Jump to content


Photo

FrostyTheSnowman and Xman954's X2 5035 VGA BIOS v1.0


  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1 Xbox-Scene

Xbox-Scene

    Memba Numero Uno

  • Admin
  • 5,201 posts
  • Location:Yurop
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 07 September 2007 - 04:02 AM

FrostyTheSnowman and Xman954's X2 5035 VGA BIOS v1.0
Posted by XanTium | September 6 23:02 EST | News Category: Xbox
 
From the readme/nfo:


This is not an official Team Xecuter BIOS release. This is an unofficial, 100% VGA-compatible release of the X2 5035 BIOS by myself (FrostyTheSnowman) and xman954. We are not affiliated with Xecuter in any way, and this release is not supported at all by Team Xecuter.

Version 1.0
* Supports Conexant Encoders
* Supports Focus Encoders
* Supports all HD resolutions, including 480p, 720p, and 1080i.
* Supports 'green screen' games!
* Supports ALL 480i Games and Applications!

Known Bugs:
- Not compatible with v1.6/v1.6b XBOX Consoles
- Not compatible with PAL XBOX Consoles (Switch to NTSC for VGA)
- When using a video cable OTHER than a VGA cable, the colors will be incorrect. It is advised that you use a Dual BIOS setup, consisting of one VGA BIOS (like this one) and a normal BIOS so that you can still use your XBOX on a regular TV.


Official Site: n/a, by FrostyTheSnowman and Xman954
Download: n/a (might be illegal under DMCA/EUCD)
Full Readme: xbins.org






#2 djtonic

djtonic

    X-S Senior Member

  • XS-BANNED
  • PipPip
  • 194 posts
  • Location:Taxachusetts, USA
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 07 September 2007 - 03:35 AM

awesome that we still get these updates! I use my xbox more than my 360! Looks like i'll have some fun fucking with my bios again! yay, i'ts been so long for me!
although I don't have a vga cable or any need for this at all smile.gif

~DJ~

#3 Lezlyte

Lezlyte

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 88 posts
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v4.0 (jasper)

Posted 07 September 2007 - 04:35 AM

How well would a Component to VGA adapter work? Also, anyone know any good dual-bios softmod method? I tried Ndure but it had a clock problem so if it was unplugged for more than five hours, a nice error 21 popped up.

#4 FrostyTheSnowman

FrostyTheSnowman

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,674 posts
  • Location:Utah
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 07 September 2007 - 04:40 AM

QUOTE(Lezlyte @ Sep 6 2007, 10:11 PM) View Post

How well would a Component to VGA adapter work? Also, anyone know any good dual-bios softmod method? I tried Ndure but it had a clock problem so if it was unplugged for more than five hours, a nice error 21 popped up.


I can provide you with a PBL version of this BIOS if you like, which would make it so you could simply launch an application and you would have perfect VGA instantly, no questions asked. happy.gif

You would not have to change your softmod in any way, shape, or form by using a PBL (application) version of this BIOS.

PM me if you would like to try it.

NOTE: Component to VGA cables work perfectly if you have a compatible Sync-on-Green monitor. (not all monitors support this though)

Edited by FrostyTheSnowman, 07 September 2007 - 04:44 AM.


#5 afandiewinter

afandiewinter

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 349 posts
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 07 September 2007 - 04:46 AM

awesome! beerchug.gif

#6 Emu9x

Emu9x

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 07 September 2007 - 05:41 AM

Killed my xecuter 2 using this bios, if no way to recover your at a loss!

#7 FrostyTheSnowman

FrostyTheSnowman

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,674 posts
  • Location:Utah
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 07 September 2007 - 05:48 AM

QUOTE(Emu9x @ Sep 6 2007, 11:17 PM) View Post

Killed my xecuter 2 using this bios, if no way to recover your at a loss!


My PBL version of this BIOS works fine, as should the non-PBL version. (this release)

This BIOS will not kill your modchip. (it will look like a COMA console though if you do not use a VGA cable)

Please note that you need to use an HDTV cable with this BIOS.

It does not work with normal video cables at all.

Your XBOX will not boot without a homebrew VGA cable.

Only use this in a Dual-BIOS setup if you need to use normal video cables.

Edited by FrostyTheSnowman, 07 September 2007 - 05:54 AM.


#8 Emu9x

Emu9x

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 07 September 2007 - 05:52 AM

I am, i'm using the Monster XGL400 CVAA-10.

#9 FrostyTheSnowman

FrostyTheSnowman

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,674 posts
  • Location:Utah
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 07 September 2007 - 05:57 AM

Is your XBOX an NTSC console?

Can anyone else confirm if they are having issues, or if it is working properly?

Edited by FrostyTheSnowman, 07 September 2007 - 05:59 AM.


#10 Emu9x

Emu9x

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 10 posts

Posted 07 September 2007 - 06:09 AM

its originally pal but the eeprom is set to ntsc region 1 which is north america! 480p and 720p are both set in the
msdash and xbmc! my xbox works with other vga enabled bios's

#11 FrostyTheSnowman

FrostyTheSnowman

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,674 posts
  • Location:Utah
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 07 September 2007 - 06:33 AM

QUOTE(Emu9x @ Sep 6 2007, 11:45 PM) View Post

its originally pal but the eeprom is set to ntsc region 1 which is north america! 480p and 720p are both set in the
msdash and xbmc! my xbox works with other vga enabled bios's


Strange...

Are you 100% sure you flashed it correctly?

I've only tested the PBL version myself... I don't own a modchip.

But, when packed properly, a PBL BIOS works exactly like a flashed one, so i've never bothered to get a modchip.

Edited by FrostyTheSnowman, 07 September 2007 - 06:35 AM.


#12 -Zou-

-Zou-

    X-S Young Member

  • Members
  • Pip
  • 50 posts

Posted 07 September 2007 - 07:31 AM

QUOTE
Known Bugs:
- Not compatible with v1.6/v1.6b XBOX Consoles
- Not compatible with PAL XBOX Consoles (Switch to NTSC for VGA)
- When using a video cable OTHER than a VGA cable, the colors will be incorrect. It is advised that you use a Dual BIOS setup, consisting of one VGA BIOS (like this one) and a normal BIOS so that you can still use your XBOX on a regular TV.


It's possible to play with another cable than the VGA Cable with the VGA Bios. If you use a scart cable (RGB cable) then the colors will be correct too. It's important to say it beacause then you're not yet compel to use a dual bios.

#13 alexh

alexh

    X-S X-perience

  • Members
  • PipPip
  • 404 posts
  • Location:Oxford UK
  • Xbox Version:v1.2
  • 360 version:none

Posted 07 September 2007 - 08:55 AM

QUOTE(Lezlyte @ Sep 7 2007, 05:11 AM) View Post

I tried Ndure but it had a clock problem so if it was unplugged for more than five hours, a nice error 21 popped up.

Ndure doesnt suffer from clock problems. Never has.

#14 noz1380

noz1380

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 23 posts

Posted 07 September 2007 - 10:03 AM

Do we have a tut to make up a VGA cable, I'd like to make one sim to.....

VGA Box and cable

But with a TOSLINK (Optical out)

but i cant find the details on here.....Not sure if my HDTV supports Sync on green ect.

VGA Cable Tut??

Are there any tuts with parts list ect?

Cheers

Noz

Edited by noz1380, 07 September 2007 - 10:07 AM.


#15 JUANVAN

JUANVAN

    X-S Senior Member

  • Members
  • PipPip
  • 223 posts
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 07 September 2007 - 01:00 PM

Will this work with an X3 chip?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users