Jump to content


Photo

Need Help, Xbox Frags


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 ace_012

ace_012

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 552 posts
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 21 October 2005 - 12:19 AM

Ok recently I messed up my dash and all I could do was play games (deleted MA save to save space)(yes my xbox was softmodded) and so I bought a Spiderchip v1.1 so I can FTP into my xbox and put EvoX back on there, but im pretty sure I have installed the chip correctly!! But it still turns on, turns off, turns on, turns off, turns on then FRAG's...can someone help me! If you need me to I can try and post pics or a video of what happens.

EDIT: I didn't know wether to post this in the Spider Team forums or here for other newbies to look at?

Edited by ace_012, 21 October 2005 - 12:19 AM.


#2 jameswalter

jameswalter

    X-S Knowledgebase

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,881 posts
  • Location:Camas, WA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 21 October 2005 - 12:22 AM

Sounds like it isn't correctly installed. Does it give an error number?

#3 ace_012

ace_012

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 552 posts
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 21 October 2005 - 12:27 AM

Nope my tv screen is completely black

#4 greenday54261

greenday54261

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 844 posts
  • Location:MA, USA
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 21 October 2005 - 12:35 AM

You need to check your modchip installation VERY carefully. The "christmas lights syndrome" (llamma.com) is usually caused by either a bad modchip or broken traces on the mobo.

#5 ace_012

ace_012

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 552 posts
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 21 October 2005 - 12:45 AM

So your telling me if the installaton is EXACTLY right then I probilie have either a broken trace thingy (i seriously doubt it cuz eveything thing works fine, I just need a dash in there named evoxdash.xbe so it can boot) or i have a bad chip? Man.. my luck keeps getting worse and worse....

EDIT: Um guys I just relized that the pic of when the guy is done installing the chip is different to how it is to be installed....like the little cord thing is like going to another ones via..like theve been swaped... (Sorry that I dont know my terms that good! tongue.gif)

Edited by ace_012, 21 October 2005 - 12:51 AM.


#6 ace_012

ace_012

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 552 posts
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 21 October 2005 - 01:05 AM

Well the edit button disapered so srry for double post but...my luck just got worse, my damned xbox WONT TURN ON!! even without the chip in or anything, I dont understand I didn't do anything!!!!!!!! It just wont turn on now!!!

#7 CGras90

CGras90

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 138 posts
  • Location:Rockford, MI
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 21 October 2005 - 01:23 AM

did u put a v1.6 xbox into an older case, if so your transitor is blown

#8 ace_012

ace_012

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 552 posts
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 21 October 2005 - 11:29 AM

nope, but if you ask me that is kindive weird for it to just stop working like that....

#9 Chancer

Chancer

    Don't You Trust me?

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18,687 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 21 October 2005 - 11:45 AM

QUOTE
But it still turns on, turns off, turns on, turns off, turns on then FRAG's

Problem will not be a bad chip but down to the install of the chip. these are notorious for poor LPC alignment and connection
have a look SpiderChip Guide
Moving to Spider forums

#10 Liquid CLoWnZ

Liquid CLoWnZ

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 27 October 2005 - 10:14 PM

You probably blew the transister if you happened to leave it open as you set the chip into place, or touched the wrong thing on the board..etc .. etc 1.6 are pretty easy to short out. You can get a replacement transister from llamma.com and solder it back on the board after you remove the old one.

#11 ace_012

ace_012

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 552 posts
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 28 October 2005 - 11:50 AM

Alrighty, now I just need to find out what a transistor is and where it is on the motherboard.....

#12 Chancer

Chancer

    Don't You Trust me?

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18,687 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 28 October 2005 - 01:41 PM

Click the no powewr 1.6 link in my signature

#13 ace_012

ace_012

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 552 posts
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 28 October 2005 - 09:24 PM

Thanks guys, I hope this works.

PS- When it says 1.6 it means 1.6 & 1.6b right?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users