Jump to content


Photo

Default Select A Device


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 cavemonkey50

cavemonkey50

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 100 posts
  • Location:Allentown, PA
  • Interests:Anything technically.
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 30 December 2006 - 05:03 AM

Does anyone know if there is a way to select my hard drive as the default storage device and not prompt me again to choose. Certain games seem to want me to have to select my HDD every time I save my game. As you can guess, this is very annoying and I'm hoping there is a way to prevent those messages.

#2 No_Name

No_Name

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,154 posts

Posted 30 December 2006 - 06:00 AM

No.

Someone else asked the same question yesterday.


#3 Marrvia

Marrvia

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 296 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 December 2006 - 06:04 AM

Some games allow you to do that by default, like Gears of War for example. I think it's up to the developer to put in the game.

#4 DARKjojo

DARKjojo

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 210 posts
  • Location:Dallas, TX
  • Interests:Gaming 24/7
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:unknown

Posted 30 December 2006 - 06:12 AM

To setup a game any other way is retarded. Who would choose to select the storage device each time. Curse you developers!

#5 cavemonkey50

cavemonkey50

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 100 posts
  • Location:Allentown, PA
  • Interests:Anything technically.
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 30 December 2006 - 07:13 AM

QUOTE(DARKjojo @ Dec 30 2006, 12:19 AM) View Post

To setup a game any other way is retarded. Who would choose to select the storage device each time. Curse you developers!


I agree totally. In Tony Hawk's Project 8 you have to select the hard drive when you first select career mode, so it can find your profile. Then you have to pick it again to load your damn career. It's really annoying. I can tolerate it once, but twice on startup is a bit much.

Anyway, thanks for the help.

Edited by cavemonkey50, 30 December 2006 - 07:13 AM.


#6 No_Name

No_Name

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,154 posts

Posted 30 December 2006 - 07:22 AM

Its because alot of games are multiplatform and the save/load flow had to be designed for all the consoles.

Its annoying but your going to have to live with it

#7 jackie martling

jackie martling

    X-S Young Member

  • XS-BANNED
  • Pip
  • 39 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 30 December 2006 - 07:35 AM

QUOTE(cavemonkey50 @ Dec 29 2006, 10:10 PM) View Post

Does anyone know if there is a way to select my hard drive as the default storage device and not prompt me again to choose. Certain games seem to want me to have to select my HDD every time I save my game. As you can guess, this is very annoying and I'm hoping there is a way to prevent those messages.



dude who gives a fuck
it takes 3 seconds out of your time
relax

#8 Marrvia

Marrvia

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 296 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 December 2006 - 07:55 AM

QUOTE(No_Name @ Dec 29 2006, 10:29 PM) View Post

Its because alot of games are multiplatform and the save/load flow had to be designed for all the consoles.

Its annoying but your going to have to live with it


I don't think has anything to do with games being multiplatform, it just oversight and/or laziness of developers. There are 360 exclusive games I've played that force you to do that too, and multiplatform games that don't require it. I think it would be pretty simple to develop a option to pick one save device by default. But I'm no developer, so I don't know.

#9 Dalpura

Dalpura

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 284 posts
  • Interests:I have many interests, but writing about them isn't one.
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 December 2006 - 08:04 AM

Dead Rising is a pain in the arse for it and a 360 exclusive..

#10 Knasen

Knasen

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,201 posts
  • Xbox Version:v1.1
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 December 2006 - 08:40 AM

I've played through the RPG Enchanted Arms and EVERY time you load or save game you have to tell it to look on the HDD and I dont even have any other storage medium attached (like a memory card). That was really annoying and the only bad thing I have to say about that game. As you can imagine, saving and loading is pretty common in a RPG game, so I really dont understand why the programmers made the game to behave that way. Extremely stupid design descision imo. Most other games I played remebers your first game storage selection and thats the way it should be.

#11 grim_d

grim_d

    The Grim Gopher

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:enjoying life.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 December 2006 - 10:31 PM

it's the same as why is the default menu option always "start new game" instead of "load game" we just have to live with it smile.gif




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users