Jump to content


Photo

Aladdin Ex... Install Screwup...


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 widomakr

widomakr

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Posted 14 April 2006 - 09:59 PM

i have installed the chip... but when i try to get it turned on the chip doesnt even start up..

the xbox will start up on the normal bios... but i get the error 6 screen...


would this mean that i have a few wires crossed?


hints to the problem would be nice...

oh... when i first started it up... it would go to the time setup screen... but then after a few tries with turning it off and on... it wouldnt start again... i would get the error 7 screen with the hd making strange screens...

but then i have anouther screen and it started with the error 6 screen...

help would be nice... thanks

#2 Chancer

Chancer

    Don't You Trust me?

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18,687 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 15 April 2006 - 12:14 AM

This is nothing to do with the chip.
Error 6 the HDD you have is locked with a different key to the one in your Xbox eeprom.
Error 7 the HDD is failing anyway
Fit a new HDD

#3 widomakr

widomakr

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Posted 15 April 2006 - 07:00 AM

ok...

so does that mean that the chip could be working and i dont know it?

so could i put in a cd and have it start installing?

#4 Chancer

Chancer

    Don't You Trust me?

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18,687 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 15 April 2006 - 12:13 PM

so does that mean that the chip could be working and i dont know it?
Yes

so could i put in a cd and have it start installing?
No. You need a new HDD first

#5 widomakr

widomakr

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Posted 19 April 2006 - 01:06 AM

well i installed the hd... and tried to start it up....

and came up with an error 16...

i installed the hd on a different xbox and it worked fine...

also i have only installed 2 wires on this xbox...

for for the DO... and BT points...

but if you could give me some hints that would be nice...

#6 widomakr

widomakr

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Posted 19 April 2006 - 01:56 AM

ok... well i looked around...
and found that if i insalled the hd on a already modded xbox and installed the software that it would start to work..

and now that i have...

i also unlocked the hd...

but...

now im getting error 5...

so... i dont know if the chip is working or not... any ideas?

#7 Chancer

Chancer

    Don't You Trust me?

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18,687 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 19 April 2006 - 08:15 AM

Error 5 only appears with the retail bios so the chip is not working if error 5 is displayed

#8 widomakr

widomakr

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Posted 19 April 2006 - 07:42 PM

so maybe the do and the b1 point need to be resodered?

#9 widomakr

widomakr

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Posted 20 April 2006 - 01:43 AM

ok... im fucked...

after trying to resolder the points...

the BT point the chip is gone...

so... what now???


there is no chip where there should be a chip???

does someone know what to do???

is there someone that could repair this botched job?

help would be nice... thanks!!!!!

#10 antz1970

antz1970

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 786 posts
  • Location:united kingdom(scotland)
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 April 2006 - 02:44 AM

well first off you need to learn how not to post the same stuff in 2 threads @ once lol , right i dont have an aladdin ex handy but can you follow the trace from where the bt point was to its termination point ?? , if not perhaps maybe chancer or one of the other top boys round here could post a modified pic of where u have to connect the bt point to , but as ive said in posts before if you can manage to f**k one of the points on the chip then the chances are you dont have the skill required to install the chip properly , try getting someone who knows how to solder to sort things for you biggrin.gif

p.s just re- read your post and i aint sure if its the bt point on the modchip or the bt point on the xbox motherboard you have knackered , if it is the motherboard bt point then and you have lost one of the resistors/capacitors then you really do need to get it to someone who knows what they r doing

pps if you would like someone to repair it you will need to post where you are located , theres good modders from all over the world in here , im sure someone will be close to you and sort you out biggrin.gif

Edited by antz1970, 20 April 2006 - 02:47 AM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users