Jump to content


Photo

Tutorial: How to Convert MKV (x264) to 360 Ready WMV-HD


  • Please log in to reply
813 replies to this topic

#61 impimpin206

impimpin206

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 357 posts
  • Location:Vancouver, WA
  • Interests:Multimedia, xbox/360 hacking, football, and breaking girls' hearts.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 21 July 2007 - 06:52 PM

QUOTE(zerolimit21 @ Jul 21 2007, 07:10 PM) View Post

help! everything i start MKVExtractGUI 1.6.4 i get a messege ..

WaRNING! mkvextract.exe and/or mkvmerge.exe not found


That's cause MKVExtractGUI is a GUI for the mkvextract.exe program. Sounds like its just not installed correctly. Uninstall, and re-install both.

#62 zerolimit21

zerolimit21

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 21 July 2007 - 08:34 PM

no setup exe jsut 4 files. Could you give me a setup.exe? or were can i get a fully working copy. The one on ur links doesn't work

#63 zerolimit21

zerolimit21

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 21 July 2007 - 09:09 PM

how do i create the movie.avs? I can't seem to get past that part. This is my first mkv file!

#64 impimpin206

impimpin206

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 357 posts
  • Location:Vancouver, WA
  • Interests:Multimedia, xbox/360 hacking, football, and breaking girls' hearts.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 July 2007 - 12:21 AM

There's one included that you can use. If you're not working from e:\wmv_working\ then you'll need to open the file in notepad and change the directory. Just use that file. If for some reason you don't want to use that file, this is all that's in it:

DirectShowSource ("e:\path_to\file_name.mkv")


QUOTE(zerolimit21 @ Jul 21 2007, 09:10 PM) View Post

no setup exe jsut 4 files. Could you give me a setup.exe? or were can i get a fully working copy. The one on ur links doesn't work


Just install both programs to the same directory and run the GUI.

#65 zerolimit21

zerolimit21

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 22 July 2007 - 09:49 AM

I still dont understand sorry! I am looking for thefile but dont know how to get movie.avs. Sorry could you please let me know in lame terms lol

#66 impimpin206

impimpin206

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 357 posts
  • Location:Vancouver, WA
  • Interests:Multimedia, xbox/360 hacking, football, and breaking girls' hearts.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 July 2007 - 03:00 PM

QUOTE(zerolimit21 @ Jul 22 2007, 10:25 AM) View Post

I still dont understand sorry! I am looking for thefile but dont know how to get movie.avs. Sorry could you please let me know in lame terms lol


It's in the file that has the TMPGEnc saved profile.

#67 zerolimit21

zerolimit21

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 22 July 2007 - 04:50 PM

now I keep getting this error =(

http://picasaweb.goo...057068922338914

It says...

DirectShowSource: could not open as vide or audio.

Videoe Returned: 'direcctshowsource: couldn't open file. D:\encode\movie.mkv:
Cannot playback the file. The Format is not supported

#68 impimpin206

impimpin206

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 357 posts
  • Location:Vancouver, WA
  • Interests:Multimedia, xbox/360 hacking, football, and breaking girls' hearts.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 22 July 2007 - 04:56 PM

QUOTE(zerolimit21 @ Jul 22 2007, 05:26 PM) View Post

now I keep getting this error =(

http://picasaweb.goo...057068922338914

It says...

DirectShowSource: could not open as vide or audio.

Videoe Returned: 'direcctshowsource: couldn't open file. D:\encode\movie.mkv:
Cannot playback the file. The Format is not supported


It sounds like either A) Your AVS file does not have the correct path in the correct syntax or cool.gif Your Avisynth or codecs are not setup properly. The problems you're having kind of go beyond the scope of what I can help with. I recommend you uninstall every video codec / utility you have and re-install clean.

#69 Sennin

Sennin

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 85 posts
  • Location:Maryland, USA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 22 July 2007 - 09:10 PM

For the people who dont have the "advanced" codec, do you have wmp11 installed? The codec comes with that. TMPG has nothing to do with it, it only lets you choose codec's you have installed.



#70 snakefx

snakefx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 23 July 2007 - 01:09 AM

When I try to load my movie.avs file into TMPGEnc it just times out and I get an ApHang error

#71 snakefx

snakefx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 23 July 2007 - 01:46 AM

I'm new to te forum (don't know how to edit) anyway I let it keep going and I got an error that said it cannot open the video part of the file, only the audio.

#72 snakefx

snakefx

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 3 posts

Posted 23 July 2007 - 03:45 AM

Alright, now it's not timing out, but I'm getting an error still.

"DirectShowSource: Can't determine the frame rate of the video, you must use the "fps" parameter (D:\wmv_working\movie.avs. line 1)"

http://img221.images...untitleddo6.jpg

#73 zerolimit21

zerolimit21

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 23 July 2007 - 05:11 AM

thast the same thing I am getting!

#74 zerolimit21

zerolimit21

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 37 posts

Posted 23 July 2007 - 05:03 PM

I installed VLC to view the mkv movie in my comp. Now I am getting this! when i load the file it loads fine. I load the AC3 file and then i click ok! and i get another error =( ahhhhhhh this is frustrating!

#75 Sennin

Sennin

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 85 posts
  • Location:Maryland, USA
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:unknown

Posted 24 July 2007 - 05:54 AM

DirectShowSource("path\to\the\file.mkv" ,fps=23.976, audio=false)

^Try that and see if it fixes your fps error, remember to change the 23.976 to whatever your srouce is though. 99% of the time you wont have to though.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users