Jump to content


Photo

X360 Doesnt Light Up With Brand Hitachi Drive?


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 afroman279

afroman279

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 18 posts
  • Location:uk
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 22 November 2006 - 03:07 PM

I thought I bricked my first Hitachi drive because the red lights on the back of the x360 USB would not light up and windows didnít recognise it, so I bought a new from eBay the seller flashed it with rom vrsion:047dj so it matched my old drive, but x360 USB still doesnít light up and windows still doesnít recognise it.

Is my x360 USB broken? Or can there be another reason why it doesnít light up and windows doesnít recognise my drive.

I AM TOTALLY LOST, SOMEBODY PLEASE HELP?? uhh.gif


#2 Gazcoigne

Gazcoigne

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 568 posts
  • Location:East Belfast, N.Ireland
  • Interests:Computer and console modification and customisation<br />Mechanical Engineering<br />Sports
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 November 2006 - 03:15 PM

did u ever try the origial hitachi drive back in the console before you bought the new one?

your x360usb may be faulty.

id suggest trying on some1 elses pc, or getting a sata pci card to try to get the drive seen.

if the drive works in the console it isnt bricked btw.

#3 chelseaboy36

chelseaboy36

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 79 posts

Posted 22 November 2006 - 04:27 PM

Hello. There is a switch near where it says Team Xecuter. It turns the LEDs on and off. Is there a disc in the drive because it won't be recognised with one in. Thanks

#4 afroman279

afroman279

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 18 posts
  • Location:uk
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 22 November 2006 - 04:56 PM

yea i tried the original drive back in the 360 and it just gave me 3 flashing red lights, iv also tried the switch that controls the leds on the x360 usb.

would it work if i used the power board from the x360 usb and then just connected the sata cable onto another motherboard with sata conections?

#5 afroman279

afroman279

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 18 posts
  • Location:uk
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 23 November 2006 - 01:59 AM

Tried it on another pc but the x360 USB still doesnít light up and windows doesnít recognise the drive, must have broken the x360 USB somehow, weird thing is I havenít done anything different to the first time I flashed my original drive so I donít understand why it wont work. One thing I noticed about my new Hitachi drive is that it has a extra white 3 pin connection(iv included a pic for ref) which is not on my original drive, not sure if it could be the problem as I have no idea what its for, any suggestions would be much appreciated.



Thanks for all your help guys biggrin.gif

IPB Image


#6 jameswalter

jameswalter

    X-S Knowledgebase

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,881 posts
  • Location:Camas, WA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 23 November 2006 - 02:12 AM

What is the version printed on the drive you purchased off ebay?

#7 afroman279

afroman279

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 18 posts
  • Location:uk
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 23 November 2006 - 02:27 AM

here is a pic of the drive sticker:

IPB Image

Edited by afroman279, 23 November 2006 - 02:30 AM.


#8 jameswalter

jameswalter

    X-S Knowledgebase

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,881 posts
  • Location:Camas, WA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 23 November 2006 - 02:50 AM

Well....I was partially right....figured it was a 0032ce, but it looks like the seller upgraded the entire flash to the 0047 version. Have you tried putting the drive in the 360 and see if it boots....without your DVD key it should still boot and play DVDs, just not games.

#9 afroman279

afroman279

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 18 posts
  • Location:uk
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 23 November 2006 - 02:57 AM

yea tried that just got 3 flashing red lights again doesnt even show dashboard.

#10 jameswalter

jameswalter

    X-S Knowledgebase

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,881 posts
  • Location:Camas, WA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 23 November 2006 - 02:58 AM

QUOTE(afroman279 @ Nov 22 2006, 06:04 PM) View Post

yea tried that just got 3 flashing red lights again doesnt even show dashboard.


But it is okay with no dvd drive? Did you do the steps to figure out the error code? They are in the pinned topics in the 360 General forum.

Edited by jameswalter, 23 November 2006 - 02:58 AM.


#11 afroman279

afroman279

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 18 posts
  • Location:uk
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 23 November 2006 - 03:25 AM

ill have a look now, brb

0102 unknown error

tried it without the dvd drive and i still get flashing 3 flashing red lights.

ok i just tried it with the drive i got off ebay again, first few times i turned it on i just got a black screen with no flashing red lights on the 360, then i got one flashing red light with error code- 1031, i then restarted the 360 and it now loads the dash and plays dvd's smile.gif...

should i try hooking the drive back up to my pc with my x360 usb?

#12 jameswalter

jameswalter

    X-S Knowledgebase

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,881 posts
  • Location:Camas, WA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v2 (zephyr)

Posted 23 November 2006 - 03:34 AM

I would....how are you powering the drive when connecting to the PC.

#13 afroman279

afroman279

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 18 posts
  • Location:uk
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 23 November 2006 - 03:36 AM

Molex from PC PSU

#14 afroman279

afroman279

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 18 posts
  • Location:uk
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 23 November 2006 - 03:50 AM

ok tried hooking it up to pc with x360 usb and still no joy...no red lights and windows doesnt find the drive...i gues i must have fried my x360 usb some how...would it be best to just buy another one or would a sata pci card be better?

#15 afroman279

afroman279

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 18 posts
  • Location:uk
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 23 November 2006 - 04:46 AM

ok so i think i did something really stupid...for some reason i decided to try a game backup(even though you said it wouldnt work)...suprise suprise it didnt work and now when i turn the 360 on a get 3 falshing red lights again with error code 0102...have i bricked this drive aswell by trying a backed up game?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users