Jump to content


Photo

Tutorial: Xbox Backup Creator 2.6 And Imgburn 2.3


  • This topic is locked This topic is locked
100 replies to this topic

#16 Inspector9

Inspector9

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 10 April 2007 - 01:04 AM

My start button wont light either!!! It reads the drive and reports

Found ODD: TSSTcorp DVD-ROM SH-D162C TS04 at [0:0]
Getting media info [0:0]

Media Type: DVD-ROM
Bytes Used: 6.87 MB (7,206,912 bytes)

also

Found ODD: TSSTcorp DVD-ROM SH-D162C TS04 at [Z]
Additional Info: XB360 KREON V0.81
Nero v7.5.7.0
ImgBurn 2.2.0.0 is available
ImgBurn - The Ultimate Image Burner! by LIGHTNING UK!
Getting media info [Z]

I've tried reinstalling the program twice. Am I missing something?

TIA

#17 Inspector9

Inspector9

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 11 April 2007 - 03:38 PM

Eureka!!! I solved my own problem. XBC does NOT, I repeat DOES NOT work with slysoft AnyDVD or CloneCD Tray running! Disable these and turn off autostart and you shouldn't have any more problems. Also scale back the DMA and PIO in the bios seams to help since this is an older drive. I scaled back from UltraDMA to MAXDMA and PIO 4 to PIO 3 with complete success.

Good luck to all

#18 chucky_1873

chucky_1873

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts

Posted 19 April 2007 - 09:58 PM

does anybody know what this means

Xbox Backup Creator v2.5 Build:0230 By Redline99

Found ODD: HL-DT-ST DVD-RW GWA-4165B DG01 at [E]
Additional Info: 
Nero API is not available
ImgBurn executable not found

thanks

#19 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 19 April 2007 - 10:01 PM

you probably do not have nero or imgbrun installed on your PC.

not a problem since you can still brun by selecting XBC engine.

rgds, soso

#20 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 22 April 2007 - 01:05 PM

it should not prevent you from extracting, what drive are you using to extract?

rgds, soso

#21 chucky_1873

chucky_1873

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts

Posted 22 April 2007 - 02:15 PM

dvd + - rw dl multi format drive i think unsure.gif

#22 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 22 April 2007 - 03:39 PM

Well , respectfully , you should do a lot more reading. Because all tutorial and the smallest amount of reading of the pinned Backup Faq - Everything* You Need To Know PLEASE READ BEFORE ASKING QUESTIONS! would have told you that you cannot use your regular burner for that.

also in the tutorial above "Select your ripping drive like SH-D162C (other model in the pinned topic)"

There are only 4 PC drives that can do backup (shd162c and 3 others) with xbcr, also the x360 samsung.

otherwise you need to use wxripper.

time for some reading in the pinned section wink.gif

rgds, soso

#23 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 30 April 2007 - 12:31 PM

QUOTE(nhoj_yelbom @ Apr 29 2007, 10:10 PM)

would this pioneer dvd burner work?
http://www.bestbuy.c...d=1165609038260



check the pinned for the pioneer 112 thread,
pretty sure this is a the retail version of the pioneer 112, anyway the pioneers all do good for x360 backup.
rgds, soso

Edited by sosotiit, 30 April 2007 - 02:53 PM.


#24 somacast

somacast

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 64 posts

Posted 30 April 2007 - 12:35 PM

[size=6] hiii , thnx alot for the flawless method , but i have a small problem , iam getting only the main iso file of 7.05 GB , and i didnt get the 1 kb .DVD file .

my question is : can i just burn this .iso file with imgburn or nero or any other without the .dvd file ???

plz help me .....

(note : ive tried to read using 2 different drives one is LG extrnal DVD writer model GSA-E10L , and the other is philips DVD writer , and using both i got only one file )...

thnx aloooot uhh.gif uhh.gif uhh.gif uhh.gif

#25 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 30 April 2007 - 01:23 PM

first forget the size 6 font for a regular post !!!

second why would xbcr not give you a .dvd file.
redo you backups from the original with XBCr or schtrom and you will have all you need.

rgds, soso

#26 somacast

somacast

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 64 posts

Posted 30 April 2007 - 01:36 PM

ok no fonts , lolz

thnx for the quick answer , and sorry 2 trouble u , but wht is schtrom ???

thnx again

#27 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 30 April 2007 - 01:44 PM

similar as XBCreator ,
also very good Schtrom.
only for extraction, must burn separately with Imgburn.

-soso

#28 nhoj_yelbom

nhoj_yelbom

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 60 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 02 May 2007 - 08:46 PM

i got the samsung SH-S182 burner sold at best buy, it makes perfect backups

#29 haihuy_2000

haihuy_2000

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 1 posts

Posted 13 May 2007 - 05:04 PM

Hi,
I am a newbie and want to know if I use XBC 2.5 and Imburn to backup my original xbox1 game, can the backup game play on the XBOX1 (hack one)? Thanks in advance for the info.

#30 sosotiit

sosotiit

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,034 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Techno gadgets and espresso coffee
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 13 May 2007 - 05:15 PM

no, backup made for x360, will only boot on x360.
xbox1 requires patched xbe files

if you are looking for a way to backup a Xbox1 game with XBCr/shd162c for use in a Xbox1, then look at How To Do Xbox 1 Backup From Your Pc Only.

good luck
soso

Edited by sosotiit, 13 May 2007 - 05:16 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users