Jump to content


Photo

Games Lockup During Load


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Affini

Affini

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 107 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 02 December 2006 - 03:10 PM

Using:
XBOX v1.0
LT OPX w/ OS 3406
M8plus bios (because I can never get the X2 bios to work)

Problem:
I have approx 70% of my games lockup right after intro loads and I select the 'start' button to actually start the game.

Notes:
Everything else works perfectly, no lockups... Avalaunch, XBMC, etc.


Can anyone tell if they know hot to fix this issue?

What BIOS are people using?

Should I upgrade my OS to 3408 (if so where is it, It is not on the usual place)

thanks for the help... I cannot play games!

#2 StrictPuppet

StrictPuppet

    X-S Messiah

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3,296 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 07 December 2006 - 08:36 AM

The OS on the chip has nothing to do with it. The OS is what you see before the bios loads, then it is gone, anything that happens before the flubber is wiped out.

Try all the typical fixes first and report back:

Delete the contents of e:/cache/ (dont remove the folder)
Delete the contents of x:/ y:/ and z:/ drives
Set your clock on the M$ dash
If using Evox as your dash, make sure TSR is turned off and game region is set to auto


Additionally that bios is crap, I always recommend x2 4981 for a version 1.0 box if you have your bios banks configured for a 256k bios, or x2 5035 for a 512kb bank.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users