Jump to content


Photo

300gb Hard Drive Problem


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 halo_freak

halo_freak

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 31 August 2005 - 09:14 PM

ok, I installed my exenium ice chip, then EvoX v.3935, then i bought a 300 gigabyte hard drive, and installed it using the xenium OS 2.0 wizard and everything worked just fine BUT the xbox only sees the 137 gigs, i had it put it all on the (f) drive, same problem dry.gif , then i tried to have it put it on the (f) and (g), same problem. I checked and the xenium ice specs and it does support +137gb hds, any ideas?

#2 hyfall381

hyfall381

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 602 posts
  • Location:Connecticut
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 31 August 2005 - 09:28 PM

does that evox bios have lba48 support? thats what u need for the hdd to get the g drive that u need for the rest of the gigs. use xbtool to apply lba48 support to your bios if it doesnt. and try this tut for formatting.
http://xbox-scene.co...les/hdd-ftp.php

#3 box_69

box_69

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,205 posts
  • Gender:Male
  • Location:beaumont, CA
  • Interests:xbox and my truck
  • Xbox Version:v1.5
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 31 August 2005 - 10:14 PM

was it .67 at the end

#4 halo_freak

halo_freak

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 31 August 2005 - 11:15 PM

are you talking about ofter the 3935?
I don't think so, it showed the version in the settings menu and all i saw was 3935

#5 box_69

box_69

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,205 posts
  • Gender:Male
  • Location:beaumont, CA
  • Interests:xbox and my truck
  • Xbox Version:v1.5
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 31 August 2005 - 11:18 PM

did it have .67 or .07(i think)
b/c 67 has a g and is meant for over 137 gb

#6 impwiz

impwiz

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 51 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 01 September 2005 - 09:31 PM

Hello, you will need to remove your bios from the xenium os, download evtool, open your bios .bin in the evtool, and create a patched version with the tool. Then, ftp the bios.bin to your xbox, re-flash your bios from from xenium program launcher, start your dash, and hopefully see the full 300gigs. Hope this helped.

#7 halo_freak

halo_freak

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 02 September 2005 - 03:40 AM

I just got the evox M8 bios, opened it with evtool and changed it to all on partition 6, then ftp'd it to the xbox then flashed it, and booted off the new EvoX M8 bios and it shows the same hd space, it didn't seem to change anything. I have no idea why my xbox isn't seeing the rest of the space. do I need to format the hd all over again?

#8 xboxgamer733

xboxgamer733

    X-S Moderating Team

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,803 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 02 September 2005 - 03:51 AM

If you don't mind having an F and G drive, try formatting the G drive (with a Slayer's Auto-Installer disc, or even the Xenium OS, though I'm not totally sure), and enabling the G drive in evox.ini.

The G drive should have the rest of your space.

#9 halo_freak

halo_freak

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 02 September 2005 - 04:32 AM

I formatted G then changed the ini file to allow it, still nothing sad.gif

#10 halo_freak

halo_freak

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 14 posts

Posted 02 September 2005 - 05:16 AM

so far i've tried everthing to my knowledge. This is really dissapointing me.Does anybody have any idea of what's going on? should i get a different bios?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users