Jump to content


Photo

Installing The S.p.ice On A 1.0-1.4 Xbox


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 appleguru

appleguru

    an Apple a Day...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,694 posts
  • Location:Colorado Springs, CO Boston, MA
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 01 June 2005 - 01:43 AM

Thanks to Rabid1 for writing this this guide, I'm just reposting for those of us here. Original post here:

http://teamxodus.com...iewtopic&t=8009
-------------------


I am sure someone will post a better guide with clearer pic's but i figured enough people have asked about it it might save some redundant questions.


Sorry for the picture quality, I am sure somebody will come up with a better guide in time.


Installing the solderless portion of the new TeamXodus SP solderless solution.

I take no responsibility for a fubar Xbox using this guide. The decision to mod is yours; this is just to help you get there. Never work on your Xbox with the power cord still attached. Never move the chip or adapter with the cord attached and/or the power on.

This is a quick guide and assumes you have read Caps Iceguide or some surely lesser guide, and are familiar with opening the Xbox case and identifying your motherboard version and d0 point. I have used a 1.4 for the examples.

Since the new solderless has not come out separately you will need the following from the SP bundle: the thick smaller washer, black screw, rivets (optional), and the solderless adapter.

user posted image

Initially the default bend on the d0 hook from the factory looks like this.

user posted image

I have bent enough of these to do it in my sleep and getting as close to this as you can before you start will help.

user posted image

Remember the d0 hook is a little fragile so do not use a plier to just torque the wire. Gripping the wire gently near the adapter with a pair of needle nose and using your fingers to shape the wire.


There are two ways to place the adapter. Before you put the adapter in place put the smaller, thick washer into the slot on the screw end of the adapter. The first way to set the adapter is to place the d0 in the via and then carefully pull the adapter to the LPC, and with one finger press the adapter into place and screw down the adapter using the black screw with the other hand. The second is to place the adapter on the LPC, screw it down and gently pull the wire hook to the d0 via. Once it is in place it will look like this.

user posted image

Once you have placed the chip on the pins with the X of Xenium facing the back of the case, reconnect the HD, DVD, video, controller, and power cord. Power up and if all is well you will see this, along with the Xenium OS menu on your TV.

user posted image

Congratulations, you’re done. Carefully attach the external LED, if you wish, unplug and put your case back together.

Here are some troubleshooting basics:

Red Xenium LED and boot the MSdash – bad connection on the d0, check the tension and contact with the d0 via on the d0 hook, test the continuity of the d0 hook to pin 4.

Red Xenium LED and FRAG(flashing red and green) – bad contact on the LPC, make sure the adapter is aligned well on the LPC, check to make sure none of the pogo pins are stuck in the compressed position. Use the optional rivets if necessary; make sure to lay them out exactly the way the pins layout on the adapter.

-Rabid1

#2 thebroken

thebroken

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 964 posts
  • Location:Illinois
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 01 June 2005 - 03:44 AM

good guide and teh pictures look fine

#3 chipotlee

chipotlee

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Posted 01 June 2005 - 05:08 AM

nice tutorial but the link doesnt work how to take apart your xbox http://www.midsouthmods.com/iceguide sad.gif i know im a noob lol

#4 appleguru

appleguru

    an Apple a Day...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,694 posts
  • Location:Colorado Springs, CO Boston, MA
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 01 June 2005 - 05:28 AM

QUOTE(chipotlee @ Jun 1 2005, 12:19 AM)
nice tutorial but the link doesnt work how to take apart your xbox http://www.midsouthmods.com/iceguide  sad.gif  i know im a noob lol

View Post



cap269 has been.. sick lately, looks like his site wasn't renewed.. In any case, grab the PDF version here:

http://www.teamxodus...op=getit&lid=41

#5 Reaper527

Reaper527

    X-S Knowledgebase

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,499 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 02 June 2005 - 01:16 AM

QUOTE(chipotlee @ Jun 1 2005, 06:19 AM)
nice tutorial but the link doesnt work how to take apart your xbox http://www.midsouthmods.com/iceguide  sad.gif  i know im a noob lol

View Post




basically, you flip the xbox upside down so your looking at the feet. there is a torx20 screw under each of the 4 feet. there is another screw under the sticker with the serial on it (if you push with your thumb on the screwdriver, you will see an indent where the screw hole is, just go through the sticker with the screwdriver) and there will also be a 6th screw where the electrical shock sticker is. take all these screws out, and put your xbox right side up.

the top piece will now lift off.

you will be looking at your harddrive and dvd drive, disconnect the IDE cable from the hard drive, and you will see a torx10 screw in between the harddrive tray and dvd drive tray. take this out. your harddrive will now lift out.

there will be 2 torx 10 screws holding your dvd drive down. they are at the front of the system. just kind of get over it and look down and you can't miss them. after taking those 2 screws out, your dvd drive will lift out (just make sure you disconnect the yellow power cable and ide cable)

your now looking at your motherboard.

#6 theemrsweets

theemrsweets

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 6 posts

Posted 26 June 2005 - 06:05 PM

When I power up the box, the red light on the chip comes on, then the xbox beeps and turns itself off. It does this one more time, then powers itself on, with the xbox light flashing red and green. Above this is said tyo be caused by a bad connection to the lpc port, but I have checked this and redone it over and over 30+ times. Any suggestion? Any help would be greatly appreiciated. Thank you

#7 ThugPlayer05

ThugPlayer05

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

Posted 27 June 2005 - 07:38 AM

check if you plugged the chip in the right way. The first time I put it in I put it the opposite way. I was such an idiot. I ralized it when I looked at the picture on the install guide.

#8 theemrsweets

theemrsweets

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 6 posts

Posted 28 June 2005 - 01:14 AM

i put it the right way. no dice. thanks though

#9 Paintbait

Paintbait

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 29 June 2005 - 01:40 AM

I am exeriencing the same exact error. Bad chip maybe? What with the red Modchip LED and the FRAG XB error, after I've tried pretty much everything myself and my other friends who have this chip suscessfully installed can think of.

#10 huzyrdadi

huzyrdadi

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 8 posts

Posted 29 July 2005 - 01:34 AM

Thanks. This worked for me.

#11 forevernoob

forevernoob

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 2 posts

Posted 02 August 2005 - 03:22 PM

This guide in conjunction with Cap's guide worked great for me. It took me about ten minutes to figure out that the D0 wire wasn't going to fit in the hole. But after I realized that I only had to make it contact everything worked out fine.

I modded a 1.3 Xbox for reference.

#12 monkey86

monkey86

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

Posted 07 August 2005 - 11:28 PM

ah man! a super dooper thanks for the guide! i was racking my brain huh.gif tryin to figure out where those four copper wires went (considerin im moddin a v1 xbox. simplest answers r usually the right ones. thanks alot apple guru!!! i salute u! beerchug.gif

#13 Soylent

Soylent

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 19 posts
  • Xbox Version:v1.6b

Posted 08 August 2005 - 08:03 AM

QUOTE(theemrsweets @ Jun 26 2005, 02:16 PM)
When I power up the box, the red light on the chip comes on, then the xbox beeps and turns itself off.  It does this one more time, then powers itself on, with the xbox light flashing red and green.  Above this is said tyo be caused by a bad connection to the lpc port, but I have checked this and redone it over and over 30+ times.  Any suggestion?  Any help would be greatly appreiciated.  Thank you

View Post



When I chipped my Xbox I got the same error due to a flakey D0 connection, though I was on a 1.6b Xbox. You might check that D0 is well connected, all the same.

#14 Folonex

Folonex

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 61 posts

Posted 10 August 2005 - 02:06 PM

Nice guide helped me a lot, now my uncle accidently got the combo package for his v1.2 xbox, not sure if thats what you buy or seperate. But is there a guide for installing the USB that comes with it?

Sorry for the noob question but I did search and can't find any information.

#15 appleguru

appleguru

    an Apple a Day...

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,694 posts
  • Location:Colorado Springs, CO Boston, MA
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 10 August 2005 - 04:52 PM

QUOTE(Folonex @ Aug 10 2005, 09:17 AM)
Nice guide helped me a lot, now my uncle accidently got the combo package for his v1.2 xbox, not sure if thats what you buy or seperate. But is there a guide for installing the USB that comes with it?

Sorry for the noob question but I did search and can't find any information.

View Post



It just slides in a controller port wink.gif See this post for details:

http://forums.xbox-s...dpost&p=1955711




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users