Jump to content


Photo

Switching Pal Xbox 1.6b To Ntsc => Fuzzy Screen


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Fanck

Fanck

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 24 posts

Posted 14 March 2006 - 01:52 PM

I don't understand what goes wrong. When I try to switch my xbox to ntsc with enigmah, my screen got flicking and rolling (I can take a picture if you want).
My xbox is a 1.6b pal modded with X3 chip.

Switching to NTSC works fine with 1.0 and 1.1 xbox on my TV. what did I do wrong?
thanks

#2 pinkdoggy

pinkdoggy

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 128 posts

Posted 14 March 2006 - 05:27 PM

Maybe your 1.6 xbox is displaying NTSC at a slightly different refresh rate to your 1.0 and 1.1, and your TV isn't able to display that refresh rate.

#3 Fanck

Fanck

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 24 posts

Posted 14 March 2006 - 08:14 PM

has anyone got a similar problem? and how do you solve that?

#4 Tnx1040

Tnx1040

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 23 posts

Posted 14 March 2006 - 09:46 PM

You might wanna try to change the video settings from the X3 config screen...

#5 Fanck

Fanck

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 24 posts

Posted 15 March 2006 - 03:06 AM

I tried that, and it did like enigmah. I tried on TV without any HD res and it was fuzzy.

My point is also to use a PC screen (LCD):
- it works almost good with older xbox: no HD, just 480i. when I try 480p or 720p (my 19'' screen is 1024 max, so no 1080i) I got 2 images. One on the left, and one on the right. it's like the progressive scan is seperated on half ...
- on 1.6b: I got PAL 60hz without colors (who doubt it?), but the NTSC (480i, 480p, and 720p) won't display anything.

Any clue about how to handle this? either solution might be good for a start. The best might be having both working fine.

thanks

#6 spleefie

spleefie

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:unknown

Posted 17 March 2006 - 01:24 PM

QUOTE(Fanck @ Mar 14 2006, 07:59 AM) View Post

I don't understand what goes wrong. When I try to switch my xbox to ntsc with enigmah, my screen got flicking and rolling (I can take a picture if you want).
My xbox is a 1.6b pal modded with X3 chip.

Switching to NTSC works fine with 1.0 and 1.1 xbox on my TV. what did I do wrong?
thanks


try reseting your eeprom in x3 config take video shots if necessary to pause to a point where you can read your screen to do what you need to do?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users