Jump to content


Photo

Fusion Frenzy 2 Backup Errors


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 gilster

gilster

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 47 posts

Posted 03 February 2007 - 01:53 AM

anyone successfully backup fusion frenzy 2? i goto xbc and try to read but gives me an error "unable to determine the current visible partition". I tried to just do the PFI, SS, and DMI sectors, then tried to just read the current partition but it then gives an error "read failed". this worked before for STL and march madness 07. Really strange.

Using:
samsung with KREON .81
pioneer 111d

Thanks.

Edited by sosotiit, 08 March 2007 - 02:52 AM.


#2 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 03 February 2007 - 01:59 AM

does it say Used size = 5.32mB?

if so yes it is the same problem,
before you try extracting the Current Partition you must press the Unlock twice

or use isobuster

rgds,soso


#3 gilster

gilster

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 47 posts

Posted 03 February 2007 - 02:44 AM

i forgot about that 2x click on unlock thing, seems like it's reading so i'll post later if it worked.


thanks soso

#4 gilster

gilster

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 47 posts

Posted 03 February 2007 - 06:16 AM

tongue.gif worked like a charm, thanks soso!

#5 tazz28

tazz28

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 2 posts

Posted 03 February 2007 - 08:56 PM

ok im still having problems doing this... i have kreon .81
if i select complete backup it dont do anything
if i select current partition it will but then i have to patch all the ss and everything myself


what am i doing wrong.... this is the only game i have had a prob with doing a complete backup
sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif

#6 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 03 February 2007 - 09:05 PM

nothing wrong really, that is the way it is.

extract all pieces seperately as per the StarTrek legacy Thread and join them using ssmerger.

rgds,soso

#7 tazz28

tazz28

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 2 posts

Posted 03 February 2007 - 09:34 PM

thx soso

see i thought i was doin something wrong... cause other game was just pop it in ... hit compelte backup and it worked


Edited by tazz28, 03 February 2007 - 09:35 PM.


#8 plouie10

plouie10

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts

Posted 04 February 2007 - 07:17 PM

Hi,
Great forum. You've all been a great help. Here's my problem. I have the Samsung with kreon firmware and have installed the nme 1.2 chip. Everything works great with schtrom360 and imgburn. Of course this Fuzion Frenzy 2 is different. So I read on this forum how to use XBC and extract partition only and extract ss,pfi and dmi seperately and merge with ssmerger 1.7b. So everthing works fine and I choose not to add video partition and choose pad with blank and leave create a nme compatible iso. Everything looks fine and I hit the merge button. This only takes about 15 seconds and says everthing is okay and to burn with clonecd. So I burn with imgburn and when I pop the disc in it just says reading and doesn't do anything. So I thought perhaps I should run through nme associator. So I do the whole thing again and same result. The only thing I notice on ssmerger is that the ssfile: is still red and the required ss file is blank along with the nme ss. So I'm wondering if somebody much smarter than I could shed some light onto what I might be missing or doing wrong. I am burning dual layer verbatim on pioneer 111d. This is of course the first one that I haven't have any luck with. Since I have burned 2 coasters any insight would be greatly appreciated. Thanks in advance for any advice and keep up the good work.

Thanks
Phil biggrin.gif

#9 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 04 February 2007 - 07:34 PM

QUOTE
So I thought perhaps I should run through nme associator. So I do the whole thing again and same result. The only thing I notice on ssmerger is that the ssfile: is still red and the required ss file is blank along with the nme ss. So I'm wondering if somebody much smarter than I could shed some light onto what I might be missing or doing wrong. I am burning dual layer verbatim on pioneer 111d. This is of course the first one that I haven't have any luck with. Since I have burned 2 coasters any insight would be greatly appreciated. Thanks in advance for any advice and keep up the good work.


I will try, but less familiar with Nme stuff smile.gif ,
I am assuming you have made backup for your nme before and that this one only is causing you problem

1) I would say since the other games work for you do it all with ss merger and then apply nme patch the same way as other game. or
2) Put everything together with ssmerger except the ss file, then use the merge tab in associator to insert the ss file in the image.

good luck
rgds,soso

Edited by sosotiit, 04 February 2007 - 07:35 PM.


#10 plouie10

plouie10

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts

Posted 04 February 2007 - 08:54 PM

Thanks,
But that didn't work. I did try #1, no luck.
SSmerger won't let me merge files without ss file
Tried associator to insert file after extracting with xbc, no luck either.
Hopefully someone else with this same problem has resolution.
Will keep pluggin along.
Appreciate the help though

Phil

QUOTE(sosotiit @ Feb 4 2007, 07:41 PM) View Post

I will try, but less familiar with Nme stuff smile.gif ,
I am assuming you have made backup for your nme before and that this one only is causing you problem

1) I would say since the other games work for you do it all with ss merger and then apply nme patch the same way as other game. or
2) Put everything together with ssmerger except the ss file, then use the merge tab in associator to insert the ss file in the image.

good luck
rgds,soso



#11 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 04 February 2007 - 08:58 PM

put the ss in with ssmerger to get a file, then still use the merge tab in associator and force the ss again (instead of using the conver tab). Some people had to do that for all their nme game.

rgds,soso

Edited by sosotiit, 04 February 2007 - 08:59 PM.


#12 plouie10

plouie10

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts

Posted 04 February 2007 - 09:54 PM

Still no go, but thanks smile.gif


QUOTE(sosotiit @ Feb 4 2007, 09:05 PM) View Post

put the ss in with ssmerger to get a file, then still use the merge tab in associator and force the ss again (instead of using the conver tab). Some people had to do that for all their nme game.

rgds,soso




#13 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 04 February 2007 - 10:02 PM

you know what, nme images are functional in a Flashed Drive.

You need to know where is the problem, in the image or the NME patch.
Find a friend that has a working setup with flashed Drive. Bring your original and backup to test them on his X360. It will tell you if the problem is the NME patch or the rest of the image.

hope it helps, rgds,soso

#14 Software2

Software2

    X-S Genius

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 898 posts
  • Location:USA
  • Interests:Computing, gaming, and uh... is there anything else in life?
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 05 February 2007 - 10:17 PM

I'm still having problems with this game. Using an SH-D162C, I extracted the current partition with XBC, then the SS, PFI, & DMI. Then I merged it all with ssMerger. Using the stealth check feature on XBC it says "PFI Failed. Unknown Data."
I did this process with Star Trek Legacy without any problems. Why is it just that one sector fails?

#15 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 06 February 2007 - 03:15 AM

yes and it is not a problem, what you extracted is probably good.
STL had the same, the video part was a different size, and the PFI is different than usual.
Not to worry
rgds,soso




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users