Jump to content


Photo

Vice64x V7


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 XPort

XPort

    X-S Freak

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1,873 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 21 July 2006 - 01:19 PM

Vice64X Commodore 64 Emulator port for XBox v7

http://xport.xbox-scene.com
http://viceteam.bei.t-online.de/

What's new:

- Fixed SID playback in UI

- Date/timestamp appears next to each used save state in the
state selection menu.


Stella, Gnuboy, SMSPlus, FCEUltra, HUGO, NeoPop, DGen, Bochs, HUGO-CD,
FMSXBox, Bliss, WinSTon, Gens, Z26X, StepmaniaX, PCSXBox, XBoyAdvance,
DOSXBox, AtariXLBox, MirrorMagicX, KoboX, MaelstromX, MarblesX, Vice64X,
Vice20X, VicePETX, KegsX, XPired, AdamX, WonderSwanX, BeatsOfRageX,
PowermangaX, LynxBox, BlueMSXBox, GladiatorX, AmphetamineX, StarfighterX,
PachiX, BlobWarsX, OdysseyX, ArnoldX, X68000X, WinUAEX, MekaX,
MednafenX-NES, MednafenX-PCE, MednafenX-Lynx, AbuseX
what's next?

Enjoy!


#2 Jetset Willy

Jetset Willy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 27 posts

Posted 21 July 2006 - 03:04 PM

I found out why games beginning with an "a" wouldnīt load. vice was expecting that every game beginning with an "a" was located in an "a" folder, whereas gamebase 3 had 2 different a folders, "a1" and "a2". Does this mean that mine v3 is a different v3 than everybodyīs else? I also think it worked fine in vice v4 (or then again not, if the games didnīt load i might just tought it is beacuse vice v4 didnīt support gamebase v3...)

#3 madmab

madmab

    X-S Hacker

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,394 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 21 July 2006 - 03:37 PM

Well apparently there is an a1-a2, b1-b2, c1-c2, d1-d2, m1-m2, p1-p2, S1-S3 ,and a t1-t2 as well..

But the original version 1 gamebase has numbered directories as well... blink.gif

So are you sure?


#4 Jetset Willy

Jetset Willy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 27 posts

Posted 21 July 2006 - 04:32 PM

QUOTE(madmab @ Jul 21 2006, 03:44 PM) View Post

Well apparently there is an a1-a2, b1-b2, c1-c2, d1-d2, m1-m2, p1-p2, S1-S3 ,and a t1-t2 as well..

But the original version 1 gamebase has numbered directories as well... blink.gif

So are you sure?

Yep, iīm sure, and those other numbered directories works fine. By opening the games.dat file located in vice64x_v7/gamebase/ in a text editor you can see that every game beginning with an "a" is expected to be located in a single folder only!

#5 wizzel

wizzel

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 25 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Comps, XBOX, Emulation, Ports & Pinball
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 21 July 2006 - 05:09 PM

Ah, yes! Finally SID-Music is playing again. smile.gif

Another Question:
Have played around with mp3-playback, created an m3u-file and it plays well.
However, i do wonder if there are any controls mapped to the controller
for next/prev song or something like that.

I couldn't find anything in the readme.
Is there a way to auto-launch the m3u-file instead of thelastv8.mp3 ?

Maybe someone knows something about it?

Thx happy.gif

Edited by wizzel, 21 July 2006 - 05:09 PM.


#6 wizzel

wizzel

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 25 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Comps, XBOX, Emulation, Ports & Pinball
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 21 July 2006 - 05:20 PM

QUOTE(Jetset Willy @ Jul 21 2006, 05:39 PM) View Post

Yep, iīm sure, and those other numbered directories works fine. By opening the games.dat file located in vice64x_v7/gamebase/ in a text editor you can see that every game beginning with an "a" is expected to be located in a single folder only!


For gamebase v3 the folders are "\gamebase\games\...

0 K
A1 L
A2 M1
B1 M2
B2 N
C1 O
C2 P1
D1 P2
D2 Q
E R
F S1
G S2
H S3
I T1
J T2
U
V
W
X
Y
Z

And these are created with gb64_xboxrename.exe.

Just for completion. wink.gif

Edited by wizzel, 21 July 2006 - 05:21 PM.


#7 Jetset Willy

Jetset Willy

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 27 posts

Posted 21 July 2006 - 05:41 PM

Now this is getting confusing, isnīt the gb64_rename.exe just for renaming the screenshots, thatīs what iīm been using it for... Anyhow, reading the readme a little closer i found out that the gamebase.dat had to be replaced with the one in the zipped file if using gamebase3, so, life really would be easier if reading the instructions...

#8 wizzel

wizzel

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 25 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Comps, XBOX, Emulation, Ports & Pinball
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 21 July 2006 - 07:25 PM

QUOTE(Jetset Willy @ Jul 21 2006, 06:48 PM) View Post

Now this is getting confusing, isnīt the gb64_rename.exe just for renaming the screenshots, thatīs what iīm been using it for... Anyhow, reading the readme a little closer i found out that the gamebase.dat had to be replaced with the one in the zipped file if using gamebase3, so, life really would be easier if reading the instructions...



Ohhh... huh.gif
You're right gb64_rename.exe is for the screenies, sorry missed that.
But the DIR-letters are right. wink.gif
Sorry.

#9 madmab

madmab

    X-S Hacker

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,394 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 21 July 2006 - 11:48 PM

QUOTE(Jetset Willy @ Jul 21 2006, 12:48 PM) View Post

Now this is getting confusing, isnīt the gb64_rename.exe just for renaming the screenshots, thatīs what iīm been using it for... Anyhow, reading the readme a little closer i found out that the gamebase.dat had to be replaced with the one in the zipped file if using gamebase3, so, life really would be easier if reading the instructions...


Yeah, that might help. wink.gif laugh.gif

I actually thought v03 pics were supposed to be in .png format, but then when I read more closely I realized that only applies to v04 which is not out yet. I finished aquiring v03 today but wont be able to get it over to my xbox for a few days.



#10 althena

althena

    X-S Senior Member

  • Validating
  • PipPip
  • 264 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Videogames (from the good old 8Bit-Times up to now), Mangas, Animes, Cinema, meeting friends, sports
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 22 July 2006 - 04:14 AM

Great, SID playback is working again love.gif

Thanks again for another great update beerchug.gif

#11 wizzel

wizzel

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 25 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Comps, XBOX, Emulation, Ports & Pinball
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:unknown

Posted 22 July 2006 - 05:14 AM

QUOTE(althena @ Jul 22 2006, 05:21 AM) View Post

Great, SID playback is working again love.gif

Thanks again for another great update beerchug.gif


I'd rather call it a fix... since SIDs worked before. jester.gif
but, oh well... Timestamp - nice! What's next? wink.gif

#12 sonic88

sonic88

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 49 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 23 July 2006 - 11:43 AM

Thnx XPort for another great update! biggrin.gif

#13 madmab

madmab

    X-S Hacker

  • Dev/Contributor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,394 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 25 July 2006 - 02:49 AM

Hey.. thanks for the changes to the gamebase interface. It makes navigating alot easier!!


#14 Retroplay

Retroplay

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 posts
  • Location:Denmark
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 25 July 2006 - 05:53 PM

Have anybody got Enforcer - Fullmetal Megablaster from Gamebase v03 to work ?
I have tried with true drive emulation but it still refuses to load.

Hot Wheels also from GB64 v03 randomly crashes but I'm not sure that's a VICE64X specific problem because I haven't tested it with WinVICE.

What version of VICE is this excellent port based on ?

#15 XPort

XPort

    X-S Freak

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1,873 posts
  • Xbox Version:unk

Posted 25 July 2006 - 10:34 PM

QUOTE(Retroplay @ Jul 25 2006, 01:00 PM) View Post

Have anybody got Enforcer - Fullmetal Megablaster from Gamebase v03 to work ?
I have tried with true drive emulation but it still refuses to load.

Hot Wheels also from GB64 v03 randomly crashes but I'm not sure that's a VICE64X specific problem because I haven't tested it with WinVICE.

What version of VICE is this excellent port based on ?


1.12





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users