Jump to content


Photo

Error 5 Randomly


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 mo`meat

mo`meat

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 13 April 2005 - 06:15 AM

Just recently i have started to get error 5 randomly as i turn on my xbox. Sometimes it will boot up to evolution x, but most of the time it will boot up to an error 5 screen. Would locking my upgraded hdd fix this, will i still be able to play backed up games etc?

#2 _quaKe

_quaKe

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 651 posts

Posted 13 April 2005 - 06:35 AM

Look at this: http://forums.xbox-s...howtopic=167408

#3 irishdrunk

irishdrunk

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 733 posts
  • Location:Bumfuck, Idaho Rank: Xbox Alcoholic
  • Interests:Xbox's of course, poker, midgets, women, idiots.....not jail
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:unknown

Posted 13 April 2005 - 06:40 AM

Yep, you can still play backups locked or not if you are running hacked bios

#4 mo`meat

mo`meat

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 13 April 2005 - 08:53 PM

so if i lock my hdd will it still boot to my evox dashboard?

#5 Lamer123

Lamer123

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 967 posts
  • Location:Lake Zurich IL USA
  • Interests:Games
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 13 April 2005 - 09:02 PM

Thats messed up what bios and box setup you runnin ???

#6 mo`meat

mo`meat

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 13 April 2005 - 09:12 PM

double post sorry

Edited by mo`meat, 13 April 2005 - 09:14 PM.


#7 mo`meat

mo`meat

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 13 April 2005 - 09:13 PM

Lamer123 Posted Today, 08:08 PM
Thats messed up what bios and box setup you runnin ???

v1.0, xecuter 2.2 pro, and older xecuter 4977 bios

#8 Lamer123

Lamer123

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 967 posts
  • Location:Lake Zurich IL USA
  • Interests:Games
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 13 April 2005 - 09:19 PM

THats weird try booting a slayers evox cd and reflash the bios with a newer version . With a modchip it should not make a difference if your HD is locked or not . And reinstall evox with the cd too .

#9 mo`meat

mo`meat

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 13 April 2005 - 09:33 PM

thanks for the response. I will try to reflash my bios with the 4983 bios, and lock my hdd.

#10 mo`meat

mo`meat

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 13 April 2005 - 10:09 PM

i just flashed it with the 4983 bios but, when i reboot it will still give me an error 5. Then i just let it sit turned off for about 5 minutes, and then power it up it gives me the evox dash. It was doing this even with the older bios. I am going to lock my hdd now and see if this will fix this problem.

#11 mo`meat

mo`meat

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 13 April 2005 - 10:43 PM

i just locked my hdd and when i rebooted it gave me an error 13. I have read through the error codes explained. Does any one have any input on how to fix this? Any help is appreciated.

#12 Lamer123

Lamer123

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 967 posts
  • Location:Lake Zurich IL USA
  • Interests:Games
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 14 April 2005 - 12:22 AM

13 - kernel - Dashboard launch fail (due to missing/bad key, or anything else that would prevent it from running) and the dashboard didn't specify why it failed.

Ok dude you need to reformat that drive and unlock it and use the slayers disc to install a fresh dash on c .

Sounds like something got corrupted on your c drive and will randomly access it .

So try format and reinstall , if that doesn't work then you HD might be dying .

#13 mo`meat

mo`meat

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 10 May 2005 - 03:28 AM

haha i finnally decided to open up the xbox and check out what was happening on the inside. So i looked at the dO and it was barely attatched. I dont think it was attacked it was just resting there, but what kept it in place was a little bit of silicone.

So i resolderd it and everything works like new. Haven't had a problem since

Thanks every one for your help.

#14 lordvader129

lordvader129

    He Who Posts Alot...

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17,735 posts
  • Location:Chicago, USA
  • Interests:#lordvader129
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 10 May 2005 - 04:20 AM

QUOTE(mo`meat @ May 9 2005, 08:34 PM)
haha i finnally decided to open up the xbox and check out what was happening on the inside. So i looked at the dO and it was barely attatched. I dont think it was attacked it was just resting there, but what kept it in place was a little bit of silicone.

So i resolderd it and everything works like new. Haven't had a problem since

Thanks every one for your help.

View Post


lol, i was just gonna tell your d0 is probably loose

#15 mo`meat

mo`meat

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 10 May 2005 - 04:35 AM

yeah i knew it was probly some thing really simple like that or something really terrible like my hdd dieing.

A quick question though ever since i resolderd the dO i haven't been able to connect to anything such as xlink, ftp, xbox live. I think it maybe something wrong with the ethernet port in the back. I still get activity lights it just doesn't see it, i dunno. I haven't changed anything on my settings, it doesn't work.

I put my hdd in my friends modded xbox, and i was able to connect on to it via ftp. But then when i tried my friends hdd in my xbox his was not able to connect nor would mine.

Any input would be appreciated.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users