Jump to content


Photo

Xecuter Dvd Conection Kit


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 XBOXerPT

XBOXerPT

    X-S Senior Member

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 154 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 15 June 2006 - 07:37 PM

from team Xecuter forum

QUOTE
#5

Name: quaker5567
Status: Online
Title: Full Member
Rep: quaker5567 is on a distinguished road
Rank:
Posts: 41
Add to quaker5567's Reputation Report Bad Post

Old Today, 02:38 PM Reply With Quote Quick reply to this message

I posted this in another thread... Follow the instructions, if all goes well, all you should need to do after is run the batch file from the Xtreme release.

1. Turn your PC off
2. Plug the drive in (power via xecuter kit and SATA into your SATA card or onboard port)
3. Make sure the debug button is down and eject button is up
4. Turn the PC on (should see red light on power adaptor)
5. Boot into Windows
6. Check Explorer to see if the drive has been assigned a letter. If not, right click My Computer, click Manage, goto Disk Management under Storage, right click the drive and assign it a letter e.g E:
7. Click Start, Run, type cmd and press enter. You should see a command prompt
8. Type the following (replacing e with your drive letter) and press enter:

memdump_win e 12200 8 8000 firmware.bin

9. After running the command in step 8 you should have a copy of your firmware!
10. Type the following (replacing e with your drive letter) and press enter:

memdump_win e 91004F0 1 10 key.bin

11. After running the command in step 10 you will have a copy of your unique key!
12. Add firmware.bin and key.bin to a .zip file and BACK UP THE ZIP FILE.

Get memdump_win from http://www.kev.nu/36...memdump_win.zip

firmware.bin should be 256kb
key.bin should be 1kb

EDIT: If you're using the Xecuter kit, nothing should be plugged into your Xbox360, only the DVD drive from it. No clips/grounding necessary. Remove the DVD drive from the console and put the console somewhere safe.

You should leave the debug switch down (red LED on power adaptor). It does no harm to the drive. You do not need to press it quickly or anything.
Last edited by quaker5567 : Today at 02:44 PM.


#2 sunrise586

sunrise586

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 34 posts

Posted 16 June 2006 - 09:17 AM

Thanks for the steps .... worked without incident smile.gif

ps ....leave the drive in "modeb" when writing back the patched firmware?

#3 fugsi

fugsi

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 24 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 16 June 2006 - 09:50 AM

cheers mate it works

!!!!!!!!!!

does it mean its flash now after i use xtreme.bat

or do i need to use FirmCrypt .... flashsec47_win to flash


or just use xtreme.bat and thats it

#4 Sharky

Sharky

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 246 posts
  • Location:Birmingham UK
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 16 June 2006 - 10:59 AM

just use xtreme.bat and thats it biggrin.gif

#5 jiggysmb

jiggysmb

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 315 posts
  • Location:Baltimore, Maryland
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 25 June 2006 - 11:13 AM

QUOTE
10. Type the following (replacing e with your drive letter) and press enter:

memdump_win e 91004F0 1 10 key.bin


Does this work for extracting the key for both TS & Hitachi? I am trying to swap out my Hitachi with a samsung and I cant seem to get the key from the Hitachi. Any help would be appreciated.

#6 XBOXerPT

XBOXerPT

    X-S Senior Member

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 154 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 25 June 2006 - 12:54 PM

QUOTE(sunrise586 @ Jun 16 2006, 09:24 AM) View Post

Thanks for the steps .... worked without incident smile.gif

ps ....leave the drive in "modeb" when writing back the patched firmware?


yes no need to take it off modeb.

#7 Tha

Tha

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 111 posts
  • Location:Netherlands, Haarlem
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 07 September 2006 - 05:40 PM

when my hitachi is connected to my pc, my pc is freezing when i try to boot in to windows.

the colored leds are burning, but i when i come to the loading screen my windows XP is freezing.

Mobo: asus A7V8x-x
Sata: VL6412 pci sata cart
Team Xecuter kit v1
Hitachi 47DJ

can someone please tell me whats wrong


#8 slimgrip

slimgrip

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,306 posts
  • Location:ATHERTON/WIGAN/LANCASHIRE
  • Interests:NorthWest UK's Premiere 360 Modding Service
  • Xbox Version:v1.3
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 07 September 2006 - 05:45 PM

QUOTE(Tha @ Sep 7 2006, 05:47 PM) View Post

when my hitachi is connected to my pc, my pc is freezing when i try to boot in to windows.

the colored leds are burning, but i when i come to the loading screen my windows XP is freezing.

Mobo: asus A7V8x-x
Sata: VL6412 pci sata cart
Team Xecuter kit v1
Hitachi 47DJ

can someone please tell me whats wrong


Bit of trial & error is whats needed.
Try plugging drive in after windows has booted, try disconnecting other IDE drives. Check your BIOS raid settings are disabled.

Slim



#9 Tha

Tha

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 111 posts
  • Location:Netherlands, Haarlem
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 09 September 2006 - 02:04 PM

i can not change the raid settings in my bios
i think thats the problem, is there a way for me to change it in windows?

tnx in advance

#10 dogfish33

dogfish33

    X-S Enthusiast

  • XS-BANNED
  • 19 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 02 October 2006 - 02:30 PM

QUOTE(Tha @ Sep 7 2006, 05:47 PM) View Post

when my hitachi is connected to my pc, my pc is freezing when i try to boot in to windows.

the colored leds are burning, but i when i come to the loading screen my windows XP is freezing.

Mobo: asus A7V8x-x
Sata: VL6412 pci sata cart
Team Xecuter kit v1
Hitachi 47DJ

can someone please tell me whats wrong


ihave the same probd with the same drive version and via chipset. but i have version 1.2 of the kit and my dvd drive is in modeB. red led on and all that 2 clicks to open the tray. eject up.

i have the same probs but with my onboard via vt8237r set to non raid and auto in bios.
start pc take along time mor than normal. in the deivce manguler the via stat raid contoler has an ! on it.
will not detect in the bios ether.
if i wate for windows to boot then plug the sata in it freezes mi pc in windows.

so i got a VL6412 pci sata card. now i boot that into windows and the pc boot normal speed but the sata has still got an ! in device manguler.?? but when i boot it up and then plug it it windows freezzes for abit and then resums service sata in device manguler ok then afther i attach the xbox 360 dvd it gose back to !

tryed it on mi ates pc the same???

been doing this for a week now any idears for us hitachi 47dj owners?

the only thing i have found so farr is get the xecuter usb thing.
i would like to do it with out as i`m skint i`v just got the extra chip ,conectivitve kit, new sata pic card, xbox 360. and now oho yes you need this as well.... what next... unsure.gif
going mad please help us. smile.gif
thanks all


#11 jameswalter

jameswalter

    X-S Knowledgebase

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,881 posts
  • Location:Camas, WA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 02 October 2006 - 05:03 PM

Try powering the hitachi during the windows loading screen (bar going across the bottom) and make sure to uninstall the SATA RAID manager in windows.

Edited by jameswalter, 02 October 2006 - 05:04 PM.


#12 ModsINUtah

ModsINUtah

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 28 posts

Posted 04 March 2007 - 08:01 PM

Does this work with 0078fk Drive?

#13 jameswalter

jameswalter

    X-S Knowledgebase

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,881 posts
  • Location:Camas, WA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 05 March 2007 - 03:16 AM

QUOTE(ModsINUtah @ Mar 4 2007, 11:08 AM) View Post

Does this work with 0078fk Drive?


No....Slax is the only way.

#14 llewop

llewop

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 199 posts
  • Xbox Version:v1.3
  • 360 version:unknown

Posted 21 November 2007 - 12:20 AM

I know its an on post, But can i use the Xecuter Connection kit for the power and usb and still use SLAX to for mode b if needed?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users