Jump to content


Photo

Do You Use Xbmc In Hd?


  • Please log in to reply
60 replies to this topic

Poll: Do you use XBMC in HD?

Do you use XBMC in HD?

You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Vote Guests cannot vote

#1 NineT9mustang

NineT9mustang

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:Planet Krypton
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:none

Posted 28 December 2006 - 11:54 PM

Reason I ask is because my friend just bought a nice HDTV, I set up my xbox for HD with 1080i, and WOW, I was amazed how beautiful and slick it looked (PM3)... It was a whole new experience, I was able to clearly read fonts, album covers, folder icons, etc...

I'm curious if anyone out there is in my shoes, using xbmc without an HDTV

#2 evilkorn

evilkorn

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 343 posts
  • Location:Florida
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:none

Posted 29 December 2006 - 12:36 AM

Isn't this poll the same thing? http://forums.xbox-s...howtopic=497471

#3 NineT9mustang

NineT9mustang

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:Planet Krypton
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:none

Posted 29 December 2006 - 12:43 AM

Slightly different... That pole is for people that already have an HD and what they use it at

This pole is for who use a HD and who does not.

Didn't see that poll before, but yes I can see why it might be samiliar :/

#4 timo1023

timo1023

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 posts

Posted 29 December 2006 - 12:45 AM

Eh, I have an HDTV, but I don't run XBMC in HD. I guess it might be worth it...

#5 The Zep Man

The Zep Man

    X-S Freak

  • XS-BANNED
  • PipPipPipPipPip
  • 1,833 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 29 December 2006 - 10:47 AM

Small technical note, which should have been implemented in the poll or in the start post:

720p and 1080i are 'hd', 480p is not.

#6 DaSingh

DaSingh

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 123 posts

Posted 29 December 2006 - 01:45 PM

I got xbox hd av pack and connected to my tv using rgbcomponent cables, but its bit too dark for some reason... Im using a 42" Plasma but although the box said HD Ready I think its the low end spec. Any tips?

#7 NineT9mustang

NineT9mustang

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:Planet Krypton
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:none

Posted 29 December 2006 - 02:34 PM

DaSingh, I'm not sure if you've already does this, but this is what I did to get my xbox working on my friends HD

1. Connected the cables of course
2. Went to Xbox Dash, enabled 720p/1080i
3. Went to XBMC, enabled 720p (or 1080i if you prefer)
4. Recalibrate the screen in xbmc
5. Change the TV Settings a bit, to bring out the brightness from what it was set at (Would be in the TV Menu Settings)

That was it.. took less then 5 minutes biggrin.gif

If you've done this, then ya, I have no idea what to tell ya sorry biggrin.gif

#8 DaSingh

DaSingh

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 123 posts

Posted 29 December 2006 - 04:16 PM

QUOTE(NineT9mustang @ Dec 29 2006, 01:41 PM) View Post

DaSingh, I'm not sure if you've already does this, but this is what I did to get my xbox working on my friends HD

1. Connected the cables of course
2. Went to Xbox Dash, enabled 720p/1080i
3. Went to XBMC, enabled 720p (or 1080i if you prefer)
4. Recalibrate the screen in xbmc
5. Change the TV Settings a bit, to bring out the brightness from what it was set at (Would be in the TV Menu Settings)

That was it.. took less then 5 minutes biggrin.gif

If you've done this, then ya, I have no idea what to tell ya sorry biggrin.gif


Yeh tried this, but my tv has two display channels, YPbPr and YCbCr.

Problem im having is when on YCbCr the highest I can run XBMC is NTSC 16:9 if I change to 480p the screen kinda splits in two and picture is really shaking, same sort of thing when you select to high of a resolution on a pc monitor.

Then if switch over to YCbCr, it displays fine but its dark and doesnt look as crisp. I tried using the video upscaling and it works fine but for some reason it just dont look right compared to XBMC running at normal NTSC 16:9 YCbCr.

Could it just be the TV is very low end spec or am I doing something wrong, I didnt expect amazing results seeing as I only paid 530 for a Brand New 42" Plasma but I still want to be able to setup for optimal display.

#9 kics

kics

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 807 posts
  • Location:borderland
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:unknown

Posted 31 December 2006 - 10:09 PM

this poll should have been who uses it in : Standard , 480p, 720p, 1080i ....

#10 NineT9mustang

NineT9mustang

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:Planet Krypton
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:none

Posted 01 January 2007 - 01:26 AM

There already is a poll about what HD resolution you use... This one is different...

This poll is only to find out, who uses xbmc in High Definition. The other poll is for specifically the people who use xbmc in HD... This is for everyone who uses xbmc biggrin.gif

Interesting results, didn't know so little people never have seen xbmc in HD... crazyness!

#11 pike

pike

    ::Teh Magician::

  • Members
  • PipPipPip
  • 541 posts
  • Location:A better place
  • Interests:XBMC
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 01 January 2007 - 09:59 PM

I tried xbmc in 1080i at a friends place this weekend. boy was the PM3 anims sluggish! it wasnt fun at all to use. 720p on the other hand is GLORIOUS

#12 mike315

mike315

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 512 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 02 January 2007 - 12:47 AM

just got a sharp aquos 42" lcd, so i'll be running HD shortly. voted yes, but cant wait. lol

#13 NineT9mustang

NineT9mustang

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 posts
  • Location:Planet Krypton
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:none

Posted 02 January 2007 - 06:00 AM

im jelus mike! I ran 1080i at my friends and it looked awesome, choppy yea, but it looked soo sharp, fonts were clear... hopefully ill get a HDTV soon biggrin.gif ull have to take pics and show us here biggrin.gif

#14 Nubbs

Nubbs

    X-S Expert

  • XS-BANNED
  • PipPipPip
  • 657 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 02 January 2007 - 06:10 AM

720p all the way! lol it's all i can do for now hehe.

#15 slumberpod77

slumberpod77

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,478 posts
  • Location:Portland, Oregon
  • Interests:music, music, music, computers, audio engineering, gaming, code monkeying, music again
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 02 January 2007 - 06:25 AM

you need to add an "I Wish" option smile.gif




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users