Jump to content


Photo

Will The Gh2 Guitar Work With Rock Band?


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 JustDanMI

JustDanMI

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 665 posts
  • Location:Hazel Park, MI
  • Interests:outdoors and gaming
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 October 2007 - 05:45 PM

Just Curious if the Guitars from Guitar Hero 2 are going to work with Rock Band. I would hope so, considering they're both made by Harmonix. Does anyone know?

#2 grim_d

grim_d

    The Grim Gopher

  • Head Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4,483 posts
  • Gender:Male
  • Location:Scotland
  • Interests:enjoying life.
  • Xbox Version:v1.6
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 October 2007 - 05:48 PM

QUOTE(JustDanMI @ Oct 30 2007, 05:21 PM) View Post

Just Curious if the Guitars from Guitar Hero 2 are going to work with Rock Band. I would hope so, considering they're both made by Harmonix. Does anyone know?


i wouldnt count on it. the rock band ones have extra buttons on the fretboard.

#3 Wattafax

Wattafax

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 63 posts
  • Location:Riga, Latvia
  • Xbox Version:none
  • 360 version:v3.0 (falcon)

Posted 30 October 2007 - 06:57 PM

How about the other way around? biggrin.gif

#4 JustDanMI

JustDanMI

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 665 posts
  • Location:Hazel Park, MI
  • Interests:outdoors and gaming
  • Xbox Version:v1.4
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 30 October 2007 - 07:22 PM

QUOTE(grim_d @ Oct 30 2007, 01:24 PM) View Post

i wouldnt count on it. the rock band ones have extra buttons on the fretboard.


I was hoping those extra buttons on the fret were just for a younger audience. Since they were the same color and order as the other one's, was figuring they were intendid for kids. But I could see it being a way to hit higher notes instead...........god, I hope not, I'm having enough trouble with the 4 buttons on medium, let alone making it 10 buttons!!!

#5 Achtung

Achtung

    X-S Expert

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 posts

Posted 30 October 2007 - 08:24 PM

QUOTE(JustDanMI @ Oct 30 2007, 07:58 PM) View Post

I was hoping those extra buttons on the fret were just for a younger audience. Since they were the same color and order as the other one's, was figuring they were intendid for kids. But I could see it being a way to hit higher notes instead...........god, I hope not, I'm having enough trouble with the 4 buttons on medium, let alone making it 10 buttons!!!



From what I've read, those extra buttons are just clones of the ones above and are intended to help with tapping for some songs, but can still be done with the top buttons so the GH2 guitar should work fine.

#6 mytsmoov

mytsmoov

    X-S Enthusiast

  • Members
  • 4 posts

Posted 29 March 2008 - 09:52 PM

The GHII guitar, hmm not sure - but i do know that the wireless GH3 Guitar does work, and the extra fret buttons work like the normal fret buttons, until the end of a song where you can just hit them and not strum for the bonus. You have to strum if you use the normal fret buttons or the GH3 guitar. Other than that they work exactly the same. The GH2 guitar works on GH3 so, even though I have not tried - I bet that it would work on rock band as well!

Edited by mytsmoov, 29 March 2008 - 09:54 PM.


#7 Draeconix

Draeconix

    X-S Member

  • Members
  • Pip
  • 98 posts
  • Xbox Version:unk
  • 360 version:unknown

Posted 17 April 2008 - 04:12 PM

GHIII Wired also definitely works with Rock Band. Actually purchased the GHIII buundle for that reason.

#8 gordita37

gordita37

    X-S Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,301 posts
  • Location:California
  • Interests:KoRn
  • Xbox Version:v1.0
  • 360 version:v1 (xenon)

Posted 17 April 2008 - 04:43 PM

Yeah it does, I have one. But Rock band controller only works on Rock band.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users