Jump to content


Photo

Bad Flash..


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 bsly

bsly

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 54 posts

Posted 26 May 2005 - 05:45 AM

I cant find anything to help me. Im so lost right now. I installed my modchip Xecuter 2.6. Everything seeemed to be working fine. I burned the bios disk, stuck it in my xbox, it flashed it. Then when i turned it on, it did the loop thingy. Turns on, then off, then on, then off, then fianlly on but I can;t see a thing. Please help, and sorry for the repeated noob question

#2 lordvader129

lordvader129

    He Who Posts Alot...

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17,735 posts
  • Location:Chicago, USA
  • Interests:#lordvader129
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 May 2005 - 05:51 AM

not TSOP flashing....

anyway, do you knwo what bios was on the disc? also, can you boot fromt eh toehr bank? you might have to hotswap the chip or get an external programmer


also..moving to newbie chat

#3 bsly

bsly

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 54 posts

Posted 26 May 2005 - 06:01 AM

Xecuter 3 3029 bios , I think my xbox is 1.2-1.3. Im guessing 1.3. My modchip basically seems useless at the moment. I might add I had the same problem before if the modchip was off, but that may be normal im not sure. What about the 3 wire trick.

#4 lordvader129

lordvader129

    He Who Posts Alot...

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17,735 posts
  • Location:Chicago, USA
  • Interests:#lordvader129
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 May 2005 - 06:04 AM

QUOTE(bsly @ May 26 2005, 01:12 AM)
Xecuter 3 3029 bios , I think my xbox is 1.2-1.3. Im guessing 1.3.  My modchip basically seems useless at the moment. I might add I had the same problem before if the modchip was off, but that may be normal im not sure. What about the 3 wire trick.

View Post


the 3 wire trick is for repairing bad flashes on 1.0/1.1 TSOPs, not 1.2/1.3 modchips

#5 bsly

bsly

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 54 posts

Posted 26 May 2005 - 06:08 AM

So basically there's nothing i can do. My xbox is a giant paper weight?



or can i take the chip out and try it all over again?

Edited by bsly, 26 May 2005 - 06:09 AM.


#6 lordvader129

lordvader129

    He Who Posts Alot...

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17,735 posts
  • Location:Chicago, USA
  • Interests:#lordvader129
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 May 2005 - 06:14 AM

QUOTE(bsly @ May 26 2005, 01:19 AM)
So basically there's nothing i can do. My xbox is a giant paper weight?
or can i take the chip out and try it all over again?

View Post


like i said in the first place, you can relfash the chip with an external programmer or hotswap with another chipped xbox and reflash


an x3 bios will not work on an x2 chip, but i believe 3029 is the x2 bios

#7 bsly

bsly

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 54 posts

Posted 26 May 2005 - 06:15 AM

Hotswap my hdd? Im kinda confused. At this point im willing to do anything...!! sad.gif

#8 lordvader129

lordvader129

    He Who Posts Alot...

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17,735 posts
  • Location:Chicago, USA
  • Interests:#lordvader129
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 May 2005 - 06:23 AM

QUOTE(bsly @ May 26 2005, 01:26 AM)
Hotswap my hdd? Im kinda confused. At this point im willing to do anything...!! sad.gif

View Post


not the HD, the chip, you need another guy with an x2.6 (or someone with a pinheader install) then just turn on his xbox and swap the modchips while its on, then go to flash bios in evox and flash

#9 bsly

bsly

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 54 posts

Posted 26 May 2005 - 06:25 AM

I dont know anyone with a chip. Where can i buy a programmer. And are these my only options. and by the way i really appreciate this

#10 lordvader129

lordvader129

    He Who Posts Alot...

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17,735 posts
  • Location:Chicago, USA
  • Interests:#lordvader129
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 26 May 2005 - 06:26 AM

AFAIK these are th eonly options to fix the bad flash on the chip

check the buy/sell/trade forums for a programmer

#11 bsly

bsly

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 54 posts

Posted 26 May 2005 - 06:36 AM

Alright well thanks ill look into getting one of those

#12 Chancer

Chancer

    Don't You Trust me?

  • Head Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18,687 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 26 May 2005 - 04:29 PM

Get someone from the forums to flash it for you or borrow a programmer.
The initial problem is as said because you used the X3 bios on your chip.
Hotswap guide is here if you fancy it http://forums.xbox-s...howtopic=390508




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users