Jump to content


Photo

Help! Error 9


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 19 July 2006 - 08:09 PM

My Xbox fell off my bed and worked fine right before i left for tahoe, when i got to tahoe i got error 9 and i have no idea where to start to fix it. >_<
I know that the ribon cable is fine and so is the hard drive, so it has to be something on the motherboard, i tried touching up the solder points for the ata conector, but still no luck.

If this helps anyone, it is modded with an X3 and has a 250gb hdd with no dvd drive (with the case that i modded, it wouldn't fit)

Please help >_<

xbox version 1.4

#2 pyter

pyter

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 104 posts
  • Xbox Version:v1.6b
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 19 July 2006 - 08:41 PM

if it worked before the fall then you ruined your hdd...

#3 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 19 July 2006 - 09:58 PM

No, because i can get the hard drive to reconize on my computer and it worked once after the fall, + other hard drives won't work either, so it isn't the hard drive, i am 100% sure it is the mobo, i just don't know where to start looking to fix this, does anyone have any other things to try, or am i just sol and need to get a new mobo ? >_<

#4 BioHazard˛

BioHazard˛

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 15 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 19 July 2006 - 10:09 PM

i noe u sed the ide cables were alright, but have u tried using another one anyways? because i had an error where my xbox would not detect teh dvd drive but once i switched the cables it was perfect.

#5 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 July 2006 - 05:25 AM

yep, no luck


btw, if i get a new xbox should i get a v 1.0 or 1.4/5?


#6 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 July 2006 - 07:50 PM

bump.

#7 theblujuggalo

theblujuggalo

    X-S Senior Member

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 256 posts
  • Location:Saucier, MS
  • Interests:Technology mainly but mostly girls
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 20 July 2006 - 09:50 PM

TAKEN FROM http://llamma.com/xbox/Repairs/8-9.htm

Error 8-9

Your Xbox motherboard is having trouble communicating with the Hard Drive. Check cables, this is probably due to an ATA controller on the motherboard and not due to the hard drive itself. (my personal experience, try replacing the hard drive and see how it goes) My recommendation for most is to replace the Motherboard and Hard drive as a pair.


#8 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 July 2006 - 02:02 AM

thanks happy.gif. i got a new mobo, i just have one very important quiestion.....
how do i unlock the 250 gb hard drive that i had in my other xbox?
I was smart and backed up all of my eeprom files to a memcard that i can read on my softmod xbox
i just have no idea really how to use those to unlock my hard drive, lol
and is the code that locks the hard drive the hdd key or the hdd password?

thanks everyone happy.gif
~Zebes

#9 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 July 2006 - 03:36 AM

or would it be best to take the eeprom chip from the other mobo and stick it on this one?
the only problem with that is that with my current mobo (1.0 or 1.1) there are two chips next to each other that look like the eeprom and i can't tell which one to replace.

any advice would greatly be apriciated ^ _ ^

#10 1hotjob

1hotjob

    X-S Knowledgebase

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,761 posts
  • Gender:Male
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 22 July 2006 - 04:32 AM

The safest way to unlock the drive would be to transfer the eeprom.bin file to the PC and make a CD with Xboxhdm.

#11 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 July 2006 - 06:02 AM

thanks man happy.gif

just one last question then, is there a read me with instructions in the zip?
if not could someone point me in the right direction where to look
i'm at my gf's house for tonight and all she has is dial-up that always drops the connection
so i won't be about to find out until tomorrow or later.

also, does anyone know and any original xbox memcard dump progs?


thank you all, you have help so much

#12 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 July 2006 - 06:41 AM

might eeprom magic work? or is that too risky?


#13 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 July 2006 - 06:01 PM

ok, i did some research on Xbox HDM and that sounds great, my only question is, will it reformat my hdd or will my files be safe?



thanks scene happy.gif
Zebes

#14 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 23 July 2006 - 03:06 AM

bump.

#15 Zebes

Zebes

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 519 posts
  • Location:Oroville, CA
  • Interests:Xbox modding
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 24 July 2006 - 07:15 AM

Fixed it!!!!!
got a new box and chiped it and thank god i had the eeprom.bin from the original (ALWAYS BACK THAT DAMN THING UP ON EVERYTHING!!!!, comps, other xboxes, memcards, EVERYTHING!!!) I used eeprom magic to reflash the eeprom chip on my box to that of the dead one and BLAM!! hard drive works again happy.gif happy.gif happy.gif i am never going to lock my hard drive againe ! >_<




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users