Jump to content


Photo

Gentoo-xenon-minimal-2006.1 Livecd


  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#16 Cpas

Cpas

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 66 posts

Posted 30 March 2007 - 11:44 AM

k0mpresd, can you try to send the xell binary instead the cdreader to see if your sammy drive work. I hope i didnt made a mistake, someone said me it work with enable 0800 and xell.

#17 k0mpresd

k0mpresd

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 155 posts
  • Location:greensboro, nc
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 March 2007 - 12:05 PM

i will do it when i get home from work cpas

im late as it is laugh.gif

#18 noonespecial

noonespecial

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts

Posted 30 March 2007 - 02:51 PM

first of all nice work to all involved biggrin.gif

I have patched the game and burnt the gentoo live cd, everything seems to work great, you can see the penguins on the top of the screen and linux loading up then when it seems like its done it says thank you for using Gentoo Linux and does nothing else. If i leav it like that after 5 mins or more the screen goes black....

Am I missing something????

#19 kalle_19

kalle_19

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 52 posts

Posted 30 March 2007 - 03:31 PM

QUOTE(k0mpresd @ Mar 30 2007, 06:34 AM) View Post

seem to have discovered a few small things worth noting

i am connected via serial

i am using the original (crwl360) patched kk disc

dvd drive is flashed w/ 5.2 xtreme

when i receive the "xe" prompt i insert the enable0800.iso cd...the drive goes in to mode b...makes the ticking noise

i send the readcd.bin file...it sends ok..but the code is not executed

i have to send the original (crwl360) hello.bin file and then the readcd code is exectuded

the kernel loads and then hangs @ the second ata1 line...is it looking for a hdd? (duh..i just thought of that..guess ill connect a sata drive)

CODE
[  121.543823] ata1: SATA max UDMA/133 cmd 0xD0000800834E2200 ctl 0xD0000800834E
220A bmdma 0xD0000800834E4220 irq 36
[  121.562936] scsi0 : sata_xenon
[  122.036495] ata1: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113 SControl 300)



I'm have the EXACT same problem. The only difference is that I inserted the enable-0800 disc before kingkong.

Edit: And I have A orginal HDD connected. I've also tried sending xell directly, but the result is same. Next thing would be to unconnect the dvd after xell is loaded and use tftp.

Edited by kalle_19, 30 March 2007 - 03:46 PM.


#20 Marcian

Marcian

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 25 posts

Posted 30 March 2007 - 03:54 PM

I guess the Samsung User should, for now - for Linux, flash back to Xtreme 3.3.
That should work then, shouldn't it?

Of course that would mean that they should perhaps better stay away from XBOX
live. But hey, they want to keep their kernel version, so they can't play live any-
way...

#21 tmbinc

tmbinc

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts

Posted 30 March 2007 - 04:14 PM

the issue when the readcd code doesn't execute is that it probably misses the 16 'x' at the end - the hello.bin has them. so just add xxxxxxxxxxxxxxxx to your readcd.bin (be sure to edit as binary, of course), and it should work.


#22 XBHpringle

XBHpringle

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 7 posts

Posted 30 March 2007 - 05:35 PM

QUOTE(Marcian @ Mar 30 2007, 05:01 PM) View Post

I guess the Samsung User should, for now - for Linux, flash back to Xtreme 3.3.
That should work then, shouldn't it?

Of course that would mean that they should perhaps better stay away from XBOX
live. But hey, they want to keep their kernel version, so they can't play live any-
way...


Reprogrammed with willem programmer back to xtreme 1, xtreme 2 and the latest without the need for a enable800 disc but sadly i just get a black screen.

Did i f**k up or is this normal ?

What needs to be altered to bring the samsung the state it can read the Livecd ?

#23 Cpas

Cpas

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 66 posts

Posted 30 March 2007 - 05:51 PM

Where did you get a blackscreen ?
Can you load games with the xtrem 1 or 2 (to be sure that the flash is correct) ?

Ps : Like tmbinc said, i forget to include the X at the end of the readcd binary :x, so "echo "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx" >> ./readcd.bin" should make the work.

Edited by Cpas, 30 March 2007 - 05:56 PM.


#24 noonespecial

noonespecial

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts

Posted 30 March 2007 - 06:04 PM

QUOTE(Cpas @ Mar 30 2007, 05:58 PM) View Post

Where did you get a blackscreen ?



I dont actually get to boot in to gentoo, it goes all through the process of loading up with all the ok's to the right of the screen but it dont load up a desktop or anything. I just get the writting at the bottom saying if you have any problems using gentoo then report it the exact same way or something to that effect, then at the very bottom it says thank you for using gentoo..

I still have the penguins at the top of the screen. It then sits there then after 5-10 mins not actually timed it to be honest then the screen goes black....

Not sure why i dont seem to be able to fully boot it unless im totally missing something.

I thought i would at least have a desktop lol.....





#25 k0mpresd

k0mpresd

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 155 posts
  • Location:greensboro, nc
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 March 2007 - 06:30 PM

QUOTE(Cpas @ Mar 30 2007, 06:51 AM) View Post

k0mpresd, can you try to send the xell binary instead the cdreader to see if your sammy drive work. I hope i didnt made a mistake, someone said me it work with enable 0800 and xell.

this did not work either

it still hangs in the same spot

it might be worth mentioning that i only leave the enable0800 cd in just until i hear the mode b "ticking" then i send the xell_rom.bin (from your site cpas wink.gif ) and insert the gentoo cd @ the same time

if i leave the 0800 cd in for too long the system crashes and the xell loader isnt executed of course

will you please post or pm me the link to the xell loader w/ the delay for the enable0800? you posted it for warp on xboxhacker but neither one of my home computers will connect to the site ?

edit: i got it to work smile.gif but will you still please send me the delayed xell? the time it takes the drive to go in to mode b is about the exact same time the box takes to crash

Edited by k0mpresd, 30 March 2007 - 06:46 PM.


#26 Cpas

Cpas

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 66 posts

Posted 30 March 2007 - 06:31 PM

I was asking to XBHpringle but anyway tongue.gif

You have not read a lot, there is no desktop on the minimal live cd. When you get the message its done loading smile.gif
I think you are using a compenant cable, and we forget to say that there is no fullscreen with component output so some part of the screen are missing. If you have a vga cable use it you will see the command prompt.

@k0mpresd, sorry but you do it the right way, its my mistake someone said me that it was working but this person must have forgot to say that it hang. I think for now we need to wait XBHpringle answer to see how it goes with a firmware that dont have the firmguard, or wait c4eva to make a compatible firmware.

Edited by Cpas, 30 March 2007 - 06:35 PM.


#27 sentinel0

sentinel0

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 77 posts
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 March 2007 - 06:31 PM

Have a few questions about the Live disc what packages are included gui support* and can this live cd be installed to the hdd later. Thank you

#28 k0mpresd

k0mpresd

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 155 posts
  • Location:greensboro, nc
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 March 2007 - 06:59 PM

QUOTE(Cpas @ Mar 30 2007, 01:38 PM) View Post

@k0mpresd, sorry but you do it the right way, its my mistake someone said me that it was working but this person must have forgot to say that it hang. I think for now we need to wait XBHpringle answer to see how it goes with a firmware that dont have the firmguard, or wait c4eva to make a compatible firmware.

cpas: please read the edit @ the bottom of my previous post smile.gif

oh..and do you know of any reason why crosstool would not install correctly? the install just stops part way through...some of the powerpc64 files are in /opt/crosstool and others are left in /home/.../crosstool ??

Edited by k0mpresd, 30 March 2007 - 07:11 PM.


#29 seanp2500

seanp2500

    X-S Senior Member

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 151 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 30 March 2007 - 07:33 PM

my bad bad link:

http://www.wired.com...c/2005/08/68501

#30 EliTe.Modder

EliTe.Modder

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 62 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 30 March 2007 - 07:45 PM

I can't believe how fast the 360 is becoming unraveled.
Many thanks to those responsible.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users