Jump to content


Photo

How To Get Backgrounds Working


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 KyesaRRi

KyesaRRi

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,576 posts
  • Location:Australia
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 05 May 2005 - 06:04 AM

Ok this question has been asked way too many times both in the forums AND on IRC, so im gonna write a tutorial:

Ok to start, you need WinXIP not WinZIP or WinRAR, this is the program used to edit the .xip files that UIX and the m$ dash uses.

Start by FTP'ing over your \user.interface.x.dash\xips\default.xip over from your xbox.

Next run the program winXIP, then go File -> Open
Open up defaut.xip

You will get a bunch of config.xap, default.xap, dvd.xap, etc...

The 1 we are looking for is default.xap
Click on it and go edit -> extract

Extract it to the desktop then open default.xap with notepad, yes notepad...

Now you will see a bunch of code. Dont touch any of it, unless i tell you to.
Ok now go Ctrl + F or find. Type this in:

CODE
DEF theBackground Background


Hit enter and you will see somthing like this:

CODE
DEF theBackground Background
{
   skyColor 0 0 0
   //backdrop ImageTexture { url "xboxlogo.xbx" }
}


Now change that so it looks like this:

CODE
DEF theBackground Background
{
   skyColor 0 0 0
   backdrop ImageTexture { url "background.xbx" }
}


Save, and open up default.xip again, go edit -> insert.
When it asks for an overwrite, go YES.

Then save, and ftp it back to the \user.interface.x.dash\xips\
It will ask for an overwrite, check the file size, it should be just smaller than the original

Now reboot UIX and your done


#2 Big_Peb

Big_Peb

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 93 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 07 May 2005 - 11:23 PM

Does this include the skins downloaded from allxboxskins? Will it work if I renamed the "background.xbx" to "xboxlogo.xbx" and just moved the xboxlogo to another folder? I ask this because I don't have access to a computer right now to ftp over.

#3 Odb718

Odb718

    X-S Freak

  • Last Chance
  • PipPipPipPipPip
  • 1,589 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 08 May 2005 - 12:11 AM

you would still have to comment it in. but it would display the image... but it'd be the same as the launch screen.

#4 Big_Peb

Big_Peb

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 93 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 16 May 2005 - 01:26 AM

I made the changes to "background.xbx" and the background image isn't showing up, the only thing that changed was the orb. Do I need to edit something else?

#5 KyesaRRi

KyesaRRi

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,576 posts
  • Location:Australia
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 16 May 2005 - 05:47 AM

The ORB changed??

Are you sure you followed the tutorial correctly.

You may have changed somthing the dash style to modded or to stock. Post us some screenies of what has happened.

#6 Odb718

Odb718

    X-S Freak

  • Last Chance
  • PipPipPipPipPip
  • 1,589 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 16 May 2005 - 08:13 AM

lol you have to comment
it (being
DEF theBackground Background
{
skyColor 0 0 0
//backdrop ImageTexture { url "xboxlogo.xbx" }
})
back
in.......

as in nothing will be displayed in the background if the xap isnt edited.

#7 Big_Peb

Big_Peb

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 93 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 17 May 2005 - 11:30 PM

http://img266.echo.c...ot1759132dt.png

As you can see the orb has changed, but the background remains black.

#8 neovash

neovash

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 12 July 2005 - 06:06 PM

Can You post a pic of what it should look like when done

#9 sameatshamhaha

sameatshamhaha

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 20 posts

Posted 12 July 2005 - 08:20 PM

Hey guys just to get this sorted out!!! To get background images working you need to delete two game saves in your E drive. In UDATA delete a file called FFF00FFF and in TDATA delete FFF00FFF.

#10 mr. newbie

mr. newbie

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 180 posts

Posted 13 July 2005 - 12:35 AM

thx alot! biggrin.gif

#11 BlackWraith

BlackWraith

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 133 posts
  • Location:United States
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 13 July 2005 - 01:45 AM

grr.gif WOW! lets all make a difficult thing out of one line of code o_O grr.gif

#12 KyesaRRi

KyesaRRi

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,576 posts
  • Location:Australia
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 21 July 2005 - 03:37 AM

Can someone confirm that this works... i see that alot of people are having problems with this not working. I have tried on my xbox with fresh UIX installs. Other xbox's with fresh UIX installs and it has worked every time.

#13 danwguy

danwguy

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 57 posts

Posted 05 March 2006 - 08:35 PM

just trying to find out if i did something wrong... I dont have a fff00fff folder in either udata or tdata. my uix is installed in e:\dashboard, any help please

#14 gasclown

gasclown

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,128 posts
  • Location:Brisvegas
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:unknown

Posted 06 March 2006 - 12:37 AM

its "0ffeeff0" wink.gif

#15 auzzie

auzzie

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 08 March 2006 - 01:38 PM

Hello guys this is not working.I have the UIX on E: as an application and when I run it I get a black background and no text.The orb is working and I also have sound working as well.I modded the .xap file as instructed and replaced { url "xboxlogo.xbx" } with { url "background.xbx" }.I tested it and I got the same result.Then I thought this not right and I replaced it with { url "blue.xbx" }.Still no luck I get black background no text.I also did the trick of deleting the "0ffeeff0" folders in UDATA and TDATA.I believe UIX is a nice dash but it is missing something.

Edited by auzzie, 08 March 2006 - 01:39 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users