c - reboot xbox

1 - download neogenesis from xbins (get the compiled version, do not download the source code)

2 - use the latest version of winrar to unrar/unzip the emulator into a dir you call Neogenesis

3 - check if there is a file called default.xbe in your new neogenesis dir (it should be there)

4 - are there also dirs in the neogenesis dir?
(should be there, if not you messed up the unrarring part)

5 - setup an FTP connection to your xbox

(do not transfer roms right now, lets just stick to the emu itself

6 - transfer the entire Neogenesis dir into a dir of your choosing
(i always use the emu dir myself, since emu's belong in an emu section and not in apps /end rant)

Now reboot again just to be sure.

should this not work you should try to get in contact with someone who has the same modchip and/or bios as you and ask them if they too have the same problem.

you could always to Delete your Evox dashboard since its a pretty boring dashboard
compared to the others available, and try to see if it makes any difference (i have encountered people who had problems with programs/emu's which were gone once they changed to a newer dashboard.

Might i suggest looking into either UnleashX(my favorite) or Avalaunch
both of these Dashboards are very well supported by their creator/s and are much more nicer the boring evox.

Edited by VampX, 10 March 2005 - 07:13 AM.


#7 apocracy

apocracy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 10 March 2005 - 08:48 PM

did not work with avalunch either has same problems

#8 VampX

VampX

    X-S Legend

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,149 posts
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:none

Posted 10 March 2005 - 09:36 PM

Check if you can update your modchip bios, maybe there's a newer version then the one you are using?

#9 apocracy

apocracy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 11 March 2005 - 06:43 AM

well i updated my chip-bios and reinstalled all my bios and dashs, neogenesis now works but now xsnes9x won't run. xboy runs find maybe. so maybe you can't have neogenesis and xboy at the same time

#10 apocracy

apocracy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 11 March 2005 - 07:01 AM

and now i got xsnes9x running but not neogenesis, this is irritating.

#11 apocracy

apocracy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 12 posts

Posted 11 March 2005 - 01:15 PM

does any one know?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users