Jump to content


Photo

Power Problem


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 anupat3l

anupat3l

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 15 posts

Posted 21 September 2007 - 10:23 PM

When i plug in my xbox it automatically turns on, the fan starts rotating ETC.. but its not fully powering on, it does this when all the devices are pluged in and tooken out also.. Tried many things but its not that.. any ideas on whats going on, Ive modded my xbox with Xbmc and UnleashX. THE xbox doesnt actually turn on (THE LIGHT in front etc). also when i push the power or pulloutray button it goes down, but starts right after again.. the xbox lights are never fully turned on.. HELP IS NEEDED TO BRING THIS BOX BACK TO LIFE smile.gif

#2 xmod4u

xmod4u

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 118 posts
  • Location:canada
  • Xbox Version:v1.3
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 22 September 2007 - 12:45 AM

QUOTE
The most common problems are bad solder connections to the LPC usually caused by a soldering iron with too low a wattage, or damage to the BT point resistor, which results in the Xbox powering on as soon as the plug is put into the wall. The resistor will need replacing with another 10k OHM resistor if this happens.


hope it helps

#3 anupat3l

anupat3l

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 15 posts

Posted 22 September 2007 - 04:33 PM

QUOTE(xmod4u @ Sep 22 2007, 01:21 AM) View Post

hope it helps


But i didnt solder anything sad.gif


#4 anupat3l

anupat3l

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 15 posts

Posted 30 September 2007 - 09:47 PM

Anyone else got any suggestions, Ive completely tooken the xbox apart.. leaving only the case. and theirs still nothing sad.gif

#5 Bomb Bloke

Bomb Bloke

    X-S Transcendental

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,568 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tasmania (AU)
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 01 October 2007 - 01:43 AM

QUOTE(anupat3l @ Sep 23 2007, 02:09 AM) View Post
But i didnt solder anything sad.gif

Nevertheless, something's broken in there. wink.gif What dashboards and softmods you've setup on the hard drive make no difference to this matter.

If you unplug the front panel from the motherboard, does it still act the same way?

#6 anupat3l

anupat3l

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 15 posts

Posted 03 October 2007 - 03:54 AM

Yep, it does it when the front panel/ DVD player and HD are disconnected.. and when their connected, it still does it sad.gif..

#7 DarkMatter

DarkMatter

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 522 posts
  • Location:Melbourne. Australia
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:none

Posted 03 October 2007 - 01:48 PM

Check the following, as you may have corrosion problems:
http://forums.llamma...pic.php?t=12329
Please let us know if that is your problem.
Regards,
DarkMatter




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users