Jump to content


Photo

Which Hard Drive Can I Use?


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 noobleethaxor

noobleethaxor

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 82 posts

Posted 28 April 2006 - 12:58 AM

Hi,

I'm looking at upgrading my xbox to a 300GB HD. When choosing should I be looking at the brand name or specific features of the drive.

I read somewhere here that Western Digital is okay, but I'm not sure if that means any WD drive.

thanks.

nlh

#2 chorizo1

chorizo1

    X-S Seraphic

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8,883 posts
  • Gender:Male
  • Location:TEXAS
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 28 April 2006 - 01:18 AM

check the Compatability list

if it is softmodded you need one that locks.

If you have a chip and don't plan on using the oiginal dash, then you don't need to worry.

also be sure to use the correct patch for bios or nkpatcher if the size is over 130gb.

Edited by chorizo1, 28 April 2006 - 01:20 AM.


#3 1hotjob

1hotjob

    X-S Knowledgebase

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,761 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 28 April 2006 - 02:15 AM

Personnaly I use the Western Digital
WD3000JB

It is a 300gig with 8meg cache.

Like Chorizo1 said, use the F and G
option when doing the softmod.

#4 noobleethaxor

noobleethaxor

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 82 posts

Posted 28 April 2006 - 02:55 AM

thanks.

so if i have a chip and just want to boot xbmc I do not need to lock the drive right?

Edited by noobleethaxor, 28 April 2006 - 02:55 AM.


#5 noobleethaxor

noobleethaxor

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 82 posts

Posted 28 April 2006 - 04:21 AM

oops. one more thing.

is there a particular brand and model in the 200GB to 300GB range that is known to be reilable?


thanks!

#6 ILLusions0fGrander

ILLusions0fGrander

    third echelon agent

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,500 posts
  • Gender:Male
  • Location:Post Apocalyptic DC Vault No. 101
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 28 April 2006 - 04:24 AM

seagate barracudas all the way.. i got a 160GB in my ps2, and a 200GB in my xbox.. quiet, reliable... 5 year warranty as opposed to a 1 year with a WD....

i got both mine for $50 after rebates, no problems at all.

#7 noobleethaxor

noobleethaxor

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 82 posts

Posted 28 April 2006 - 07:49 AM

seagate barracuda it is then. thanks!

#8 ILLusions0fGrander

ILLusions0fGrander

    third echelon agent

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,500 posts
  • Gender:Male
  • Location:Post Apocalyptic DC Vault No. 101
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 28 April 2006 - 08:14 AM

QUOTE(noobleethaxor @ Apr 28 2006, 01:56 AM) View Post

seagate barracuda it is then. thanks!



make sure not to get a SATA drive.. those wont work in xbox's

Edited by ILLusions0fGrander, 28 April 2006 - 08:14 AM.


#9 noobleethaxor

noobleethaxor

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 82 posts

Posted 28 April 2006 - 10:30 AM

so IDE or ATA right?



#10 ILLusions0fGrander

ILLusions0fGrander

    third echelon agent

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,500 posts
  • Gender:Male
  • Location:Post Apocalyptic DC Vault No. 101
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 28 April 2006 - 11:16 AM

yes




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users