Jump to content


Photo

Xenium Problems


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 dan72588

dan72588

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Posted 16 September 2005 - 04:53 AM

Xbox live not found, xlink, xbc none of them work. I have a modded xbox with xenium and i can ftp fine and connects to internet fine at least for the weather. Do i have to configure xenium or get a new ms dashboard or what because i went to xbox live dns fine and ip fine but then says xbox live not found and yet with my unmodded xbox i could go on live fine but now i don't have my unmodded one and i really need to go on xbc or xbl or xlink can someone please help me

#2 dan72588

dan72588

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Posted 16 September 2005 - 05:23 AM

To help you get a better understanding of wut is happening here is a conversation........23:08 >>dan72588 ok
23:08 >>dan72588 xenium
23:08 >>dan72588 i can connect to internet at least for weather find
23:08 >>dan72588 fine*
23:08 >>dan72588 but when i do xbox live it goes
23:08 >>dan72588 dns fine
23:08 >>dan72588 ip fine
23:08 >>dan72588 xbox live not found
23:08 [treis16] k
23:08 [treis16] um
23:08 >>dan72588 also i can't do this program or xlink
23:08 [treis16] can u do connect
23:08 >>dan72588 do i have to configure xenium to get it to work
23:09 >>dan72588 no i can't do xbc
23:09 >>dan72588 xbox connect
23:09 [treis16] um
23:09 >>dan72588 it's not my network or isp cuz i did connect with
unmodded one to xbox live
23:10 [treis16] k
23:10 >>dan72588 so u know the problem
23:10 >>dan72588 or not
23:10 >>dan72588 ?
23:10 [treis16] seems like ur chip is stopping u from live
23:11 >>dan72588 and xlink
23:11 >>dan72588 ?
23:11 [treis16] ur chip cant be turned on to get on live
23:11 [treis16] so u need to boot from the retail bios
23:11 >>dan72588 but people played
23:11 >>dan72588 modded maps on live
23:11 [treis16] lpayed what
23:11 [treis16] ya i do all the time
23:11 >>dan72588 how
23:11 >>dan72588 if u can't have chip
23:11 >>dan72588 turned on
23:11 [treis16] u dont need the chip u just need the files on ur box
23:12 >>dan72588 ???
23:12 >>dan72588 how
23:12 [treis16] can u get into a pregame lobby so i can talk to u
23:12 [treis16] on here or live
23:12 >>dan72588 no
23:12 >>dan72588 i told u i can't connect
23:12 >>dan72588 to anything
23:12 >>dan72588 i can ftp fine
23:12 >>dan72588 and connect to internet
23:12 [treis16] u said on an unmodded box u can
23:12 >>dan72588 but not any games
23:12 [treis16] or u only have one box
23:12 >>dan72588 ya which i don't have
23:12 >>dan72588 ya one xbox
23:12 >>dan72588 other one broken
23:13 [treis16] what happens when u try co play on xbc
23:13 >>dan72588 it just says can't find the console
23:13 [treis16] wait hows ur other box broken
23:13 [treis16] can u fix it
23:13 >>dan72588 no
23:13 >>dan72588 i hit hard
23:13 >>dan72588 with my controller
23:13 [treis16] o
23:13 >>dan72588 then the hard drive clicked
23:13 >>dan72588 so i gotta new one
23:14 >>dan72588 and that didn't work
23:14 >>dan72588 and how do u get original bios on there
23:14 >>dan72588 do know how i get original bios
23:14 [treis16] when u put ur chip in it one of the bioses to boot
from
23:14 >>dan72588 and do i have to disconnect the chip
23:14 [treis16] no chip stays in
23:14 >>dan72588 ok
23:14 >>dan72588 so retail kernel
23:14 >>dan72588 that one
23:15 [treis16] yes
23:15 >>dan72588 i did that
23:15 [treis16] is that the one u use
23:15 >>dan72588 then went to halo 2
23:15 >>dan72588 then register new account
23:15 [treis16] k
23:15 >>dan72588 cannot connect to live
23:15 >>dan72588 xbox live not found
23:15 >>dan72588 but it said ip and dns were fine
23:15 [treis16] step 1
23:15 [treis16] 2
23:15 [treis16] 3
23:15 [treis16] were good
23:15 [treis16] but not 4
23:15 >>dan72588 and i had my xbox locked
23:15 >>dan72588 ya exactly
23:15 >>dan72588 not 4
23:16 >>dan72588 which is xbox live not found
23:16 [treis16] do u have a bigger hard drive
23:16 >>dan72588 no
23:16 >>dan72588 80gb
23:16 >>dan72588 well the one i
23:16 >>dan72588 the one i am using now is 8
23:16 [treis16] u have the original still
23:16 >>dan72588 but i have 80gb with exact same stuff
23:16 >>dan72588 ya
23:16 [treis16] k
23:16 >>dan72588 the original stock one
23:16 >>dan72588 that someone modded
23:17 [treis16] can u go online with the 8 gig installed
23:17 >>dan72588 nope
23:17 >>dan72588 that's the one i used for this xperiment
23:17 >>dan72588 just in case my xbox were to get banned
23:17 [treis16] did u try to go online with ur 80 gig
23:17 >>dan72588 no
23:17 >>dan72588 y
23:17 [treis16] k
23:17 [treis16] if ur box gets banned
23:17 >>dan72588 and y would that make a difference
23:17 [treis16] ur 8 and 80 gig will
23:17 [treis16] it doesnt ban the hdd
23:18 [treis16] it bans the eeprom
23:18 >>dan72588 8 and 80 gig will both get banned?
23:18 >>dan72588 no i got a eeprom backup
23:18 >>dan72588 from xenium
23:18 [treis16] ur 80 gig should have the dsame eeprom as the 8
23:18 [treis16] ya
23:18 [treis16] but when 1 gets banned they both will
23:18 >>dan72588 but i could use hard drive just not live
23:18 >>dan72588 if that happened
23:18 [treis16] becuz the eproms are the same
23:18 >>dan72588 right?
23:19 >>dan72588 as in play my games not on live if i got banned
23:19 [treis16] it wont let ur box online
23:19 [treis16] anyway
23:19 >>dan72588 ya i know
23:19 >>dan72588 but y
23:19 [treis16] thats no problem now
23:19 >>dan72588 it shouldn't do that
23:19 >>dan72588 with xlink
23:20 [treis16] no
23:20 >>dan72588 or xbox connect
23:20 >>dan72588 i really want to play
23:20 [treis16] juston live if it detects ur chip but it wont
23:20 >>dan72588 i dunno wuts wrong
23:20 >>dan72588 live won't detect my chip?
23:20 [treis16] no
23:20 >>dan72588 then
23:20 >>dan72588 how would i get banned?
23:20 >>dan72588 lol
23:20 [treis16] cuz its generation 3
23:20 [treis16] its possible
23:21 [treis16] but hard to do lol
23:21 [treis16] um
23:21 >>dan72588 i just want to know how to get on live
23:21 >>dan72588 or xlink
23:21 >>dan72588 for xlink
23:21 >>dan72588 i did
23:21 >>dan72588 evox m7
23:21 >>dan72588 then booted game
23:21 [treis16] what happens on xlink
23:21 >>dan72588 then system link
23:21 >>dan72588 then u can see all the games that are there
23:21 >>dan72588 but i tried every single one to join
23:21 [treis16] but an never join right
23:21 >>dan72588 but it all says try later or someting
23:21 >>dan72588 ya
23:22 >>dan72588 exactly never joined
23:22 [treis16] k
23:22 >>dan72588 do u know the problem?
23:22 >>dan72588 or any of ur friends know problem lol i really want to
play other people lol
23:22 [treis16] did xbc ever work for u
23:22 >>dan72588 no
23:22 >>dan72588 xbc never worked
23:22 [treis16] ok
23:22 >>dan72588 but xlink sorta did
23:23 [treis16] does it find ur box
23:23 >>dan72588 on xlink yes
23:23 >>dan72588 on xbc no
23:23 >>dan72588 i think cuz it doesn't have my adapter stated
23:23 [treis16] do u direct correct with crossover
23:23 >>dan72588 it just had one
23:23 >>dan72588 i use wireless router
23:23 >>dan72588 which i guess has crossover
23:23 [treis16] k
23:23 >>dan72588 and it worked fine
23:24 >>dan72588 with unmodded box
23:24 [treis16] do u have a crossover cable
23:24 >>dan72588 umm....
23:24 >>dan72588 like???
23:24 >>dan72588 one with lots of wires
23:24 >>dan72588 in it
23:24 >>dan72588 that u can see
23:24 >>dan72588 like a 25 ft or 100 ft cable
23:24 >>dan72588 i got both those
23:24 >>dan72588 also i went to gamestop and bought
23:24 >>dan72588 a sytem link
23:25 >>dan72588 which had ethernet cables
23:25 >>dan72588 but anywho right now i'm using
23:25 >>dan72588 origanal gaming wireless router
23:25 >>dan72588 with crossover cable i'm almost positive
23:25 >>dan72588 cuz i had to ftp into xbo
23:25 >>dan72588 xbox
23:26 >>dan72588 any ideas
23:26 >>dan72588 do i need to change network settings
23:26 >>dan72588 in xeniu
23:26 >>dan72588 xenium
23:26 >>dan72588 or wut


#3 solder_blob

solder_blob

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 346 posts
  • Location:Land of the Damned...
  • Xbox Version:unk

Posted 16 September 2005 - 05:32 AM

Lock the Harddrive.... Add the Orginal BIOS (TSOP) to the Launch Menu , then launch it and you should be able to get on LIVE.. I get on LIVE all the time with my Xenium when it launchs off the TSOP Which is where the Orginal BIOS is... Never use a Modded BIOS on LIVE or you will get banned.

Cheers!
beerchug.gif


#4 dan72588

dan72588

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Posted 16 September 2005 - 01:28 PM

If the original bios is retail kerner whatever that's what i did i locked hard drive then went to retail kernel if that's not it please let me know what it is and how to get it thanks

#5 lordvader129

lordvader129

    He Who Posts Alot...

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17,752 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chicago, USA
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 16 September 2005 - 04:50 PM

QUOTE(dan72588 @ Sep 16 2005, 08:39 AM)
If the original bios is retail kerner whatever that's what i did i locked hard drive then went to retail kernel if that's not it please let me know what it is and how to get it thanks

View Post


whats not what?

what happens when you try to get on Live? do you get an error?

#6 dan72588

dan72588

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Posted 16 September 2005 - 09:29 PM

I was talking about the bios if i didn't have it but i guess i do retail kernel anywho i get on live ip green which means good same with dns but then once it tries to find xbox live has RED X thru it and says xbox live not found and also i can connect to weather and updates my weather from internet but when i try to connect to xbc or xbl or xlink i get error message

#7 dan72588

dan72588

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Posted 16 September 2005 - 09:35 PM

ooo ya i'm using xenium modchip which is enabled when i turn it on then i goto retail kernel which i assume should be ms dashboard or original bios and if i have to disable chip please tell me how but if i have to take apart the xbox just to unclick the chip ya i prolly won't get on live but please let me know what i have to do but i'm pretty sure u can get on live without taking apart xbox for the modchip

#8 lordvader129

lordvader129

    He Who Posts Alot...

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17,752 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chicago, USA
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v5.0 (360S - trinity)

Posted 16 September 2005 - 10:49 PM

QUOTE(dan72588 @ Sep 16 2005, 04:46 PM)
i goto retail kernel which i assume should be ms dashboard or original bios

View Post


that IS how you disable the chip

it sounds more like a problem with your network or ISP, are you using a router? if so you have to forward some ports to your xbox (and open said ports on your firewall) to have Live work (and xlink and xbc)

i cant think of th eports off the top of my head, search around though, youll find them

#9 dan72588

dan72588

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Posted 17 September 2005 - 10:30 PM

that's not the problem now it's just live for some reason i was able to connect to xlink and xbc just not xbox live now i don't know why i am running it from kernel any ideas?

#10 Lord Magnus

Lord Magnus

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,762 posts
  • Location:Ethereal
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 17 September 2005 - 11:49 PM

Some very basic info, besides describing your problem in a VERY detailed way, is to post your XYZ codes. Through them, we can some times, see what the problem is.

#11 dan72588

dan72588

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 33 posts

Posted 18 September 2005 - 12:04 AM

sorry bout that but now yes indeed i have been banned somehow i don't know how if i was using retail kernel but perhaps i accidentally tried to register a new account on live lol ooo well i don't care anymore cuz it connects to xlink fine but for those of you who know xlink please let me know if you have any ideas to the following problem on xlink.....i am using a wireless router i joined and hosted fine today but later today i can still join but now instead of the joining screens (example join billy joes game on coagulation) were not solid anymore they were there for a second then reappeared and it kept doing this and i can't host now but i can still join even tho i only get like 15 seconds to do it then it goes back and reappears again lol but yes please let me know about that for xlink as for xbox live i will give up on it thanks for any help once again




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users