Jump to content


Photo

Newbie Needs Help With Error


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 nevertrippin

nevertrippin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 16 September 2005 - 11:47 PM

Hey guys and gals,
I am new here and have a problem and was wondering if anyone had any solutions that would not require me to get a new hard drive or motherboard. I have the 1st version xbox version 1 that i bought the first week the xbox came out, and it has worked no problem until the other day. I start the xbox up and the startup screen comes up and the sound, but then the error message comes up saying that i need to contact xbox customer support (there is no specific error code 1-20 up in the left corner of the screen also) it is just blank with the error message in about 6 languages. The light on the front flashes red green red green non stop. Also, i dont know if this has anything to do with it, but if i slightly move the xbox or shake it lightly, the picture on the tv goes out for a second and i see only a black screen instead of the error message. Any help would be greatly appreciated, and hopefully i didn't post this is the wrong forum section. Thanks much everyone.
-Alex

#2 PsychoGnome715

PsychoGnome715

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 20 posts

Posted 16 September 2005 - 11:49 PM

do you have a mod chip because your HDD might be unlocked

#3 nevertrippin

nevertrippin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 16 September 2005 - 11:52 PM

No i don't think so, my xbox is completely stock and has never been opened.

#4 xmedia2004

xmedia2004

    X-S X-perience

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 386 posts
  • Location:Some hillbilly town
  • Interests:Pissing on the StatusQuo
  • Xbox Version:v1.6

Posted 17 September 2005 - 12:03 AM


Do yourself a favor and dbl check and make sure there is no error code

It might be time to take her out behind barn and shoot her.

#5 nevertrippin

nevertrippin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 17 September 2005 - 12:08 AM

K, i just checked it again twice and from when its off until the error message comes up there is no error code at all just the contact customer support message no numbers or anything.....yea it might be the end of her life, but i was hoping someone had some advice since i know not too much about fixing them? thanks

#6 Raiden47

Raiden47

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 161 posts
  • Location:Saskatoon, SK
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 17 September 2005 - 12:22 AM

It could be, that the IDE cables are messed up. But who knows.

#7 nevertrippin

nevertrippin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 17 September 2005 - 12:26 AM

IDE cables? is there a way i can test them or something to see if thats the problem? any other suggestions on telling me how to do that? thanks everyone

#8 t3h_n00b_m0dz0rz

t3h_n00b_m0dz0rz

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 8 posts

Posted 17 September 2005 - 12:49 AM

I am having a similar problem, and instead of making a new topic i just decided to post here. i am getting error 21, is there anyway i can fix this?

#9 kollapse

kollapse

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 330 posts
  • Location:Sector 001
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 17 September 2005 - 12:52 AM

here's your chance to get your hands dirty!
open up the beast and verify everything is plugged in and what not.
there are some good tuts on the main x-s page that can guide you
through checking out everything.
the only way to find out what's going on is to tear it apart.
beerchug.gif

#10 nevertrippin

nevertrippin

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 5 posts

Posted 17 September 2005 - 10:12 PM

Do you think you could link me to the correct tutorial that tells me how to check everything once ive opened it up? Thanks

#11 xmedia2004

xmedia2004

    X-S X-perience

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 386 posts
  • Location:Some hillbilly town
  • Interests:Pissing on the StatusQuo
  • Xbox Version:v1.6

Posted 17 September 2005 - 11:34 PM

Once you open xbox remove cover remove HDD tray and DVD ROM tray.

The EIDE cable is the gray ribbon that connects mobo to DVD rom to HDD
Make sure everything is secure.

Also there is a yellow power cable to DVD rom, and power cable to HDD.

The fact that you do not get an error code is not promosing.

P.S. Search opening xbox

Edited by xmedia2004, 17 September 2005 - 11:36 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users