Jump to content


Photo

Flash Tsop With X2 (and Others) 12c508 Code


  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#31 jogger

jogger

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 10 May 2003 - 04:55 PM

why bother with all of that code. just follow the instructions without the code or PIC. worked great for me w/x2lite

#32 PsiDOC

PsiDOC

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 376 posts
  • Location:The Far Side
  • Xbox Version:v1.1

Posted 11 May 2003 - 08:48 AM

The reason for the 30 odd errors are because the forum will not allow the necessary Tab spaces that are needed for Mpasm assemble the code correctly. Anyone that is familiar with the layout for MPasm will be able to edit the code up into an assemble-able in a couple of minuites.

Just 1 question though Ubergeek........
According to my calculation the D0 line will be disconnected after approx 1/4 second not 1/2.

In the Long_ subroutine you use the 8th bit of TMR0 to trigger the Decrease count register, so this means only bits 0 to 6 (0 to 127 in decimal) are counted in TMR 0.
This means for D0:
(t0pre * TMR0 * Count register) / Pic instruction clock (1Mhz or 1000000)
(255*128*8) /1000000 = 0.261120 seconds, which is only 50% of what you state on the file.
Obviously the quick fix is to change the count register to 16, however I am just curious. Is the 1/4 second correct?

The A15 line disconnects after about 43 seconds, so that seems fine.

Regards,
PsiDOC

Edited by PsiDOC, 14 May 2003 - 08:05 PM.


#33 erikal

erikal

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 62 posts

Posted 16 May 2003 - 04:15 AM

Thank you for making this info open. I can not express my appreciation.

#34 neonman

neonman

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 272 posts
  • Xbox Version:v1.4

Posted 30 May 2003 - 11:18 PM

sorry for the noobness, but can this also be done with a PC-BioXX chip?

#35 poopi

poopi

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 16 posts

Posted 20 June 2003 - 11:49 PM

dude, all this shit seems so complicated for the average..(noob = me) user. isnt there a detailed "step-by-step" guide for flashing the tsop with just and x2lite..and not the x2pro?
blink.gif

#36 WodMan

WodMan

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,186 posts

Posted 24 July 2003 - 04:52 PM

QUOTE
dude, all this shit seems so complicated for the average..(noob = me) user. isnt there a detailed "step-by-step" guide for flashing the tsop with just and x2lite..and not the x2pro?


I think the real question is that if you already have an x2lite, or a pro, or any solder-in mod ... why would you want to flash your TSOP, unless your box is already banned from live. Then when Xbox-Next comes out, your box will have no resale value. Just my .02.

#37 Ginie66

Ginie66

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 78 posts
  • Location:Townsville
  • Interests:Computers <br>Xbox<br>Music<br>Fraging <br>

Posted 30 July 2003 - 03:28 PM

wink.gif

yeah i agree poopi

#38 STEVEHABS

STEVEHABS

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 398 posts

Posted 03 August 2003 - 07:10 PM

O.K. so basically there is no way to run backups and homebrewn shit without a mod chip or without doing any soldering. no way at all right. even if u find the rc4 kit?

#39 Ginie66

Ginie66

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 78 posts
  • Location:Townsville
  • Interests:Computers <br>Xbox<br>Music<br>Fraging <br>

Posted 04 August 2003 - 12:58 PM

biggrin.gif yeah there is look at PhoenixBiosLoader 1.3 it allows you to load the bios trough the ram works great still a few probs with it but it wil be the next best thing to the 007 and soldering the points on the mobo

#40 STEVEHABS

STEVEHABS

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 398 posts

Posted 04 August 2003 - 06:16 PM

heh heh yes i know that now found that out yesterday also complex's loader which is cool now supports every version if u use a plugin wit the original 1.0 version. dunno if u will know this but ok so u do the exploit by putting boot.cfg pheonix.raw and default.xbe on the xbox hard drive via the mega x key memory card and then u should have a iso of the pheonix loader 1.3 files on cd or dvd right and run that program and load the new bios and then u could take that out and the effects will be permanent right. and then lets say i wanna run doomx from a dvd r i could put that in and it would run ok right? also do u put your bios file which u name to xboxrom.bin in pheonix boot folder imagebld folder or in the root where the 3 main files for the exploit are

thanks in advance and just in case above all else i patched and basically signed the default.xbe just to make sure everything goes ok.

#41 boowhup

boowhup

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Posted 20 August 2003 - 11:38 AM

Is there a flash_tsop bios compatible with 1.1 mobo's now?

#42 venturahighway

venturahighway

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 507 posts

Posted 21 August 2003 - 03:14 AM

QUOTE (boowhup @ Aug 20 2003, 01:38 PM)
Is there a flash_tsop bios compatible with 1.1 mobo's now?

as of 8/20/03 no.

#43 venturahighway

venturahighway

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 507 posts

Posted 21 August 2003 - 03:50 AM

I can't get evolutionX to I.D. the TSOP in my 1.0.
Says:
Manufacturers ID 09 Device ID 0
!!Flash not writable!!

X2L with evoxMatrixTSOP bios. It only boots when I pull the on/off jumper.

I have:

Flash = 0xadd5,"Hynix - HY29F080",0x100000

in slayer's ini.

The chip reads: HY29F080T-90

Dis' box must be prakitin richkraft.

NEWS FLASH! IT FLASHED!
bad write jumper tongue.gif

Edited by venturahighway, 21 August 2003 - 04:58 AM.


#44 warbeast

warbeast

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,170 posts

Posted 21 August 2003 - 12:59 PM

Is there a flash_tsop bios compatible with 1.1 mobo's now?

why use the matrix tsop bios? just ftp a exploit like audio_signed_phoenix_bios_loader once its on your hdd take out your mod load phoenix and flash your tsops works on 1.0 1.1 1.2 & 1.3 but 1.3 only holds 1 256k bios


#45 Pizza Pizz

Pizza Pizz

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,176 posts

Posted 22 August 2003 - 01:52 PM

uhm 1.2's are 256kb bios like the 1.3's

However - always check the mobo & tsop itself just in case.....

I had a 1.2 that was really a 1.1:

Jan 2003 date, serial ending with 30xxx - but when opened up had this strange thing inside and seal/sticker wasn't tampered with or been opened:

1.1 mobo with the normal single row psu connector
samsung dvd - was reason why I bought it
8gb western digital h/d not the usual 10gb black seagate or better white 10.2gb seagate
(h/d was made in Nov 2002 like samsung dvd was so this must have been some last bit of 1.1 they put together they had lying around)
didn't check the tsop coz fitted cheapmod in there but would have been a 1mb even though the date and the S pack box would have implied this should of been a 1.2 with it's atx psu and 256kb bios

you can flash a 1.1 tsop if it's a commonly used ST or Hynix type of mobo

though I normally fit a lpc cheapmod on there with the header pins on ver 1.1's if the LPC holes aren't usually filled in with solder




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users